vdcmike Napisano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Jestem przekonany, że właściciel tego zestawienia jest wniebowzięty i to jest najważniejsze nie wspominając o +25 do lansu.. Poza tym nie tak łatwo złamać duroluxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Ale nikt nie mówi o łamaniu Duroluxa tylko główce ramy która nie była przystosowana pod taki amor i taki skok. Aczkolwiek to +25 do lansu mnie pociesza że będzie wykorzystywał rower do jazdy po mieście bo jak zacznie skakać to wróżę szybką glebę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 (edytowane) @@ACTIVIA,Mam nadziej że masz jakiś papierek że poinformowałeś go o tym co może się stać po takiej przeróbce... Edytowane 28 Czerwca 2016 przez Marcin9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 To te rury mają tyle materiału, że jest z czego toczyć o_O ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 (edytowane) @@Hetman,On ich nie przetacza tylko wykonuje nowe. http://www.forumrowerowe.org/topic/176556-amortyzator-wymiana-sterowki/ Edytowane 28 Czerwca 2016 przez Marcin9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Aaaa, to ok , coś mi się rzeczywistość przestała zgadzać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuczy Napisano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 (edytowane) Czy łańcuch rowerowy musi służyć tylko do treningu nóg? Objaśnienie na tym filmiku od 4:50 minuty Tylko do tego trzeba używać grubych rękawic roboczych bo inaczej można sobie ręce pociąć. Edytowane 28 Czerwca 2016 przez Borsuczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 @@ACTIVIA,Mam nadziej że masz jakiś papierek że poinformowałeś go o tym co może się stać po takiej przeróbce... Klient ten mówi że odpowiedzialność za ramę bierze na siebie. A jak bierze to robię. Jedynie to przygotuję pisemko żeby on mi podpisał, w ramach późniejszych problemów z rama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Lipca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Oj tam oj tam, 50% sagu i masz geo z XC, a jak pluszowa praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 3 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Dam wam tu relacje po całkowitej przeróbce roweru na moplika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 7 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Zaciekawiło mnie wczoraj jedno zdjęcie na instagramie i znalazłem to:https://www.facebook.com/januszmajster/photos/a.265742677126525.1073741828.265723923795067/265760457124747/?type=3&theaterOpisy pod zdjęciami - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 7 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Klon "warsztatu Cytryn i Gumiak" znanego i z Facebooka i z Wykopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 To sztuka tak pospawać rurki by rower i widelec były proste. Widać że gość większą część życia spędził w garażu przy spawarce , zamiast na lekcjach języka. polskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 7 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 To sztuka tak pospawać rurki by rower i widelec były proste. Widać że gość większą część życia spędził w garażu przy spawarce , zamiast na lekcjach języka. polskiego. Patrz wyżej, to parodia jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 7 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Tego nie da się czytać. rak content Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 12 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Tak wyszedł rowero-moblik po przeróbce na zwykłej starej ramie kellys: Amorek Durolux RC2 przerobiony na sterówkę 1/1/8" z ustawionym skokiem 180mm i tarczą 203mm Waga amorka bez akumulatora to 23kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 12 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 180 mm w zwykłej ramie i do tego 203 mm . Mądrze ... No ale klient chce - klient ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrOetker Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 A dla mnie to jest dziwne. Ja jako serwisant nigdy nie założyłbym takiego amora do tej ramy. 120 mm do ramy pod 100 to jeszcze, ale czegoś takiego nigdy. Rozumiem, że "klient nasz pan", że klient podpisze papierek że jest świadom zagrożenia. Ale wolę zarobić mniej i mieć spokój sumienia, że nikomu się krzywda nie stanie przez moją pracę Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Powitoł Nie lepiej poinformować o wszystkich ąsach i dąsach projektu, i zdać się jednak na decyzję klienta? Ludzie chcą, żeby się im nie wpieprzać w sprawy to może też niech biorą za niezbyt mądre pomysły odpowiedzialność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Głupotą byłoby nie zarabiać na takich klientach - bo ktoś inny i tak zrobi to za nas. Najlepszym przykładem jest cała masa fabrycznych cruizerów i innych głupich wynalazków, na których nie da się wygodnie jeździć, za to firmują je duże marki więc są koszerne . Activia ma dostęp do odpowiednich maszyn, opracował sobie technologię wymiany bez rozwalania korony widelca więc jak najbardziej zasługuje na korzystanie z owoców swojej pracy (której, dodajmy, nie robi źle). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Od początku miałem różne sytuację co niektórzy twierdzili że to głupota. Ja lubię wyzwania co się z tego urodziło wymiana sterówki; rur goleniowych lub koron. Są osoby co także mają swoją wyobraźnie i z niej korzystają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hheniek1987 Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Może nic nadzwyczajnego ale mnie ucieszyło. Zakończenie linki przerzutkowej nyplem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Mój brat robi koszulką termokurczliwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Mój brat robi koszulką termokurczliwą. ...bo to dobry stary indiański sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Litości, taka końcówka kosztuje 20-50gr. Termokurczaskę łatwo z linki zdjąć. A pomysł z nyplem fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi