Brombosz Napisano 5 Lutego Udostępnij Napisano 5 Lutego Ja właśnie odkryłem, że to co od roku zaciskam na końcówkach linek, jest "pinem dedykowanym do przewodów elektrycznych". 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 5 Lutego Udostępnij Napisano 5 Lutego ja tam kiedys stosowałem koszulkę termokurczliwą na linkę, się sprawdzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego (edytowane) Różne rzeczy w życiu widziałem, ale suportu zalanego czymś, co niebezpiecznie przypomina zaschnięty na amen klej neoprenowy (taki budowlany w tubach typu Soudal) to jeszcze nie 🤔 Edytowane 7 Lutego przez MrJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Były luzy, to się zniwelowały. Kto by tam w łożyskach szukał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Może to zeszklony piasek, bo klient kręcił na wysokiej kadencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Tak nawiedzeni robią. Leje się do mufy przez podsiodłówkę to walą tam od spodu silikon. Pół biedy jak neutralny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego To na pewno nie silikon. Nakleiłem się w życiu różnymi zajzajerami i temu dziadostwu najbliżej jest do kleju montażowego w tubach i to takiemu taniemu. I był nie tylko na suporcie, ale i ewidentnie na gwincie. Podejrzewam, że przy wykręcaniu poprzedniego suportu został wyrobiony gwint mufy (pierwsze zwoje są zjechane prawie do zera) i druciarz-patenciarz nawalił tam kleju i wkręcił na chama, żeby trzymało. Widocznie ani loctite, ani taśma teflonowa, ani choćby ta dosłownie jedna kropla silikonu (też niekoszerne rozwiązania, ale czasami tylko tak da się uratować zużyte gwinty - kto sam grzebie w aucie, zwłaszcza wiekowym, ten wie) nie były pod ręka. A ja się przejmowałem, jak ubytki lakieru w swoich ramach podmalowywałem pędzelkiem 😆 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego pewnie spod tej samej ręki wyszły 😎, w moim przypadku jeszcze w imadle tylne widełki musieli chyba trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Mnie to wygląda na butapren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 8 Lutego Udostępnij Napisano 8 Lutego Pytanie do @Sobek82 Panie kolego, co lepsze na blat warsztatowy? MFP, czy OSB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 8 Lutego Udostępnij Napisano 8 Lutego @Roballinho Ja mam wszystko z OSB bo mam, MFP jest gładsza, lepsza jest sklejka, ostatnio sobie zrobiłem blat z deski podłogowej na piórowpust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 8 Lutego Udostępnij Napisano 8 Lutego Na sklejkę trochę mi szkoda pieniędzy, bo przy moim blacie o szerokosci 2400 mm, to już będzie kilka stówek. Z formatki osb/mfp mam podwójny, 36 mm blat za około stówę + cięcie, bo niestety w calym kawałku, mimo posiadania duzego do auta, nie wejdzie. Mfp jest z drobnych wiórów i nie wiem czy w przypadku blatu roboczego nie jest to jednak wadą. A z tej deski podłogowej, to potem go heblowaleś? Czym go wykończyleś? Bejca, lakier, czy zostawiłeś na dzialanie natury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 8 Lutego Udostępnij Napisano 8 Lutego @Roballinho Deska podłogowa ma gr.28mm, po połączeniu na klej lub skręcając od spodu na deski w poprzek, wystarczy lekko przeszlifować, jak ma być stołem roboczym to najlepiej zaimpregnować, później po wyschnięciu można polakierować żeby był gładki albo od razu dać lakierobejcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 18 Marca Udostępnij Napisano 18 Marca Niby taka malutka pierdoła na goleni, ale jak jadę do roboty to jednak czuję się bogatszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalconHeavy Napisano 22 Marca Udostępnij Napisano 22 Marca I co ta gumeczka tam robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 22 Marca Udostępnij Napisano 22 Marca Zabezpiecza przed niechcianym dzieckiem dwóch pedałów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 23 Marca Udostępnij Napisano 23 Marca W dniu 22.03.2024 o 13:57, FalconHeavy napisał: I co ta gumeczka tam robi? Nic. Jest sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 23 Marca Udostępnij Napisano 23 Marca (edytowane) Sprawić ma wrażenie kilkunastokrotnie droższego modelu🫠 😘 Edytowane 23 Marca przez Sobek82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalconHeavy Napisano 23 Marca Udostępnij Napisano 23 Marca To pomaluj go na złoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 23 Marca Udostępnij Napisano 23 Marca Wiesz ile zajęło ekstrahowanie gumki z prezerwatywy, rozdzielenie dolnych goleni od górnych? Cały proces przewyższa koszt kupna Zeeb'a 🫠 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 15 Maja Udostępnij Napisano 15 Maja Udało mi się zgubić Bleed Nipple Cup [Y8B214000] - musiałem zaimprowizować, żeby nie łapać wszelakiego syfu do systemu olejowego. Rozwiązanie = opuszek rękawiczki nitrylowej i najcieńsza trytytka jaką miałem na stanie. @Sobek82, nie wala ci się gdzieś po stodole jakiś luźny "kapturek". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 15 Maja Udostępnij Napisano 15 Maja Końcówka pancerza biegałkowego, w środku przycięty zacisk kabla …gdybym miał z tym wyjechać to izolacją naokoło dla spokoju 👍 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 15 Maja Udostępnij Napisano 15 Maja @CoolBreezeOnemogę Ci oddać z nowego zacisku, po zalaniu i odpowietrzeniu mam na Anię wy je bananie🫠 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 15 Maja Udostępnij Napisano 15 Maja (edytowane) Ostatnio coś tam dłubałem przy swoim i tak jak zawsze o tym zapominałem, tak tym razem przypomniałem sobie, że sterówkę o 1cm miałem skrócić. Minuta roboty bo rurka alu, to wziąłem brzeszczot i coś tam wcześniej zaznaczając jadę z tematem... I jadę... I jadę... Czas się ciągnie, ręka puchnie, aż zastanawiałem co ja taki słaby jestem po weekendzie. Dopiero jak łepek odpadł, to ogarnąłem co się dzieje. Kiedyś uciąłem kawałek sterówki razem z gwiazdką. Tym razem o gwiazdce pamiętałem. Następnym razem będę pamiętał też o śrubie. Edytowane 15 Maja przez Brombosz 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi