Mongol96 Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Witam, Niedawno tylne klocki skończyły swój żywot. Postanowiłem półmetaliki z przodu przełożyć na tył, a na przód założyć nowe - spiekane. Przód bez problemu - rozepchałem tłoczki i hamulec chodzi. Natomiast z tyłu podczas rozpychania tłoczków śrubokrętem (poprzez stare klocki) występuje problem. Niby je rozepchałem, ale przy próbie założenia koła okazuje się, że przerwa pomiędzy nowymi klockami jest za mała. No to jeszcze jedna próba i znowu to samo. Nie mogę założyć koła... Pomóżcie, bo na jutro rano muszę mieć sprawny rower... Aa.. nie pompowałem klamki na "sucho"... Do głowy przychodzi mi myśl, że w układzie może być za dużo płynu, ale co z tym zrobić? ;P Chociaż przy nowych hamulcach nie było tego problemu Udało się założyć koło, ale teraz nie ma żadnego luzu pomiędzy tarczą, a klockami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Odkręcić srubke w klamce do odpowietrzania. Troche płynu wycieknie to go wytrzyj zeby nie zjadł lakieru. Wysłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Lekko zapowietrzone Miałem to samo klamki twarde ale tłoki wracały ... wypadał oby zrobić serwis bo padną całkiem nie długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mongol96 Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Puklus, taki zestawik może być: http://allegro.pl/zestaw-do-odpowietrzania-avid-juicy-elixir-xx-i3471427192.html Do serwisu nie dam, bo chcę się sam nauczyć A ceny zestawu Avida przerażają Jak potrzebny mały Torx, to nigdy go nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Ja mam ełror wiec nie wiem popraw link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mongol96 Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Zmieniony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Idealny ale taki sam możesz mieć za ok 5zł jak sam sobie go sklecisz ale ogólnie jest ok jak chcesz go brać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Czy ten objaw był też w nowym hamulcu? Avidy dosyć często mają zbyt wiele płynu w układzie. Jak napisano powyżej - odkręć śrubkę odpowietrznika przy klamce i powoli rozepchnij tłoczki. Na 99 procent hamulec po tym zabiegu nie będzie wymagał odpowietrzania i będzie działał jak trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mongol96 Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 No cóż, wylałem trochę płynu, hamulec hamuje, zobaczę po jakimś czasie (jak się dotrze, itp.), jak chodzi. Tak czy inaczej jutrzejsze single w pod Smrkem musi wytrzymać W zestaw prędzej czy później będę musiał się zaopatrzyć Dla Panów podziękowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.