Gość Napisano 13 Października 2022 Udostępnij Napisano 13 Października 2022 15 godzin temu, Puklus napisał: Macie widelec w którym nie przewidziano mocowań na błotnik ? Ja też mam i zrobiłem o tak o: Ja użyłem dętki opaski i blaszek od tarcz Shimano. Można użyć każdego rodzaju mały winkiel z otworami. Trzyma się to mocno już rok tak śmiga Moze się i trzyma ale to rzeczywiście druciarstwo. Nie lepiej kupić albo drobić? https://biketeam.pl/obejmy-sks-mocowanie-blotnika-do-amortyzatora-31-0,3,5132,6475 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 14 Października 2022 Udostępnij Napisano 14 Października 2022 "Kasa misiu, kasa " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Października 2022 Udostępnij Napisano 14 Października 2022 https://www.castorama.pl/opaska-slimakowa-nierdzewna-32-50-mm-id-89648.html :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 14 Października 2022 Udostępnij Napisano 14 Października 2022 (edytowane) Brrrrrrr, to nie takie - nawet się do tego działu nie kwalifikują https://allegro.pl/oferta/obejma-metalowo-gumowa-ofx-32mm-w1-opaska-uchwyt-9530290172 ( I taniej, i sensowniej) Edytowane 14 Października 2022 przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Października 2022 Udostępnij Napisano 14 Października 2022 Dzięki za link - dobrze wiedzieć że takie istnieją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 14 Października 2022 Udostępnij Napisano 14 Października 2022 Do sztywnego widelca takie jak najbardziej, tylko że jak ostatnio szukałem, to nie znalazłem o większej średnicy, żeby pasowało do amortyzatora, ani w internecie, ani w różnych Castoramach. Więc użyłem grubszej trytytki, podklejonej mocną dwustronną taśmą klejącą, żeby nigdzie się nie ruszała. Druciarstwo pełną gębą, ale trzyma się całkiem dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Października 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Października 2022 W dniu 13.10.2022 o 08:35, Thomlodz napisał: Nie lepiej kupić albo drobić? Jak najbardziej ! Tyle że, rozumiesz, mieszkam w norwegii a tubylcy znani są z tego ze w sklepach masz 3 rodzaje herbat, 3 rodzaje musztardy itd ... a jak juz coś znajdziesz przypadkiem co cię interesuje kosztuje 300zł. Nooo, więc wolę drutować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 18 Października 2022 Udostępnij Napisano 18 Października 2022 W dniu 13.10.2022 o 07:35, Thomlodz napisał: Moze się i trzyma ale to rzeczywiście druciarstwo. Nie lepiej kupić albo drobić? https://biketeam.pl/obejmy-sks-mocowanie-blotnika-do-amortyzatora-31-0,3,5132,6475 Problem w tym że... nie ma z czego. Wyobraź sobie że to kraj w którym nie ma np: szrotów samochodowych. Sklepów z używanymi telefonami. Brak allegro. Samochodów w salonach w wersjach nie na wypasie. Dlaczego? Bo ludzie tego ... nie potrzebują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Października 2022 Udostępnij Napisano 18 Października 2022 To napiszcie jeszcze ile sie zarabia w tym kraju i co mozna za to kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 2 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2022 Prawie już zrobiłem konwersję piasty 157x12 na piastę mini-kasetową 142x12. Muszę jeszcze naciąć gwint na lockring. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 3 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2022 Jakie będą dalsze losy tej przeróbki? Wrzucisz coś na YT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 3 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2022 Tak, robię film na YT. Plan jest taki, że dorabiam sobie koła "friride" 26" do mojej endurówki, która to od roku służy mi głównie do skakania po okolicy. Sama piasta będzie jeszcze malowana i oczywiście - zaplecione będzie koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semtex Napisano 11 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 Pacjent: rower żony Problemem okazała się rama "S" i jej dziwne położenie otworów montażowych pod bidon, butelki i uchwyty na nie które mam okazały się niezbyt kompatybilne. Opcji było kilka, wymiana bidonów, wymiana uchwytu, zakup adaptera obniżającego położenie uchwytu. Żadna z tych opcji nie wydawała się dobra, bo nowa butelka i uchwyt boczny to niepotrzebny wydatek, skoro mamy już coś co działa to wydawanie kasy na nowe jest jej jakby wyrzuceniem. Pozostała opcja adaptera, niby też trzeba kupić, ale nie byłoby to jakieś bolesne, trochę poszukałem, znalazłem, ale ich konstrukcja wiele by nie zmieniła, butelka byłaby nadal zbyt wysoko... ...Postanowiłem wykonać własny adapter, wyciąłem go z blachy Alu 5mm, podkład do Alu, na to lakier 2K Poliuretanowy z lekką strukturą i działa jak powinno 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 12 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2022 Nono, ładnie to wygląda? Można zamówić na wymiar? Bo taki z drukarki 3D jednak nieco większy i bardziej rzuca się w oczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2022 A ten lakier będzie trwały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semtex Napisano 12 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2022 @Thomlodz robię tym lakierem pojazdy ekspedycyjne, te pojazdy jeżdżą w najgorszych warunkach i raczej się trzyma W sumie planuję zrobienie w tej technice nasze rowery, ale czasu mało, w sumie pogoda nadal sprzyja na wypady, a pewnie by mi zeszło z dwa tygodnie roboty.... Moja ostatnia robota, wszystko lakier: Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semtex Napisano 12 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2022 (edytowane) 10 godzin temu, MikeSkywalker napisał: Można zamówić na wymiar? Jakbym mieszkał w PL to bym Ci taki zrobił, ale wysyłka z DE raczej słabo się opłaca, ale jeżeli nie masz ciśnienia, możesz zaczekać, dać wymiary, to pisz PW, pogadać zawsze można Edytowane 12 Listopada 2022 przez Semtex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 12 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2022 Kurczę... Zrób takie podwójne, razem z bidonami na okrągłą puszkę coli i płaską setę łychy, a będziesz w przyszłości bogaty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semtex Napisano 12 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2022 (edytowane) Jak skonstruujesz koszyki na bidony to ja Ci zrobię na to adapter Edytowane 12 Listopada 2022 przez Semtex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalconHeavy Napisano 4 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 4 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2022 Zadanie: montaż zadniego bagażnika na przedzie bez upośledzenia wartości domyślnej. Można użyć diaxa jedynie dwa razy. Należy użyć jednej części z porzuconego, zardzewiałego roweru. Przekląć można razy trzy. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 4 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2022 Zaiste noblowski to patent rodem z fermy ekologicznego drobiu aby poranna dostawa jaj zniesionych pod drzwi jajożerców zniosła wibracje podróży, prawdziwy soft rack time! Chroni przed wibracją wzdłużną i skrętną, teraz białko już nigdy nie będzie ubite na pianę montażową po 15 km leśnym tripie. Non kogel mogel . Żółtka się cieszą! Teraz czas na błotnik i intalację chroniącą przed atakiem lotniczym grupy Eagle & jajstrząb. 😀 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 4 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2022 Zamiast szukać przedniego bagażnika skorzystam kiedyś z patentu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2022 (edytowane) Napiszę po "sobkowemu": wło szczy zna. Edytowane 8 Grudnia 2022 przez marvelo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2022 (edytowane) Ja sobie dziś zrobiłem klucz do kontrowania konusów, bo potrzebuję tylko do jednorazowego użycia. Blaszka z wytłoczonymi kształtami kluczy z jakiegoś zestawu naprawczego do dętek za 5 zł + obcęgi + pilnik + izolacja + 5 minut roboty. A potem postanowiłem sobie przerobić końcówki do nowo nabytych "smarownic", więc trochę pociąłem, trochę pogiąłem, trochę popiłowałem na szlifierce. A te "smarownice" to nastrzykiwarki do mięsa z allegro. Edytowane 13 Grudnia 2022 przez TheJW 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi