wymiennik Napisano 3 Września 2017 Udostępnij Napisano 3 Września 2017 A stopka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Track Napisano 3 Września 2017 Udostępnij Napisano 3 Września 2017 Taka oto konfrontacja: wyrwikółko, szprycha i minimalny „u-lock” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Koło pewnie specjalnie tak naciągnięte, że po przecięciu tej szprychy automatycznie się ósemkuje, uniemożliwiając ucieczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tdft Napisano 12 Września 2017 Udostępnij Napisano 12 Września 2017 Ameryka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Września 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Września 2017 No co ... tricykl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_L Napisano 14 Września 2017 Udostępnij Napisano 14 Września 2017 Kurde no, jak można zostawić ją otwartą Nie jest otwarta tylko zasłonka od zamka lekko uchylona. A stopka? Raczej stópka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ThyLight Napisano 22 Września 2017 Udostępnij Napisano 22 Września 2017 (edytowane) Druciarstwo w moim wykonaniu. Pięć minut wiercenia i gięcia. Z przodu zamontowałem wąski, pełny. Na tył też chciałem ale gdzieś pogubiłem mocowania i na szybko takie druciarstwo. Edytowane 22 Września 2017 przez ThyLight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuczy Napisano 25 Września 2017 Udostępnij Napisano 25 Września 2017 Druciarstwo w moim wykonaniu. Pięć minut wiercenia i gięcia. Z przodu zamontowałem wąski, pełny. Na tył też chciałem ale gdzieś pogubiłem mocowania i na szybko takie druciarstwo. 21952305_1568026253259382_998950438_o.jpg 21931810_1568026256592715_799870525_o.jpg 21952711_1568026123259395_561238505_o.jpg Taki trochę automatyczny błotnik. Nie będzie już potrzebny, to podczas jazdy podrzucisz tylne koło i od uderzenia o ziemię przy lądowaniu, się złoży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 26 Września 2017 Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Ja się zastanawiam czy od jakiś wstrząsów czy coś sam się nie złoży podczas jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 26 Września 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Pęknięty pantograf przerzutki. Kilkudniowa wyprawa, brak możliwości kupna. Po "naprawie" jeździ, działa. Puszka piwa i trytka czynią cuda. Łańcuch rudy od soli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabuz Napisano 26 Września 2017 Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Ukradzione z fejsbuka. Ktoś chyba obniżał masę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 26 Września 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Gustowny zbieracz syfu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 27 Września 2017 Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Ktoś chyba obniżał masęRaczej zabezpieczenie antykradzieżowe. Ale "leopard" wygląda efektownie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 27 Września 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Z tym antykradzieżowym to chyba nie bo kto odkręca przerzutkę. Jak już to po całości i później na części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabuz Napisano 27 Września 2017 Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Z tym antykradzieżowym to chyba nie bo kto odkręca przerzutkę. Jak już to po całości i później na części. To chyba bardziej chodziło o to, że jak ktoś zobaczy taką przerzutkę, to mu cały rower "zbrzydzi" i go nie ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Września 2017 Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Tak jak pisał wstawiający, raczej chodzi o zrzucenie wagi. Trochę nie ogarniam takiego podejścia, przecież można było to zrobić w miarę estetyczny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 27 Września 2017 Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Powitoł Szykowała mi się szybka wysyłka ramy, a pamiętając czyjąś fotkę zagiętych do środka podczas wysyłki tylnych widełek postanowiłem na szybko zmajstrować rozpórkę. Dosyć trudno jak się nie ma warsztatu z zapasem gratów ale: scyzoryk z piłą i śrubokrętem krzyżakowym, drewienko z