realkrzysiek Napisano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Wigry 3, przetarta opona, to wujek włozył drugą i się jeździło To pomysłowego wujka miałeś. Mnie się zachciało jechać rowerem w dłuższą trasę, a miałem wystający bąbel wzmacniany kilkoma warstwami dętek zrobionymi przez ojca, ale niestety musiałem wracać autobusem. Miałem wtedy nie więcej niż 10 lat, a przejażdżka w jedną stronę miała ze 20 km. Chociaż po tej przygodzie mój ojciec w końcu ruszył tyłek i kupił mi nowe opony. Inne czasy były, dziki PRL, a kupno nowej opony do roweru graniczyło z cudem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Ja miałem na myśli raczej rok 99' ale kto by nam - dzieciakom kupił nowe opony, skoro 15x dziennie robiliśmy zawody, kto zrobi dłuższą krechę blokując tylne koło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Ty myślisz, że jak byliśmy biedni to nie robiło się krechy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Krecha to podstawa, jeszcze do końca z tego nie wyrosłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shuvv Napisano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 kto zrobi dłuższą krechę Kto zahamuje najefektowniej na świeżo wybudowanej (jeszcze piasek leżał), jeszcze nie użytkowanej pętli autobusowej. To były czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 1 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 A potem z najefektowniej zaczyna się robić najefektywniej, ech, starość nie radość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 6 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 dzisiaj gościu na wyścigu przejechał tak ze 30km :-) po górach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 no no - szacun ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Sznur zamieniłbym na trytytki. Ale to taka moja uwaga... Sznurek w tym przypadku jest zdecydowanie sensowniejszy gdyż trzyma na całej długości i się nie zsuwa jak plastykowe opaski samozaciskające się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Powitołhttp://olx.pl/oferta/rower-gorski-26-cali-CID767-ID6fXdT.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Porcelanowy a nie reklamujesz się Kraków sprzedaje i ty masz Karków w "Skąd". A tak poza tym całkiem dobrze pomyślane, single i 2m dropy mu nie straszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgodny Napisano 16 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 (edytowane) jak już tak poszedł temat kierownicy z kija pokaże wam co można jeszcze z tego jakże "ultra lekkiego" "ultra wytrzymałego" materiału zrobić, http://uploaduj.net/D5f56a/img-20140716-195852-jpg/ to wymyśliła moja narzeczona i jej koleżanka na dzisiejszej przejażdżce po tym jak aluminiowa korba z suntuora nie dala rady stalowemu wkrętowi z platformy i po prostu wyrwało gwint, patent super tylko, że wytrzymał 3 sekundy, musiałem to uwiecznić Edytowane 16 Lipca 2014 przez zgodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 16 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Rzeczywiście to nie ma sensu. Za duży Qfactor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 http://uploaduj.net/D5f56a/img-20140716-195852-jpg/ to wymyśliła moja narzeczona i jej koleżanka na dzisiejszej przejażdżce po tym jak aluminiowa korba z suntuora nie dala rady stalowemu wkrętowi z platformy i po prostu wyrwało gwint, patent super tylko, że wytrzymał 3 sekundy, Koleżanka ma niezłą nóżkę ...ups NOGĘ. A poważnie. Takie rozwiązanie by się sprawdziło ale gdyby koleżanka nieco pomyslała. Zapewne chciała wystartować jak zazwyczaj czyli mocno deptając z prawej nogi. Wystarczyło rozpędzić się jak na rowerze biegowym a potem tylko w prawą nogę wkładać tylko tyle siły aby przepchnąć pedał by w 100 % lewą nogą depnąć. Jak chodziłem o kulach z powodu złamanej nogi to właśnie taką technikę stosowałem podczas jazdy na rowerze. Było to mniej męczące niż łażenie o kulach chociaż po 2 miesiącach takiej jazdy jeden mięsień miałem o 2 cm większy od drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 A propos właśnie takiej jazdy to mój sąsiad nie ma lewej nogi od kolana w dół i jeździ właśnie w sposób przez Ciebie opisany. Sprzęt tego jednak wybitnie nie lubi - suport cierpi i napęd zużywa się strasznie, bo obciążenie nie jest płynne tylko bardzo "szarpane". Nawet parę razy skuwałem mu łańcuch, bo zerwał. Co do druciarstwa to wczoraj wyszlifowałem sobie dystans pod kasetę 7 rzędową na bębenek 8 rzędowy ze starego pierścienia niewiadomego pochodzenia Musiałem wymienić koło, a do najbliższego sklepu, w którym mogliby to mieć 45 km. W Starachowicach zrobili takie oczy, że aż mi się tłumaczyć odechciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 A wystarczyło tylko roznitować starą kasetę 7 kę i miałbyś dystansów pod dostatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Wiem, ale najpierw trzeba mieć taką starą kasetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper512 Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Też robiłem taki dystans, z jakiejś rury co pasowała średnicą na bębenek, trochę uciąłem, podszlifowałem i elegancko Nie miałem żadnej kasety do rozbiórki żeby wyciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Brakowało mi podkładek na rurę sterową, więc wziąłem plastikową podkładkę pod obejmę do błotnika. Na próby wystarczyło, później skróciłem sterówkę według potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Masz amor tyłem na przód, czy to ja mam zwidy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Przecież to Manitou, one tak mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 (edytowane) PowitołFajny ten dżajant.Ciekawy kolor.To fuksja? Szukałem kiedyś info o tym pałąku do podczepiania roweru dzieciaka do swojego i wyszperałem takie coś:http://bikeportland.org/2010/05/14/a-sunday-parkways-primer-33369 Świetny skubany Młody musi mieć kupę radochy i pełen szacun na dzielni Wiem, że to nie druciarstwo, ale właśnie sobie o nim przypomniałem i chciałbym zachować tutaj dla potomnych Edytowane 17 Lipca 2014 przez porcelanowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Ciekawy kolor. To fuksja? W niemieckim katalogu to było dunkel lila. Według mnie to madżenta, według fachowca od kolorów - fiolet chinakrydonowy (nazwa mi się podoba, więc jestem skłonny na to przystać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Brakowało mi podkładek na rurę sterową, więc wziąłem plastikową podkładkę pod obejmę do błotnika. Na próby wystarczyło, później skróciłem sterówkę według potrzeby. Ta stalowa rama ma swoje lata i pewnie była projektowana pod niższe amorki. Nie czujesz zmiany geometrii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi