cervandes Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 (edytowane) Ja tu pozbawiania skoku nie widzę a instalowanie mocowania linki to by było dopiero druciarstwo. wówczas to by w ogóle nie hamowało. Ty tak poważnie?! To hamulce starego typu NIE HAMOWAŁY?! To jest system uruchamiający hamulce starego typu na pivotach v-brake. Dawniej potrzebne było oczko pod hamulec cantilever i do szczęk schodziła tylko linka. Obecnie mamy najczęściej v-brake, w którym pancerz kończy się na fajce, ma więc oparcie. A tutaj nie ma v-brake, tylko stare zaciski, a żeby to hamowało - jakoś trzeba było to ożenić... No i się udało, działa. A co do druciarstwa, to aż człowiek ma ochotę sobie widelec w oko wbić i przekręcić jak czyta takie kwiatki jak: "wykożystania" czy "leprze". Edytowane 4 Czerwca 2015 przez cervandes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 (edytowane) Ty tak poważnie?! To hamulce starego typu NIE HAMOWAŁY?! Arturrossowi chodzi raczej o to, ze gdyby ktoś był taki mądry i zamontował przy sterach wieszak linki, to przy ugiętym amortyzatorze hamulec by nie zadziałał, bo linka by luźno dyndała, a jak koło wjechało by w dziurę to wysuwający się amor naciągnął by linkę i zacisnął hamulec. Mielibyśmy automatyczne dohamowywanie kola na dziurach Edytowane 4 Czerwca 2015 przez Garlock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emcinek Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Chyba się nie zrozumieliście xD arturos mial na myśli fakt, że jakby zamontować wieszak na rurze sterowej, to w przypadku ugięcia amortyzatora linka by wisiała luźno i naciskanie na klamkę nic by nie dawało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Dokładnie o to mi chodziło. Poza tym to mocowanie linki jest pod 1 cal a w tym widelcu jest raczej 1,1/8 cala więc mocowanie tego było by raczej delikatnie mówiąc kłopotliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Oddalam się w pokorze i uniżeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anton13 Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Jeśli się nie ma przy sobie zapasowej dętki lub łatek a dziura jest mała wystarczy taśma izolacyjna na dojechanie do domu starczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubim Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Jest jeszcze jedna metoda - zawiązanie dętki na supeł No i ewentualnie trytytki żeby odciąć dopływ powietrza z obu stron dętki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 No jest kilka sposobów ale każdy z nich dotyczy uszczelnienia dętki a tu widzę że kolega okleił całą oponę razem z obręczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anton13 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Chodziło mi to to żeby to ścisnąć jak najszybciej bo pompki brak a do stacji daleko Żeby dojechać do domu wystarczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 No ja na rowerze częściej mam pompkę niż taśmę klejącą ale co kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anton13 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Ja akurat myślałem że mam pompkę w plecaku ale ktoś mi w domu zwędził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Powitoł No ja na rowerze częściej mam pompkę niż taśmę klejącą ale co kto lubi Nigdy nie wiadomo kiedy się jakiś zaprzyjaźniony chomik pod taśmę nawinie http://pobierak.jeja.pl/images/6/6/8/104381_wiesz-co-sie-robi-z-chomikiem-i.jpg Sam mam w plecaku i taśmę, i zipy A propos przedniego hamulca - skądś skitrałem na dysk i zostało. IMO ciekawe to się dzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Klamki przełajowe? [emoji14] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anton13 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 mi to wygląda jak jakiś stary korkociąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 I to ma prawo działać. Szacun za pomysłowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samvimes Napisano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Hipster approved Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 komuś było żal kasy na nowe v-brejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Zastanawiałem się gdzie umieścić te zdjęcia - bo w sumie pasują jak ulał do działu "Warsztat - zrób to sam". Tajemnica zaginionego krzyża została wyjaśniona - do jego produkcji użytu wierzby energetyczne z plantacji ekologicznej i drutu dzięki któremu wybór tematu dokonał się sam. Niestety mój stojak rowerowy podpiera ramę jedynie pod tylnym trójkątem więc podczas serwisowania Tory musiałem poradzić sobie w inny sposób Drut w powiększeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 to merida juliet ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 12 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Mój pies takie kije energetyczne z lasu do domu przynosi. PS. Jak dużo dłubiesz przy rowerach, to jednak polecam kupić sobie stojak serwisowy, a nie stojak rowerowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 A gdzie tam dłubie. Raz w roku przegląd a cały czas i tak stoi na tym małym to merida juliet ? Obrażasz mnie! Giant a nie jakaś damska Merida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 nie mialem zamiaru myslalem ze kobiecie robisz serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 13 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 http://makezine.com/projects/build-bike-spokenipple-driver-old-spoke/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 (edytowane) Nie kumam za bardzo tego patentu Chyba bardziej skuteczny jest driver zrobiony z marketowego śrubokrętu płaskiego z goownolitu z obrotową rączką, szybciej można nypelka wkręcic - coś jak toto: Edit: No chyba że chodzi o kształt tych szprych Edytowane 13 Czerwca 2015 przez BikerLight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 (edytowane) Edit: No chyba że chodzi o kształt tych szprych no weeeeź...musiałeś? dopiero jak przeczytałem, to spojrzałem jeszcze raz i ... Edytowane 13 Czerwca 2015 przez bartnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi