Skocz do zawartości

Ból okolic kolana (lewa noga) po wymianie suportu na hollowtech II

Iron79

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie , mam spory problem po wymianie korby

było: korba Truvativ na octalink, ramiona 175

jest: SLX 2013, ramiona 175, suport bb70

pedały: spd m540

od czasu zmiany korby na system Hollowtech II po 30-40 km zaczyna mnie boleć kość?, ścięgno ? nie umiem dokładnie określić  po lewej od kolana (zewnętrzna strona) , 8 lat do tego czasu na octalinku, zero bólów tego typu

na H II mam wrażenie, że pedał względem mufy jest znacznie oddalony na zewnątrz niż w przypadku gdy miałem suport na octalink , nie weryfikowałem tego, mam starą korbę (porównam, może jak będzie czas) , ale wątpię by ramiona w korbie slx były jakoś dziwnie wygięte by zniwelować szerokość suportu H II (chodzi mi o szerokość miski wkręcanej w mufę)...i w efekcie kolano pracuje w innej lini niż wcześniej

boli (taki przeszywający, promieniujący ból) jak prostuje kolano , ciężko ustać po 60 km ustawce , na schodach na ugiętej lewej nodze , idzie , ale kurde boli

na drugi dzień po nocy bólu nie ma , znika ..

Czy to może być przyczyna tej zmiany rodzaju suportu ? ma
cie jakieś rady, co robić ? przejechałem od zmiany ok 300 km ( na poprzednim systemie w tym roku 2500km) i sytuacja się powtarza, 30-40 km i pojawia się przeszywający ból, kręcić się da , ale nie ma mowy o sportowej jeździe i mocniejszym depnięciu na pedał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...