Mod Team anarchy Napisano 10 Sierpnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Do użytku tylko na świeżym powietrzu. Zapomniałem dodać, fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Burdel w przewodach i pancerzach? Noł problem! Niezawodna trytka i wężyk igielitowy ruszyły na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 A ogólnie to bacika nie trzeba (dobra metoda w trasę) - pompujesz koło na maxa, ściągasz łańcuch, łapiesz za jeden tryb kasety końcem łańcucha, przeplatasz wokół opony (tego samego koła!) i wracasz na drugie kółeczko kasety obok, w tym samym kierunku. Ja owijam na barierkach/kratach/słupkach - też działa. Bo zapomniałem przyczłapu do lampki... by syn_szklarza, on Flickr Przejechałem z tym ponad 70 kilometrów, patyk służył do ustawiania lampki/odległości świecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Ja owijam na barierkach/kratach/słupkach - też działa. Bo zapomniałem przyczłapu do lampki... by syn_szklarza, on Flickr Przejechałem z tym ponad 70 kilometrów, patyk służył do ustawiania lampki/odległości świecenia To nie druciarstwo a linkarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Panowie obawiam się, że to przebija tego Kellysa z Bomberem, którego przerabiał kolega Activia https://www.facebook.com/januszmajster/photos/a.265742677126525.1073741828.265723923795067/287471658286960/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_Lca Napisano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Gdy brak zapasowej dętki a jest firmowa taśma – Na dojazd do domu starczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IvanDrago Napisano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Na czym by tu powiesić rower w trakcie regulacji przerzutek? https://lh3.googleusercontent.com/iPWa14lCNPh2rlB8dlzpL9CTjzuMTO2wDVErrGWgP5hSgx0DFPO6u01S92EfvJQpFgl8-s8hTWOxiQ=w2000-h1125-no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) Ja jak na szybko muszę wyregulować przerzutki, opieram siodełko na szyi unosząc delikatnie rower Jedna ręka w tym czasie kręci korbą, a druga bawi się manetką i baryłką Edytowane 20 Sierpnia 2016 przez pawel2208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Ja w garażu mam pod sufitem linkę rowerową przypiętą, wieszam za siodełko rower podczas serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 A wygodnie się Wam reguluje taki bujający się rower? Bo jednak parę razy trzeba korbą zakręcić, potem zahamować i jestem prawie pewien że się rusza. Jednak jakikolwiek stojak albo powieszenie bezpośrednio za siodełko wydają się lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Jak zmieniałem manetki to powiesiłem sobie na wiatę , przerzuciłem pasy przez belkę i za kierownicę i przy siodle i wisiał. Trochę bujał , ale lepiej niż na stojąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IvanDrago Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 (edytowane) Ułamany bagażnik można naprawić za pomocą miedzianych kolanek do instalacji C.O. (fi 12) i epoxydowego kitu hydraulicznego (to szare). Oczywiście nie zapomniałem wzmocnić newralgicznych miejsc śrubami Natomiast prawa tuleja do przymocowania tegoż bagażnika trzyma się ramy na drucie, Poxipolu i Cyjanopanie już 10-ty rok. Edytowane 4 Września 2016 przez IvanDrago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Poezja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 To juz wchodzi w temat - artyzm regionalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Wszystkie Tubus-y się przy tym chowają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Hak hakiem, ale mocowanie bagażnika też zdaje się mało fabryczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Też mnie to mocowanie zastanawiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 A co to, że dziura w ramie osłabia jakoś konstrukcję? Głupoty gadacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IvanDrago Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 To juz wchodzi w temat - artyzm regionalny. Jak kiedyś całą ramę z miedzianych rur polutuję to dopiero Wam szczęka opadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Też mnie to mocowanie zastanawiało Też tak pomyślałem jak to zobaczyłem. Ale to jest mocowanie fabryczne To Kross B2 a ten ma dolne dziurki pod bagażnik nie w hakach a w postaci nitonakrętek. Pierwszy raz coś takiego widzę. No i to jest chyba nie najlepsze rozwiązanie. Przecież takie nitonakrętki to się potrafią luzować przy "dźwiganiu" bidonu. A co dopiero jak się załaduje 25kg na bagażnik Z drugiej strony dobrze że w ogóle jest takie mocowanie. Bo ostatnio panuje jakaś głupia moda na brak żadnych mocowań w ramach mtb. Pewnie żeby bardziej "pro" wyglądało. To nic że wideł xct i wolnobieg, nie ma otworków, jest rasowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Września 2016 No ja tam nie wiem, Z tego co widzę sprzedawany jest stockowo bez bagażnika wiec to może być inwencja serwisantów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 A jednak oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Jak kiedyś całą ramę z miedzianych rur polutuję to dopiero Wam szczęka opadnie Chyba niepotrzebnie doszukales sie sarkazmu... Dzis przed snem -nocke mialem- zastanawialem sie na wytrzymaloscia i ciezarem bagaznika wykonanego z rurek miedzianych. Biorac pod uwage ilosc zlaczek mozna sobie polutowac wrecz dowolny ksztalt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHUDY150 Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Jak kiedyś całą ramę z miedzianych rur polutuję to dopiero Wam szczęka opadnie Może nie z rur, ale zawsze coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi