spidelli Napisano 4 Grudnia Udostępnij Napisano 4 Grudnia W dniu 2.12.2024 o 17:19, KSikorski napisał: ale po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 5 Grudnia Udostępnij Napisano 5 Grudnia Też się pochwalę swoim autorskim, hybrydowym rozwiązaniem, które jest klasycznym druciarstwem... Wymyślonym jednak w szczytnym celu, bo dla bezpieczeństwa w użytkowaniu. To co widać na zdjęciach to tani uginacz firmy Zoom z prostą sterówką 1 i 1/8", która okazała się za krótka o jakieś 1,5cm aby przy tej ramie zamontowanie mostka typu a-head było bezpieczne. Z braku laku wymyśliłem wpuszczenie jakiegoś byle jakiego mostka od starej damki do tejże sterówki, a same stery, złożone z 3 różnych kompletów, ściągnąłem obejmą na stożku z jeszcze innego, czwartego kompletu sterów DiaTech. Muszę podziękować koledze @rambolbambol za to, że mi kiedyś dorzucił te stery gratis do innego uginacza. Dzisiaj się przydało. Bez tej obejmy cały misterny plan w p... Całość się trzyma elegancko. Stery chodzą jak złoto. Luzów żadnych nie ma... A nawet jakby się co chwilę pojawiały, to już na pewno jest to lepsze rozwiązanie od łapania rury sterowej jakąś jedną trzecią mostka a-head. Jak to mówią: Jeździć obserwować. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 6 Grudnia Udostępnij Napisano 6 Grudnia PS. A właśnie... Gdyby ktoś kiedyś marudził, że nabijanie gwiazdki w sterówkę jest upierdliwe, to niech sobie taką nabitą spróbuje z powrotem wyciągnąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 6 Grudnia Udostępnij Napisano 6 Grudnia Etam, wkładasz długi patyk (lub inny pręt) w sterówkę i walisz młotkiem dopóki gwiazdka nie wyleci dołem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 6 Grudnia Udostępnij Napisano 6 Grudnia 7 godzin temu, Brombosz napisał: PS. A właśnie... Gdyby ktoś kiedyś marudził, że nabijanie gwiazdki w sterówkę jest upierdliwe, to niech sobie taką nabitą spróbuje z powrotem wyciągnąć. wiertara, wiertło 10mm czy podobnie i brrrrr. Nabijanie też jest trywialne,, nawet filma na jutubach kiedyś popełniłem na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 6 Grudnia Udostępnij Napisano 6 Grudnia 8 godzin temu, Brombosz napisał: PS. A właśnie... Gdyby ktoś kiedyś marudził, że nabijanie gwiazdki w sterówkę jest upierdliwe, to niech sobie taką nabitą spróbuje z powrotem wyciągnąć. Oj tam! Żaden problem. W swoim pierwszym rowerze wyjąłem gwiazdkę dokręcając kapsel sterów Oczywiście przypadkiem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 6 Grudnia Udostępnij Napisano 6 Grudnia A nie wystarczy wbić głębiej i udawać, że nigdy jej tam nie było? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 6 Grudnia Udostępnij Napisano 6 Grudnia Wystarczy. Tym sposobem w którymś z rowerów miałem dwie gwiazdki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 6 Grudnia Udostępnij Napisano 6 Grudnia 19 minut temu, TheJW napisał: A nie wystarczy wbić głębiej i udawać, że nigdy jej tam nie było? cóż za herezje kolega wygłasza. Tyle zbędnych gramów wozić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 6 Grudnia Udostępnij Napisano 6 Grudnia Tak chciałem właśnie, ale okazało się, że ten uginacz ma od dołu odlany w sterówce, wewnętrzny kołnierz . Jakoś porozbijałem młotkiem na boki, co by nie trzymało tak mocno i było wykręcanie przez tuleję do góry. Dobrze, że gwint wytrzymał, bo wiercenie raczej bym już odłożył na inny dzień. Po północy to trochę późno było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 10 Grudnia Udostępnij Napisano 10 Grudnia (edytowane) Z nowym nabojem spełnia funkcję, ale jak jest mniej gazu w butli, to wtedy jest zbyt niskie ciśnienie. Wężyk, jak i cała soda stream też ma swoje za uszami i trochę dławi przepływ co2. Myślę, że podłączone bezpośrednio pod butlę działało by lepiej. Niestety nie mam żadnego adaptera, żeby to sprawdzić. Edytowane 10 Grudnia przez Roballinho 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano Niedziela o 16:59 Udostępnij Napisano Niedziela o 16:59 W dniu 6.12.2024 o 10:03, Brombosz napisał: Jakoś porozbijałem młotkiem na boki Jeśli Twoje jedyne narzędzie to młotek, każdy problem musi wyglądać jak gwóźdź 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi