Piatal Napisano 17 Sierpnia 2013 Napisano 17 Sierpnia 2013 Witam Chciałbym prosić szanowne grono o pomoc w identyfikacji następującego roweru. Wiem, że jest to stary romet, niestety nie potrafię rozpoznać modelu. Pozdrawiam
Piatal Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Napisano 17 Sierpnia 2013 Romet Orkan rocznik ok 1978. Jesteś pewien tej diagnozy? Faktycznie jest podobny, ale czy nie powinien mieć przerzutki przedniej? Mi przypomina mix Orkana i Albatrosa.
westik Napisano 17 Sierpnia 2013 Napisano 17 Sierpnia 2013 Faktycznie, mea culpa nie zwróciłem uwagi na ten "drobny" szczegół. To chyba jednak jakiś mix lub mam za skromną wiedzę. Prawie idealnie pasował by do Pasata ale pasat miał manetkę na rurze sterowej. Wagnt wyglądał identycznie za wyjątkiem kierownicy. Ciekawe
nemo2009 Napisano 18 Sierpnia 2013 Napisano 18 Sierpnia 2013 Mi to wygląda na Rekorda. Siodełko nieoryginalne. Wysyłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 991D za pomocą Tapatalk 2 Piatal,powiedz mi,korba jest jednorzędowa czy dwurzędowa? Wysyłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 991D za pomocą Tapatalk 2
Piatal Napisano 18 Sierpnia 2013 Autor Napisano 18 Sierpnia 2013 Mi to wygląda na Rekorda. Siodełko nieoryginalne. Piatal,powiedz mi,korba jest jednorzędowa czy dwurzędowa? To że siodełko jest nieoryginalne, to wszyscy widzą- typowe siodło ze składaka Korba jest jednorzędowa, dlatego nie pasuje mi Orkan. Jeśli są jakieś szczegóły konstrukcyjne, które mogą pomóc, to mogę zrobić więcej zdjęć. Myślałem, że może to być Albatros, ale raczej nie, bo wolnobieg jest 5 rzędowy a nie 4 rzędowy. Zagadka cały czas nierozwiązana...
nemo2009 Napisano 18 Sierpnia 2013 Napisano 18 Sierpnia 2013 Rekord miał wolnobieg 4 rzędowy korbę 2 rzędową przerzutki Favorit,więc to nie ten. Powiadasz,że wolnobieg 5 rzędowy,wię chyba nie rometoski. A koła ma 27" czy 28"? Najbliżej mu do Rometa Sport. Wysyłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 991D za pomocą Tapatalk 2
Piatal Napisano 18 Sierpnia 2013 Autor Napisano 18 Sierpnia 2013 Wolnobieg 5 rzędowyKorba 1 rzędowaPrzerzutka FavoritKoła 27 caliKlamki WeinmannTyle mogę powiedzieć. Kiedyś chyba widziałem numer ramy, ale przy ostatnich oględzinach nie mogłem go znaleźć. Myślę, że jest pod mocowaniem przerzutki.Trzeba raczej szukać wśród modeli sportowych a nie turystycznych, bo nie ma błotników ani mocowania pod dynamo.Pozdarwiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.