tektury po pralce, dwa wkręty do drewna i grzybki do mocowania nadkoli do blachy Ostatecznie mi się nie przydał, ale w hakach trzymał się jak przyspawany, więc dynks został na wszelki "W" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inforobert Napisano 27 Września 2017 Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Pręt gwintowany i 4 nakrętki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 28 Września 2017 Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Powitoł W pawlaczu nie stwierdzono ani pierwszego ani żadnego z czterech pozostałych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 28 Września 2017 Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Taki mały off-top: drewienko z tektury po pralceZ racji wykonywanego zawodu wiem jak zrobić tekturę z drewienka. Ale nijak mi nic nie chce przyjść do głowy, jak przeprowadzić proces odwrotny. Rozumiem, ze po pralce (pranie typu "bawełna" w wysokiej temperaturze) tektura zostaje rozwłókniona i masz włókna celulozy. Ale jak te włókna scaliłeś z powrotem w drewienko? Użyłeś naturalnej ligniny czy innego lepiszcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 28 Września 2017 Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Nie śmieszkuj, drewno (pewnie jakieś podkładki) wyjęte z tektury w którą była zapakowana pralka, lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 28 Września 2017 Udostępnij Napisano 28 Września 2017 PowitołBędziecie się doktoryzować nad kawałkiem drewna, dwoma wkrętami i plastikiem? Użyłeś naturalnej ligniny czy innego lepiszcza? Czego użyłem? Skrótu myślowego z którym MikeSkywalker dał se radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 28 Września 2017 Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Będziecie się doktoryzować nad kawałkiem drewna, dwoma wkrętami i plastikiem?Wbrew pozorom to nie jest najgorszy temat na doktorat :-) Czego użyłem? Skrótu myślowegoAaaahaaa... No to "end of off-topic" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inforobert Napisano 28 Września 2017 Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Powitoł W pawlaczu nie stwierdzono ani pierwszego ani żadnego z czterech pozostałych Przydatne narzędzie. Można przewlec przez klucze nasadowe lub oczkowe, na końcu nakrętka i klucze nie gubią się w krzynce na narzędzia. Odpowiednio gruby i dwie długie nakrętki mogą posłużyć jako prasa śrubowa do ściągania lub wprasowania łożyska itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 29 Września 2017 Udostępnij Napisano 29 Września 2017 Druciarstwo czy nie ale ja zaplatam koła bez centrownicy: http://images.photo.bikestats.eu/zdjecie,pelne,680668,20170610,prowizoryczna-centrownica.jpg Do tego zmywalny marker który przysuwam do obręczy i znaczę miejsca bicia. I śmiem twierdzić że koła wychodzą mi nieźle, bo nawijam na nich bezproblemowo dziesiątki kkm. Z kolei sterówkę przycinam tak: http://images.photo.bikestats.eu/zdjecie,pelne,680670,20170610,przycinanie-sterowki-steel.jpg http://images.photo.bikestats.eu/zdjecie,pelne,680673,20170610,ciachu-ciachu-i-juz-prawie-jest.jpg I jak widać brzeszczotem też da się równo http://images.photo.bikestats.eu/zdjecie,pelne,680671,20170610,jak-widac-brzeszczotem-tez-da-sie-rowno.jpg Nabijanie gwiazdki bez opierania widelca na hakach: http://images.photo.bikestats.eu/zdjecie,pelne,680679,20170610,nabijanie-gwiazdki-cala-ta-misterna-konstrukcja-po-to-aby-nie-nadwyrezac-hakow.jpg Odkręcanie kasety dziadowskim bacikiem od Bituta (poharatełem sobie dłoń). Wiem że Bitul robi super narzędzia ale ten bacik to wyjątek od reguły, powinni dołączać zestaw trytytek w komplecie http://images.photo.bikestats.eu/zdjecie,pelne,680700,20170610,bacik-od-bitula-okazal-sie-bublem-kat-opasania-kasety-jest-zbyt-maly-i-przy-probie-odkrecenia-kasety-poharatalem-dlon-o-koronki.jpg "Prasy do sterów" nie mam pod ręką ale to taki standard: pręt M10 + nakrętki + pokładki + dwie płaskie 17ki. Aha na ostatnim zdjęciu jest też patent na nieobślizgnięcie się klucza do kasety: dokręcam go delikatnie zaciskiem koła (uprzednio wyjmując sprężynki, aby ich nie zepsuć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi