IvanDrago Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 (edytowane) Chyba niepotrzebnie doszukales sie sarkazmu... Dzis przed snem -nocke mialem- zastanawialem sie na wytrzymaloscia i ciezarem bagaznika wykonanego z rurek miedzianych. Biorac pod uwage ilosc zlaczek mozna sobie polutowac wrecz dowolny ksztalt. Chyba niepotrzebnie doszukałeś się mojego doszukania się sarkazmu Przecież cały ten temat ma charakter lekko satyryczny. A co do lutowania czy klejenia miedzi, aby powstał bagażnik: Kształtek nie ma tak dużo, bo do instalacji C.O. są tylko kolana 45* i 90*. Ale przy odrobinie wyobraźni rzeczywiście można stworzyć bagażnik o prawie dowolnym kształcie i to nie posiadając spawarki ani giętarki do rur. Problemem może być wytrzymałość miedzi (słabsza niż stal), która przy tym jest trochę od stali cięższa. Mi to absolutnie nie przeszkadza, bo w sakwach wożę max. 10 kg, dlatego "pozwoliłem sobie" dokonać naprawy bagażnika takimi miedzianymi kolankami. Na moim zdjęciu tego nie widać, ale dodałem tam też dodatkową rurkę wspierającą z masztu od namiotu (włókno szklane). W ogóle to cały ten bagażnik jest z aluminiowych masztów od namiotu (b. twarde alu), łączonych wygiętymi rurkami aluminiowymi (miękkie alu). Do wszystkich kolanek wlałem żywicę epoxydową aby usztywnić. Bagażnik ważył ok. 200 g, kilka wypraw rowerowych przeżył, złamał się dopiero kiedy próbowałem na chama ręcznie prostować niewielkie ugięcie. Edytowane 6 Września 2016 przez IvanDrago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Może nie z rur, ale zawsze coś. Chciałbym mieć taki egzemplarz choćby na XT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVGRU Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 (edytowane) amortyzacja siodła Edytowane 8 Września 2016 przez DEVGRU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Ile waży taki rower z prętów? Co do tego wyżej, druciarstwo, ale kiedyś zostało wypuszczone coś w tym stylu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Takie wynalazki może projektować tylko ktoś kto nie jeździ na rowerze. Bo cała para z pedałowania w gwizdek, tfu - amortyzację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 amortyzacja siodła 51698cfd259f.jpg Uwagę zwraca również offset i gustowna, żółta owiewka przednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Września 2016 To druciarstwo, czy już inżynieryzm ? Oto nowy model Widelca Rock shoxa, Reconation Drugiego takiego to chyba nie ma, 29", skok 150mm oś qr20. Wygląda może dziwnie ale działa jak na tą klasę przystało ... tylko pompowanie komory negatywnej jest w pewien sposób utrudnione. Waga 1760g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Ale krowa O_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Grunt że zastępuje mojego Lyrica, którego nie mogę póki co używać, wysokość oś korona taka sama Aha i pracuje pełnym skokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukikiziu Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Grunt że zastępuje mojego Lyrica Potrzeba matką wynalazków Na fejsbukowej grupie ktoś wrzucił coś takiego. Nie wiem jak to skomentować Nigdy wcześniej się z taką kierą nie spotkałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Tyle, że to nijak nie pasuje do druciarstwa. Taka kierownica istnieje (istniała): http://www.bike-vintage.com/handlebars/562-for-sell-vintage-3ttt-trekking-handlebar-new-old-stock.html Swoją drogą, świetny patent. Mnogość pozycji dłoni powala chyba wszystko. A dorzućmy jeszcze lemondkę i rogi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanus Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Chciałbym taką kierownicę Moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 9 Września 2016 Udostępnij Napisano 9 Września 2016 (edytowane) Kiedyś na ulicy widziałem typa na trekingu co miał przed sobą w zasadzie POROŻE złożone tak na oko z 2-3 kierownic. Miało to ze 2 lvl w pionie :] Myślałem że skisnę jak to zobaczyłem :] niestety nie mam foty bo auto prowadziłem Edytowane 9 Września 2016 przez ishi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 10 Września 2016 Udostępnij Napisano 10 Września 2016 Hehe aż mi się przypomniał mój rower przygotowany do rekordowej trasy w 2011: Rogi założone na rogi a na szczycie jednego z nich jakiś stary halogen CatEye : I też tak trochę w temacie - złapany kiedyś na mieście: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jhmp Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Zachciałem mieć dwublat, ale kominy były zbyt długie, więc znalazłem podkładki, brat przypiłował i jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Patent powszechnie znany, sam mam takie podkładki w dwóch korbach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mam16v Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Zachciałem mieć dwublat, ale kominy były zbyt długie, więc znalazłem podkładki, brat przypiłował i jest a że łańcuch spada bo przerzutka za wysoko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 13 Września 2016 Udostępnij Napisano 13 Września 2016 (edytowane) Jak zablokował wychył to niby czemu ma spadać? Obniżyć bez zmiany przerzutki się nie da, bo z regulacją będzie cyrk. Wygląda to słabo, ale cóż poradzić Przy takiej konwersji na dwublat redukujemy sobie tylko zakres przełożeń i wagę korby Edytowane 13 Września 2016 przez seraph Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 13 Września 2016 Udostępnij Napisano 13 Września 2016 amortyzacja siodła 51698cfd259f.jpg Tylko jak mu kiedyś ta sprężyna puści to jaja do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jhmp Napisano 14 Września 2016 Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Przerzutke ustawiłem następnego dnia bo już późno było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Mocny stuff: gość wpycha w oś B przerzutki torebkę foliową upaćkaną ŁT żeby zlikwidować luzy Obejrzałem parę minut temu i nadal jestem w szoku, hasło dnia "więcej towotu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Oho, rośnie kolejny rowerowy ekspert na Youtube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Widziałem ten patent. Przewinęło się coś podobnego na innym forum. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Poradnik dla Januszów kolarstwa. Nie wyobrażam sobie żeby ktokolwiek dbający o sprzęt byłby w stanie zrobić coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 UWAGA trzeba mu zrobić antyreklamę bo przez niego serwisy rowerowe zbankrutują jak przerzutka nie działa to wpychamy do środka folię pełną smaru i działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi