scirocco Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Zobaczcie jego poradnik serwisowy bębenka. Nawet próbowałem w komentarzu jakoś wytłumaczyc ale ostatecznie odpuściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Zauważcie jeszcze że jakby ktoś zginął z powodu złego zamontowania folii w przerzutce to ten koleś może pójść siedzieć bo nie pojawiło się w filmiku "wszystko robisz na własną odpowiedzialność" Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Września 2016 Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Patent fajny, ale pytanie zasadnicza brzmi , na jak długo ta folia starczy? Skoro metalowa tuleja potrafi się zjechać to folia pewnie będzie spełniać swoje zadanie max 200-300 km. Poza tym bardzo rzadko się dzieje tak że przerzutka nie zmienia prawidłowo biegiów przez spory luz. Prędzej doszukiwał bym się problemu w starej lince lub krzywym haku przerzutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 20 Września 2016 Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Zauważcie jeszcze że jakby ktoś zginął z powodu złego zamontowania folii w przerzutce to ten koleś może pójść siedzieć bo nie pojawiło się w filmiku "wszystko robisz na własną odpowiedzialność" Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Dobre Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanus Napisano 20 Września 2016 Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Mnie Ikea wspomogła takim patentem... Moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 20 Września 2016 Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Oho, rośnie kolejny rowerowy ekspert na Youtube A rośnie rośnie. Dałem suba, "Video Temat" ostatnio nie rozpieszcza swoimi filmikami o rowerach, może ten kanał zapełni tę pustkę... Zauważcie jeszcze że jakby ktoś zginął z powodu złego zamontowania folii w przerzutce to ten koleś może pójść siedzieć bo nie pojawiło się w filmiku "wszystko robisz na własną odpowiedzialność" Zginąć nikt raczej nie zginie, co najwyżej adepci druciarstwa foliarstwa mogą mieć zakrwawione paluchy podczas skręcania tego w całość przedstawioną metodą. A przynajmniej dotkliwie obolałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Nie rozumiem ideii. Jeszcze lepszy jest komentarz po filmem - dla mnie abstrakcja. Natomiast mlodzi niech patrza jak poslugiwac sie elementarnymi narzedziami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymony Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 To taki wsteczny w rowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Jaki wsteczny? Kręcąc do przodu spina się mała zębatka, masz twarde przełożenie. Kręcąc do tyłu spina się ta większa, pozwalająca podjechać na łagodniejszym przełożeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Mocny stuff: gość wpycha w oś B przerzutki torebkę foliową upaćkaną ŁT żeby zlikwidować luzy Obejrzałem parę minut temu i nadal jestem w szoku, hasło dnia "więcej towotu" Osobiście widziałem jak koleś naprawiał silnik w którym obróciły się panewki korbowodowe. Pod panewki zastosował... skórę od słoniny. Silnik chodził jak nowy - żadnych stuków. Oczywiście na drugi dzień samochód był już w komisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymony Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Jaki wsteczny? Kręcąc do przodu spina się mała zębatka, masz twarde przełożenie. Kręcąc do tyłu spina się ta większa, pozwalająca podjechać na łagodniejszym przełożeniu.Mea culpa. Tak to jest jak się pisze po pierwszym kadrze a nie całym materiale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Wykonanie durne, ale pomysł koleś miał niegłupi. Kasowanie luzów w panewkach wielu maszyn rolniczych robi się za pomoca puszek po piwie, więc z folii z twardego teflonu powinno sie udać, chociaż nie na długo. Gdzieś kiedyś widziałem instrukcję reanimacji tej właśnie osi starej przerzutki Alivio za pomocą tulejek wyciętych z łusek po nabojach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 ja w moim pierwszym fullu kasowalem luz na osi linka (bo wyrobilo sie gniazdo) za pomoca wlasnie blaszki z puszki po piwie. wytrzymywalo spokojnie 1 sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Tulejki tak, nawet z blaszki robione ale nie folia przecież... Fabryczne sprzęty to też często druciarstwo tyle że opakowane ładnie więc trzeba zachować zdrowy rozsądek - w obie strony. Czyli kombinować tak, żeby działało technicznie poprawnie. Też znam patent składania panewek na żyletki ale to wszystko żyje krótko i jest przeciwne sztuce oraz przyzwoitości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 29 Września 2016 Udostępnij Napisano 29 Września 2016 Ja tego lata moją prawie 2 letnią XT m781 ratowałem. Wózek mimo dobrego skręcenia nawet ponownie po czyszczeniu i smarowaniu miał minimalny luz względem korpusu. Dałem podkładkę cienką między wózek a korpus(musiałem wewnętrzna część podkładki podszlifować, żeby dobrze przylegała,bo był taki mały bolec.) Następnie ścisnąłem wózek z korpusem,i po chwili kręcenia śrubką i mocnym dopychaniu wózka udało się skręcić i działa jak nowa,sztywno etc. Nawet nie widać,że coś tam było ruszane. No Ale ,żeby folią i smarem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 29 Września 2016 Udostępnij Napisano 29 Września 2016 Ja cały czas zakładając kasetę na aluminiowy bębenek mojej DT350 upycham 4 paski cienkiej blaszki wyciętej właśnie z żyletki. Bez tego kaseta miała by juz giga wżery. Jedni powiedzą, że to kosmetyka tylko, ale ja swoje wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 29 Września 2016 Udostępnij Napisano 29 Września 2016 To chyba bębenek miałby wżery . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 29 Września 2016 Udostępnij Napisano 29 Września 2016 dokładnie, jakby robili bębenki z tungstenu to może dałoby się zrobić wżery na kasecie ale nie o tym ten temat. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 29 Września 2016 Udostępnij Napisano 29 Września 2016 Bywa. Nie wiem czemu,ale mi kaseta sram 1030(każda zębatka oddzielna oprócz dwóch ostatnich) 10s Na bębenku piasty m529 nic nie zrobiła(pewnie stalowy ?) Na aluminiowym mogło by być gorzej.(1,5 roku jezdzenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 29 Września 2016 Udostępnij Napisano 29 Września 2016 A ja mam aluminiowy bębenek od dt swiss i kaseta cs hg50 nic mu nie zrobiła poza kosmetycznymi wgniotkami ale ja staram się jeździć na wysokiej kadencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijanka96 Napisano 2 Października 2016 Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Bo w Chorwacji cenią sobie wygodę http://www.fotosik.pl/zdjecie/7538cdb589abc9e7 (dałem link ze względu na zbyt dużą rozdzielczość zdjęcia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 7 Października 2016 Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Z profilu GCN na FB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 7 Października 2016 Udostępnij Napisano 7 Października 2016 jak ktoś chce mieć jednocześnie pozycje aero i rekreacyjną Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyklista Napisano 7 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Druciarstwo "detaliczne" czyli pęknięta zapadka odpowiadająca za wrzucanie biegu w manetce Srama zastąpiona kawałkiem zawiasu od drzwiczek szafki kuchennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi