rambolbambol Napisano 14 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 A większa torba w ramę? Miałem taką. Wchodzi Trelock, narzędziówka i jakieś duperele, takie wieszanie na luzie mało mi się wydaje bezpieczne, coś się może odpiąć, spaść podczas jazdy ulicą. Mój ulock ma ponad 35cm długości i pewnie z 18cm szerokości. W żaden sposób nie wchodzi w główny trójkąt ramy, także torba na ulock odpadła w pierszej klasyfikacji. Skórzane paski pasują do koncepty roweru (skórzane siodelko, skórzana narzędziówka). Tam nie ma prawa nic odpaść, bo to wcale nie wisi na luzie. Najpierw wsuwam w te 3 oczka od dołu pałąk, a potem od góry zapinam zamkiem Ulocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 14 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Wszystko fajnie ale mocowanie ulocka w takie trzy przelotki mnie nie przekonuje - jakbym miał kilkanaście razy dziennie się schylać, przekładać go przez przelotki i dopiero zapinać to chyba bym gorączki dostał. Normalnie wyciągam u-locka z torby na plecach, jednym ruchem ręki otwieram zamek i ściągam go z podkowy a drugim zakładam, druga ręka w tym czasie przekłada podkowę przez ramę. W Twoim przypadku chyba nie da się trzymając otwarty zamek z kluczami w jednej ręce drugą włożyć podkowę w przelotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 14 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 [...]Normalnie wyciągam u-locka z torby na plecach [...] Ponad 2 kg ulocka codziennie przez godzinę (30 minut tam i 30 z powrotem) na plecach wozić? Ja odpadam. [...]W Twoim przypadku chyba nie da się trzymając otwarty zamek z kluczami w jednej ręce drugą włożyć podkowę w przelotki. Da się! Operacja zdjęcia i zapiecia ulocka na stojaku to 10 sekund. Wsadzenie go z powrotem w mocowanie to 15 sekund góra. Na początku te skórzane oczka stawiały opór, ale po dwóch tygodniach tak się ułożyły-wyrobiły, że podkowa wchodzi głado nawet jedną ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IvanDrago Napisano 14 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Druciarstwo nie druciarstwo, ale czy da się przyczepić jakoś tarczę hamulcową do piasty z wolnobiegiem? Bo nowe piasty pod tarcze to już raczej bębenek mają, a ja koniecznie wolnobieg chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 14 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Druciarstwo nie druciarstwo, ale czy da się przyczepić jakoś tarczę hamulcową do piasty z wolnobiegiem? Bo nowe piasty pod tarcze to już raczej bębenek mają, a ja koniecznie wolnobieg chcę.Można kupić piasty na wolny i tarcze , poszukaj na Alle. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 W końcu wiem po co jest "dziura" w korbach ze zintegrowaną osią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 Ta dziura jest na błoto. Zepsułeś rower! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 No fakt. zepsuł do końca. Chętnie odkupie, dam 200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Widziałem dziś takie coś pod sklepem. Nie specjalnie druciarstwo , ale tu pasuje najlepiej. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Track Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 (edytowane) Przecież pod biedronką nikt nie kradnie - tym bardziej takich ,,charakterystycznych" rowerów, co najwyżej pada zdanie: Pożycz kierowniku 50gr do vipka. Edytowane 22 Grudnia 2016 przez Track Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Przecież pod biedronką nikt nie kradnie - tym bardziej takich ,,charakterystycznych" rowerów, co najwyżej pada zdanie: Pożycz kierowniku 50gr do vipka. Różnie bywa , chociaż co prawda , to prawda. Co nie zmienia faktu , że takie "zabezpieczenie" maszyny dużo by nie utrudniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Może to był klucz niepasujący do zamka? Taka zmyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Track Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Gwarantuję że takie 50gr lepiej sprawdzi się niż U-lock typu Kryptonite, OnGuard- oczywiście pod biedronką i w innych tego typu marketach, jeżeli akurat są takiego typu "bodyguardsy" . W mojej mieścinie mam śmieszną linkę 8mm czasami zapinam, czasami nie, ale to jest rower za tysiaka i mieszczuch za pińcet. Gdybym miał nowego dwukołowca za około 3000 pomyślał bym wtedy nad jakimś U-Lockiem i 50gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 wiesz co, kumplowi rąbnęli rower który był przypięty łańcuchem a jego wartość to nie wiem 200 zł, w mojej mieścinie rocznie ginie z pincet rowerów, ja swojego miejskiego centuriona z premedytacją postarzyłem aby nie wyglądał zbyt zachęcająco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IvanDrago Napisano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Skoro dyskusja idzie w tym kierunku, to napiszcie mi proszę jak "postarzyć rower" aby nie był atrakcyjny dla przypadkowych złodziei. Najlepiej sposobami druciarskimi Mam zamiar zakupić mieszczucha, gdzie będzie siedział Rohloff, pasek zębaty i hamulce tarczowe. Chyba to ostatnie najbardziej przyciąga złodziei. Rower będzie wart ok. 4000 zł. To dla mnie bardzo dużo, ale po prostu mi się podoba. Jednocześnie nie chciałbym stracić komfortu psychicznego, jaki mam teraz przy swoim 16-letnim staruszku, którego zostawiam wszędzie gdzie potrzebuję, biorę na zakupy itd. zapinając jednym nożycowym On-guradem za 120 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Ponaklejać na ramę różne przypadkowe naklejki (im tandetniejsze tym lepsze) , poowijać taśmą izolacyjnej w kontrastującym kolorze co poniektóre elementy . Dobre efekty daje malowanie Plasti Dipem http://plastidip.pl/ , można tym mocno oszpecić rower i w każdej chwili usunąć (pooglądaj filmiki na yotube). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Skoro dyskusja idzie w tym kierunku, to napiszcie mi proszę jak "postarzyć rower" aby nie był atrakcyjny dla przypadkowych złodziei. Najlepiej sposobami druciarskimi Mam zamiar zakupić mieszczucha, gdzie będzie siedział Rohloff, pasek zębaty i hamulce tarczowe. Chyba to ostatnie najbardziej przyciąga złodziei. Rower będzie wart ok. 4000 zł. To dla mnie bardzo dużo, ale po prostu mi się podoba. Jednocześnie nie chciałbym stracić komfortu psychicznego, jaki mam teraz przy swoim 16-letnim staruszku, którego zostawiam wszędzie gdzie potrzebuję, biorę na zakupy itd. zapinając jednym nożycowym On-guradem za 120 zł. Szczotka druciana i jedziesz po lakierze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD11 Napisano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Jak było to przepraszam: Więcej zdjęć tutaj: http://www.peterverdone.com/next-level-sh*t-bike/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Wg mnie nie da się ukryć Rohloffa i przede wszystkim tarczówek - a te powodują że rower jest atrakcyjniejszy dla złodzieja. Spokój duszy daje tylko paskudny rower poniżej tysiaka przypięty dobrym ulockiem. W tej cenie można mieć Nexusa albo Alfine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2016 Nieco większy koszyk na bagażniku wyściełany wygodnym kocykiem. Rower przywiązujesz do np. ROTTWAILERA, DOBERMANA, lub PIT BULLA którego wozisz w owym koszyczku. To powinno rozwiązać wszystkie wasze problemy. Zapomniałem dodać że koniecznie suczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuczy Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Kurde, kilka godzin malowałem te napisy na oponie, pierwsza jazda i już popękał. Tym mazaczkiem to robiłem.Napis Rubena jakoś się trzyma, może to temu że więcej tam nalałem tej farby.Naprawdę kilka godzin mi to zajęło i jeszcze ile acetonu zużyłem i papieru na czyszczenie zacieków i niedoróbek i wszystkiego wokół opony, czyli łóżka, podłogi, rąk XDDI jeszcze jakiś czas poświęciłem na ćwiczenie malowania na zużytej oponie, tej co tam stoi przy szafie i nie wiem co z nią zrobić.No właśnie, co mam zrobić z tą oponą? Wyrzucać szkoda, a przecież nie sprzedam nikomu łysej opony. A chociaż...Chce ktoś kupić oponę do driftu? Akurat na zimę, do jazdy bokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Kupiłem charybdis , też bez białego napisu i też mi się nie podoba jego brak [emoji14] Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Łysa opona na suchym asfalcie trzyma najlepiej Gorzej jak spadnie deszcz... Wszystkie Rubeny mają taka miękka mieszankę? Mój tylny Flash po 1500 km zrobił się wręcz kwadratowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Moja po około 1,5 k km wygląda już dość cienko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IvanDrago Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 (edytowane) Chce ktoś kupić oponę do driftu? Akurat na zimę, do jazdy bokiem 4ec80ffb00d5ab5fmed.jpg Ja tu doskonałego semi-slicka widzę. Dopisać tym białym flamasterkiem "Ultimate semi-slick" i ziuu na allegrog Edytowane 30 Grudnia 2016 przez IvanDrago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi