rambolbambol Napisano 24 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Ten motyw ze śrubą, to nie jest druciarstwo, tylko nagły przypływ geniuszu. Od jakiegoś czasu jeżdżę z podobną śrubą w torebce podsiosłowej, po tym jak mi linka od przerzutki tylnej pękła na trasie. Najprostsze rozwiązania są często najskuteczniejsze. Pozatym to taki prosty sposób na Do-It-Yourself singlespeed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yurek55 Napisano 24 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Jak było mokro zawsze wracałem do domu z zabłoconą z tyłu kurtką, widocznie błotnik był trochę za krótki. Zrobiłęm na 100% druciarski chlapacz za zwykłej butelki po wodzie mineralnej. Teraz mam z butelki po płynie do podłóg - ma lepszy profil i jest sztywniejszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTBowiec97 Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Szukając czegoś w sieci natrafiłem na: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Aż strach pomyśleć jak wygląda przód ... to jest idiotyzm rowerowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Co najzabawniejsze, przód jest "jeden": http://tablica.pl/oferta/wheeler-buddy-40-mtb-stunt-street-adapter-2-zaciski-CID767-ID4Pbmx.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Ktoś już parę dni temu wrzucał na forum tego cudaka, takie mam dziwne wrażenie. Pełen profesjonalizm, linka zakończona izolacją i ciekaw tylko jestem co kryje się pod izolacją pomiędzy zaciskami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 (edytowane) Zależy miało być tanio i działać i działa (cholera wie) głupie to nie jest. Tylko cholera wie jak to rama wytrzymuje. Edytowane 26 Lutego 2014 przez Synergy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 28 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 rama pewnie wytrzymuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 3 Marca 2014 Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 (edytowane) moim zdaniem z wytrzymałością ramy nie powinno byc problemu. Przecież obciążenie największe będzie przy hamowaniu na zblokowanym kole, a to jakiś problem? Zdublowanie zacisku może wynikać właśnie z braku siły tegoż - wbrew pozorom zablokowanie koła na tarczówkach (gdy są słabe) jest o wiele trudniejsze niż na v-kach. Wynika to z różnicy długości ramion dla uzyskania równowagi momentów na kole... lub raczej uzyskanie nadmiaru(zablokowanie) momentu hamującego nad momentem pochodzącym z bezwładności ruchu postępowego roweru i przyczepności koła - ale jajogłowy wywód mi wyszedł Edytowane 3 Marca 2014 przez bartnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 10 Marca 2014 Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 https://www.facebook.com/CaleZycieNaPatenciePrzytrzymaj PIWO, JA TEGO NIE ZROBIĘ.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 11 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 (edytowane) A teraz, UWAGA! Udokumentowane i przejechane 40 kilometrów na takim patencie!A tu, inny sposób na pękniętą ramę... Edytowane 11 Marca 2014 przez adamos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Mój kompresor to anemiczna padaka, a trzeba było zrobić strzała do tjublesa więc: Koncept zaczerpnięty z http://singletrackworld.com/forum/topic/ghetto-tubeless-inflator-total-cost-9p Butelka po Maxer Orange, wyjątkowo obrzydliwym ścierwie za 1,50PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Sprytne Ale kiedyś sprawdziłem chyba z nudów i taka butelka została rozerwana dopiero przez 8 barów, więc myślę, że ta osłona z nogawki i tak się nie przyda prędko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaho Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Mój kompresor to anemiczna padaka, a trzeba było zrobić strzała do tjublesa więc: Koncept zaczerpnięty z http://singletrackworld.com/forum/topic/ghetto-tubeless-inflator-total-cost-9p Butelka po Maxer Orange, wyjątkowo obrzydliwym ścierwie za 1,50PLN Dla mnie numer 1 haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Sprytne Ale kiedyś sprawdziłem chyba z nudów i taka butelka została rozerwana dopiero przez 8 barów, więc myślę, że ta osłona z nogawki i tak się nie przyda prędko No mam nadzieję, Maxer Orange wytrzymał 4bary, więcej nie próbowałem wbijać. Ale BHP podstawa więc przywdziałem okularki a w uszy wcisnąłem stopery. Ghetto profeska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 miałem dylemat czy wstawić to tutaj czy do absurdów ale chyba tutaj się bardziej nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 20 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Daj tu i tam ... ten wynalazek na to zasługuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 20 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Że niby do czego to ma służyć? Suszenia gaci w trakcie jazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Myślę że właściciel welocypeda po tym jak zamontował podstawową kierownicę "na opak" czyli zrobił forward sweep odczuwał dotkliwe bóle rąk a konstrukt miał być próbą ulżenia sobie w cierpieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 21 Marca 2014 Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 21 Marca 2014 Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Że niby do czego to ma służyć? Suszenia gaci w trakcie jazdy? Chyba przemyślę takie rozwiązanie w trekingu Nawet jeśli nie na kierownicy to na bagażniku, suszenie na sakwach jest zbyt prostackie, suszarka z rurek to jest cos! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Dokładnie nie można być mainstreamowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 (edytowane) Powitoł Nienawidzę miasta - nie mam warsztatu Ojczulka pod ręką, nie mam strychu z rupieciami do dyspozycji. Mam problem, wiertarę, piłkę do metalu i padnięty dysk do dyspozycji Czysty utylitaryzm, zero walki o estetykę Edytowane 23 Marca 2014 przez porcelanowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 a po co to ? nie lepiej zwykle podkladki z castoramy ? ja ostatnio robilem adpter do przedniej przerzutki z 31,8 na 28,6 z wieka poszki po szprotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Amelinium jest lżejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi