TheJW Napisano 23 Marca 2022 Udostępnij Napisano 23 Marca 2022 Że z 3-blatowej korby zrobiłeś 1-blatową z osłoną, to rozumiem... Ale za cholerę nie ogarniam, jak z drugiej za pomocą diaksa zrobiłeś rowerek biegowy. 🤯 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 1 Maja 2022 Udostępnij Napisano 1 Maja 2022 Biegowy psiknąłem złotym z brokatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 Nie największe moje zasługi na rynku druciarstwa rowerowego, ale stanowczo na liście. Dorobiłem sobie długi wózek do Zee DH, coby móc 3x12 w crossie zrobić. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2022 Kupił byś Deore ze średnim wózkiem i byłoby to samo, ale jak lubisz się bawić, niech moc będzie z tobą 😜 ps. ja mam skombinowane go slx 12s z wózkiem od XT 11s, działa ok, ale nie bez powodu nowe przerzutki wychodzą krzywe z fabryki 🙃 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2022 10 godzin temu, uzurpator napisał: Dorobiłem sobie długi wózek do Zee DH A próbowałeś pójść w drugą stronę?Maksymalnie go skrócić i żeby to sprawnie przerzucało, ale w napędzie 1x. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2022 @Roballinho maksymalnie skrócony to jest fabrycznie Do oobsługi napędu z 39T pojemności to długiego wózka już potrzeba. Może mógłbym próbować ze średnim, ale to jest, w praktye, szosówka, więc jakiegoś super trzymania kiety nie potrzebuję. @piciu256 Miałem materiał, frezarkę i wolne popołudnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 17 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2022 (edytowane) Powitoł Dętka wybuchła na słońcu a jeździć się chce Dętka 26x2.1+nóż+3 supły+2 trytytki. Mierzenie, test szczelności i w pole Po trzech godzinach trochę zeszło ale dłużej niż godzinę i tak nie jeździ Edytowane 17 Lipca 2022 przez porcelanowy 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 17 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2022 Cytat ale dłużej niż godzinę i tak nie jeździ I to jest najlepsze dopasowanie rozwiązania do potrzeb Dorzucam wczorajsze druciarstwo - miska sterów która nie mieściła się w ramie, więc delikatnie, multiszlifierką, bez przegrzania troszkę je poprawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 19 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 19 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 To jest zdejmowanie korby czy przerobiłeś kwadrat na ISIS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 19 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 ZdejmowAnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2022 W dniu 31.01.2022 o 12:35, Cross90 napisał: Ma ktoś jakiś pomysł jak zamaskować te odpryski na manetkach? Przed poprzednim sezonem zrobiłem zaprawki farbą dulux rapidry(akrylówka do stali,drewna i pcv), jednak farba zeszła po kilku tygodniach. Malowanie gołego metalu tak będzie się kończyć. Trzeba zastosować lakier podkładowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cross90 Napisano 30 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2022 @Thomlodz dałem z tym spokój, szkoda mi było marnować czas😂 wolałem pojeździć niż malować 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drnopl Napisano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 Lata mnie tu nie było, ale jak to zobaczyłem to wiatr druciarstwa (a może raczej budowlanki) mnie tutaj przygnał 1 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 Czy trzeba przycinać rurę sterową? Niekoniecznie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 Canonndale na wypasie - wersja "żyrafa" 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 Ale fikuśne rurki ramy 😉 Bulwiaste. Kiedy po jakimś czasie bierzesz koło zdjęte do założenia w rower i wyczuwasz luz na bębenku, okazuje się że winna być tam podkładka ale jej nie założyłeś a teraz nie wiesz gdzie się podziała. Pozdrow'er 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 No ale teraz masz odwrotnie założoną kasetę. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 18 Września 2022 Udostępnij Napisano 18 Września 2022 Nie podobało mi się rozmieszczenie seryjnych uchwytów na pancerze. Przy dużym ugięciu zawieszenia, te wystawały po 15cm na bok od roweru, akurat tam gdzie się kręci nogami. Przelotki na wolne fragmenty linki też omijałem i wyszło nawet zgrabnie i ładnie: Czy to już jest sztuka? Czy w Pivocie nie pomyśleli? Linka z pancerzem od sztycy są dosyć krótkie, bo akurat takie miałem. Na oko działa bez otarć. Praktyka pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Września 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2022 Zachciało się norce północnej kręcić przy zacisku, co uruchomiło ciąg przyczynowoskutkowy skutkujący taką o to rzeźbą: Powyzej, z lakka przeze mnie obgryzione tłoczysko ale ta wielka wyrwa to nie moja zasługa, tłok był kompletnie nie szczelny i wyjęcie go nie było łatwe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 20 Września 2022 Udostępnij Napisano 20 Września 2022 W dniu 18.09.2022 o 18:19, Brombosz napisał: Nie podobało mi się rozmieszczenie seryjnych uchwytów na pancerze. Przy dużym ugięciu zawieszenia, te wystawały po 15cm na bok od roweru, akurat tam gdzie się kręci nogami. Przelotki na wolne fragmenty linki też omijałem i wyszło nawet zgrabnie i ładnie: Czy to już jest sztuka? Czy w Pivocie nie pomyśleli? Linka z pancerzem od sztycy są dosyć krótkie, bo akurat takie miałem. Na oko działa bez otarć. Praktyka pokaże. To wskazuje na uposledzenie projektanta i/lub brak odpowiednich przebiegów testowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semtex Napisano 21 Września 2022 Udostępnij Napisano 21 Września 2022 Byłem od wczoraj na etapie wymiany widelca, oczywiście przed tym posprawdzałem tutki, poradniki, filmiki, no i pod jednym poczytałem o dwóch patentach, jeden to domowe narzędzie do nabicia gwiazdki, sprawdziło się prawie dobrze, musiałem lekko skorygować, przez dobicie jednej strony bo nie całkiem prosto siadło, robiłem to pierwszy raz ale generalnie wszystko się skończyło dobrze W moim rowerze gwiazdka musi być dosyć głęboko osadzona przez budowę samego topcap. Jako nabijak bieżni łożyska wykorzystałem kawałek rury PVC, idealnie wstrzeliła się w średnicę bieżni, nabicie z ręki zajęło mniej niż minutę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Października 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Października 2022 Macie widelec w którym nie przewidziano mocowań na błotnik ? Ja też mam i zrobiłem o tak o: Ja użyłem dętki opaski i blaszek od tarcz Shimano. Można użyć każdego rodzaju mały winkiel z otworami. Trzyma się to mocno już rok tak śmiga 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 12 Października 2022 Udostępnij Napisano 12 Października 2022 Wydrukowałem takie skręcane obejmy do amortyzatora. Jedną zimę używałem, za darmo oddam 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 12 Października 2022 Udostępnij Napisano 12 Października 2022 Ja tak rozwiązalem ten problem. Opaska ślimakowa z tworzywa niewiadomego zastosowania. A tu kawalek blaszki z Ikea, ktora stosowana jest do zamocownia mebla do ściany. Oryginalna w błotniku była za krótka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi