HT2ACX Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 56 minut temu, TheJW napisał: Zawsze można też na płytce zużytego klocka domowym sposobem "odbudować" okładzinę... Jesteśmy w odpowiednim wątku - do dzieła! Tego chyba jeszcze nikt nie próbował. A może by tak dociać klocki motocyklowe będzie latwiej niż doklejać okładzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Godzinę temu, Sabarolus napisał: Myślę, że wiele osób mówi o wysokich cenach klocków przez pryzmat cen klocków do auta czy motocykla. I tutaj faktycznie, klocki rowerowe są zabawnie wycenione. Nie, nie sa. Porownujesz zwykle klocki samochodowe, do klockow rowerowych przeznwczonych do sportu. Dla zwyklego Kowalskiego sa zywiczne za 19 zl. Teraz zobacz sobie ile kosztuja klocki samochodowe przeznaczone do sportu, albo chociaz do nieco ostrzejeszej jazdy po ulicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HT2ACX Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 A do motoru są za 10zł 3x większe więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Rozumiem ze piszesz o klockach motocyklowych przeznaczonych do sportu. Bo jezeli nie, to przeczytaj jeszcze raz co napisalem. Zreszta wiem ile kosztuja klocki do cywilnego motocykla sportowego. Ty natomiast nie. Szkoda klawiatury, bo zaraz zaczniecie przekonywac ze w Tesco sa cale rowery za 150 zl. Tez maja kola. Ale o tym pisal juz @MikeSkywalker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HT2ACX Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Mówię na temat klocków niesportowych do niesportowego motocykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 To jest druciarski wontek, objadłem się popcornem, zluzujcie dźwignię hamulca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Skoro o hamulcach ... mój szczęśliwy powrót do hebelków mechanicznych 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 @RafalxM: klameczki wyglądają identycznie jak TRP, bardzo fajnie porobiłeś rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Dziękować za miłe słowa. Te klamki to klon TRP RRL się mnie wydaje. Kupiłem je upatrując 'skrócenia kokpitu' co w sumie w porównaniu do RL-340 się udało, jest dużo lepiej. W sumie to dawałem im może 5% szans że będą 'mtb', ale oczywiście nie są - na szczęście miejsca jest wystarczająco żeby wywiercić nowe dziurki Wróciła mi wiara w bb7, bo do tej pory miałem tylko wersję Road ...i teraz widzę że przy obecnym zestawieniu to cienko jej szło to hamowanie (chociaż może zestawienie z RT-66 też działało na niekorzyść?). Manetka wymaga trochę gimnastyki w terenie przy dynamicznym pociskaniu...ale na razie świadomość cen grx czy di2 każe mi wmawiać sobie że jest wspaniale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalconHeavy Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 (edytowane) Jakby ktoś narzekał na zimę u nas Kozak! Edytowane 12 Lutego 2021 przez FalconHeavy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 22 Marca 2021 Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 Powitoł Pośmigałem ostatnio wigry po mieście, ale convoy dawał w parku ludziom po oczach nawet na średniej szmocy. Po powrocie do domu: Przy okazji dzieciary dostały "miecz świetny", którym miały się dzielić: ale po minucie Młodsza rypnęła Starszą mieciem w ucho i nasza część sagi na razie się skończyła. Mam przykazane kupić drugiego convoya i nowy kawał rurki 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blueforce Napisano 7 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 Jeździłem na taniej stalowej sztycy 25.4 w ramie na 27.2( z adapterem), rower górski hardtail, i bardzo przyjemnie amortyzowała, myślałem że to placebo. Jednak nie placebo. (oryginalnie była prosta, teraz wygięła się 15mm odchylenia na 15 cm). Rama 21, moja masa 75 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 8 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 (edytowane) Klasyka - tak się właśnie zachowuje najtańsza stal. Każda stalowa, mocno wysunięta sztyca jaką miałem w końcu stawała się małym lub większym bananem. Za to kiedyś z braku laku i nadmiaru kierownic przeciąłem taką stalową na pół i używałem jako sztycy. Akurat miała 25,4 z jednej i 22,2 z drugiej pod jarzmo. Gięcie robiło za offset i po zimie nie zauważyłem żeby się powiększało. Edytowane 8 Kwietnia 2021 przez seraph 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 do największego druciarstwa... to cholernie daleko - ale - proszę - najprostsza "dupownica" ever: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalconHeavy Napisano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Ja używam trytytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) No ta, ale ta ma góra-dół, prawo-lewo i zatrważająco dużą dokładność edyta: @sobek82 - bardzo stare zdjęcie, jedno z najstarszych w telefonie, w zasadzie chyba jeszcze ze dwa telefony temu. No ale patent ani mój ani Twój... ma pewnie tyle lat co starszy z nas Edytowane 13 Kwietnia 2021 przez abdesign 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Ktoś tu mnie zgapia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 15 Maja 2021 Udostępnij Napisano 15 Maja 2021 Przyniosłem lokalne druciarstwo. Apgrejd do sideswinga z wierceniem ramy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Maja 2021 Udostępnij Napisano 15 Maja 2021 Patrząc na ślady to nie szło zbyt dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 15 Maja 2021 Udostępnij Napisano 15 Maja 2021 6 godzin temu, remover napisał: Przyniosłem lokalne druciarstwo. Apgrejd do sideswinga z wierceniem ramy. Jakie druciarstwo? W world tour'ze wiercą w ramach żeby przewody poprowadzić ja tam w alu też wierciłem i nitowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 15 Maja 2021 Udostępnij Napisano 15 Maja 2021 To zdjęcie zrobiłem na zawodach MTB (nie był to World Cup ). Szkoda, że nie widać numeru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 28 Maja 2021 Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Do mieszczucha, więc jako-tako i wystarczy Stara zębatka alu, szlifierka stołowa i podkład czarny mat. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 28 Maja 2021 Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Nie no barrrrdzo dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semtex Napisano 28 Maja 2021 Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Przed wczoraj się okazało, że mój suport Tokena się wysypał, w sumie z mojej winy, żeby pojeździć w ten weekend musiałem wprasować "stary", złożyłem sobie praskę za 4,23€, zadziałała bez zarzutu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalconHeavy Napisano 30 Maja 2021 Udostępnij Napisano 30 Maja 2021 Gdy nie ma takiego adaptera jak potrzeba. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi