LUTY123 Napisano 17 Sierpnia 2013 Napisano 17 Sierpnia 2013 Witam u mnie w garażu stoi sprzęcik marki Decathlon (model podany w tytule). Rower sam nie wiem do czego służy najbardziej przypomina mi on jakiegoś trekinga lecz nie ma bagażnika, z tym nie problem gdyż wygrzebałem dziś jakiś i pasuje jak ulał. Napisałem o nim gdyż kolega namawia mnie na dłuższe wyprawy a kolarka raczej się nie nadaje jak i rower do downhillu, gdyż nim zamęczył bym się na śmierć z jego wagą i oponami a na kolarce nie załaduje bagaży. Wiec pomyślałem o nim. Lekko się jeździ ale czy on zda egzamin w wyprawie, nie wiem czy ten rower jest po mieście, czy także w teren, czy do wypraw, czy po bułki do sklepu. Proszę o sensowny dialog i o opinie tego roweru. Co o nim myślicie. Zdjęcie przykładowe.
mklos1 Napisano 17 Sierpnia 2013 Napisano 17 Sierpnia 2013 Decathlon linię Riverside zakwalifikował jako rowery trekingowe. Oczywiście błędne. To jest raczej cross.
LUTY123 Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Napisano 17 Sierpnia 2013 Aha rozumiem ale czy taki rower nada się na dłuższą wyprawę czy jest do tego nieprzystosowany (niewygodny). Głupie pytanie ale tak to jest wygodny ale nie wiem co będzie po np. 100km. :/
cienkun Napisano 17 Sierpnia 2013 Napisano 17 Sierpnia 2013 Sprawdź to się dowiesz... Co może Ci przysporzyć dyskomfortu, to kierownica - lepsza prosta + rogi.
Mod Team Puklus Napisano 18 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 18 Sierpnia 2013 Wygląda przyzwoicie, a czy sie nada to sie dowiesz. Osprzęt tez wygląda nie najgorzej wiec chyba sprawdzić stan techniczny, zrobić serwis cześć ruchomych i można ruszać w trasę.
LUTY123 Napisano 18 Sierpnia 2013 Autor Napisano 18 Sierpnia 2013 Wygląda przyzwoicie, a czy sie nada to sie dowiesz. Osprzęt tez wygląda nie najgorzej wiec chyba sprawdzić stan techniczny, zrobić serwis cześć ruchomych i można ruszać w trasę. Dzięki wiec dziś już się zbieram planuje zrobić troszkę km wiec wszystko na nich wyjdzie co do wymiany a co zostaje wiec wielkie dzięki.
LUTY123 Napisano 2 Grudnia 2013 Autor Napisano 2 Grudnia 2013 Dziwne że odkopuje jeszcze ten temat ale chciałbym wam powiedzieć że rowerkiem robię ponad 100km i jest ok jedynie nic nie wyszło trochę boli ale przez zimę go przygotowuję poważnie (sakwy uchwyty na telefon żelowa nakładka na siedzonko) wszystko potrzebne do dalszych wyjazdów gdyż w wakacje będę przemierzał nim Polską wiec okazał się dobrym rowerkiem. Parę zmian i będzie git
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.