Skocz do zawartości

[rower] Merida Matts Tfs 300-V 2011 Za 1600Zł? Czy Warto?.

Mifol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam
Jest w poszukiwaniu roweru.
Jeżdżę po mieście i po górach.
Szukałem na poczatku roweru do 1100 zł i wybór padł na Hexagona x3 właśnie w tej cenie. Ale ostatnio w sklepie rowerowym gośc zaoferował mi ten właśnie rower

MERIDA MATTS TFS 300-V 2011

Ostatni model który mu został, w ramie 22, więc w sam raz bo mam 188 cm. Cena 2199zł ale zszedł mi do 1600zł.  Wiadome ma te 2 lata ale spędził je w sklepie więc chyba ok. Do tego gwarancja na 2 lata.
Z góry dzięki za pomoc

Napisano

Przepraszam, pomoże ktoś?
Bo nie wiem czy to okazja czy nie? Niby gość z 2199 zł zszedł ale nie wiem, bo się nie znam czy to ewenement jakiś czy lepiej inny wziąć?

Napisano

Opłaca się, przynajmniej w specyfikacji którą ja widziałem. Trzeba zwrócić uwagę na fakt, że w kryzysie po 2011 producenci cieli koszty właśnie często na osprzęcie (utrzymując ceny na dotychczasowym poziomie) więc ta Merida z 2011 jest za 1600 jak najbardziej atrakcyjna.

Napisano

Ja mam taką z ramą 20" i dla mnie (180cm) jest bardzo długa. Teraz jeżdżę głównie na giancie 19" i ten jest duuużo krótszy i bardziej zwinny. Na tej meridzie miałem problemy na agrafkach na zawodach, czy jakiś innych "technicznych"/krętych fragmentach.

Poza tym w specyfikacji V masz hample v-brakei. Ja zmieniałem je na diski i wydałem całą furę kasy. To się po prostu nie opłaca. Lepiej poszukać jakiegoś używanego "disca" w podobnej cenie, a lepszym osprzęcie.

Coż za osprzęt w nim? Z przodu zmieniarka alivio, która hałasuje po jakiś 5kkm, z tyłu slx.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...