toropl Napisano 17 Sierpnia 2013 Napisano 17 Sierpnia 2013 Witam, podoba mi się jedna rama, wiem że koleś amatorsko startuje w maratonach, rama ma 3 sezony, jest jednak podobno w idealnym stanie, pytanie czy ryzykuję kupując ją? Np. czy spawy i materiał nie będą przez taka jazdę nadwyrężone? Dodam, że to rama Specialized S-Works, niby z dożywotnią gwarancją, ale wiadomo jak z tą gwarancją jest - na nią raczej bardzo nie liczę. Dzięki !
tobo Napisano 17 Sierpnia 2013 Napisano 17 Sierpnia 2013 Na to pytanie nikt Ci nie odpowie bo nikt ewentualnie poza Tobą nie zna posiadacza tego sprzętu. Może on jeździ tym rowerem tylko na maratony albo eksploatuje go na co dzień? Może mimo startu w maratonach przejechał na nim 500 a może 5000 km w ciągu roku? Może mimo startów nie ma agresywnego stylu jazdy a może każdy metr dowolnej trasy nawet dookoła domu jest dla niego wyzwaniem? Jeśli sprzęt jest traktowany zgodnie z przeznaczeniem i po zawodniczemu to wg mnie trzylatek nadaje się jedynie do jazdy po bułki. Ja też startowałem w maratonach a mimo tego mógłbym ze spokojnym sumieniem sprzedać Ci mój rower, bo wiem że nie miałem szansy go zamęczyć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.