woojj Napisano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 Na dętce 29" w kole 26" przejeździłem ok. 200km Ja używam dokładnie odwrotnie ;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 Dlatego najbardziej uniwersalny rozmiar to 27.5, oczywiscie posiadajac 2 rowery- 29 i 26. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 Tam jest na taśmę wklejony klocek hamulcowy. Sprzęgło cierne jak w Shadow+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 Shadow+ nie jest czasem na blaszce ? [emoji14] Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Rama to Gary Fisher Mako. Co prawda szukałem modelu Piranha ale ta trafiła mi się prawie za darmo więc ją wziąłem. Na następnej wyprawie będę miał trochę górek więc sprawdzi się dla mnie idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuczy Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Normalne skromne jeździdło, ja tu nie widzę druciarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 2 Maja 2017 Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 toć to patent z klockiem w przerzutce z innej perspektywy.....no i ta sztyca ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 2 Maja 2017 Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Dlatego najbardziej uniwersalny rozmiar to 27.5, oczywiscie posiadajac 2 rowery- 29 i 26.Spokojnie, Szfalbe już wpadło na coś podobnego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Maja 2017 Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Wg nich rozmiaru 26 nie obejmuje, a dzieciak ma taki rower. Pozostaje przy starym rozwiazaniu. NIe wliczam oczywiscie kasy za nowosc jaka pewnie kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 2 Maja 2017 Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Czy to nowość to nie wiem, gdyż produkty tej firmy średnio mi podchodzą. Wyciągnąłem to z koła w nowym rowerze 27,5". Jest delikatnie większa niż 27,5", ale nie na tyle ile by wynikało w faktycznej różnicy między 650b a 29". Poza tym zwykła dętka. Ot, księgowy wymyślił oszczędność w produkcji, tu się upchnie, tam naciągnie A 26" przecież "umarło" więc po co mieli się tym przejmować. Obstawiam, że też by jakoś wlazło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inforobert Napisano 2 Maja 2017 Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Spokojnie, Szfalbe już wpadło na coś podobnego: Po prostu dętka z grubszej gumy albo bardziej elastycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 14 Maja 2017 Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 (edytowane) Po prostu te kilka cm rozejdzie się w tę czy w tamtą stronę Oto druciarstwo mojego autorstwa, dłuższa sztyca 350 mm przytwierdzona na stałe pode mnie gifs uploadcertificity.comPozdrower Edytowane 14 Maja 2017 przez Sobek82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IvanDrago Napisano 15 Maja 2017 Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Po prostu te kilka cm rozejdzie się w tę czy w tamtą stronę Oto druciarstwo mojego autorstwa, dłuższa sztyca 350 mm przytwierdzona na stałe pode mnie Pozdrower A to stalowa rama? Nie boisz się że pęcnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 15 Maja 2017 Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Już jest pęknięta, patrz na górne zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanus Napisano 15 Maja 2017 Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Oho @sobek82 tak szybko pękła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Maja 2017 Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Pomysł na ratowanie nie jest zły, ale można to było zrobić dużo bardziej estetycznie. Ja bym użył ładnej śruby ( np tytanowej) a od drugiej strony zamiast nakrętki użył wpuszczonej w ramę nitonakrętki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inforobert Napisano 15 Maja 2017 Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Jaka średnica sztycy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 15 Maja 2017 Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 A to stalowa rama? Nie boisz się że pęcnie? Amelinium 6061 Jaka średnica sztycy ? 27,2 tej śruby prawie nie widać, kilka już zdjęć ulepa wrzuciłem, z resztą rama jest teoretycznie tylko na ten sezon, później może jakiś "Sruly" Pozdrower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 później może jakiś "Sruly" chodziło ci o Surly - dobry, słuszny żelazny kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 (edytowane) Powitoł Straszny mrok ta śruba Jeździsz tylko na sztycy, cienkiej w dodatku. W sumie tak czy siak jeździsz na sztycy ale tu dźwignia i punkt podparcia są sporo niżej niż przewidział producent. Nie odważyłbym się Edytowane 16 Maja 2017 przez porcelanowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inforobert Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Dać zespawać, i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Cytuję"Dzień dobry, niestety nie jesteśmy w stanie pospawać aluminium serii 6, ponieważ wymaga ono po spawaniu wygrzania w temperaturze koło 450 stopni przez kilkanaście godzin.Pozdrawiam,Tomasz Rychtarski"Pozdrower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 @sobek82 Daj ramę do Mielca. Nie takie przypadki tam ratowano. Znają się na robocie. http://www.bikemielec.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Albo Instytut Spawalnictwa w Gliwicach. Pospawali za 50 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inforobert Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Ta część ramy akurat jest łatwa do zespawania. Jak wyżej, w Gliwicach to zrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi