Ychu Napisano 13 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Też jestem ciekaw jak to "działa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREEQ Napisano 14 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 (edytowane) Chcesz powiedzieć, że przylepiłes sobie nowe okładziny na poxipol? Gratulę odwagi. W samochodach się kleiło. to co ma się stać w rowerze? to tylni hamulec, przecierz nie wybuchnie ani koło nie odpadnie, jak okladzina się odklei to się odklei, zahamujesz blachą i tyle, Dh tez nie uskuteczniam, więc bez paniki. Fabryczne okładziny też są klejone. http://allegro.pl/klej-do-okladzin-hamulcowych-hysofix-770-2-50ml-i5754206494.html Edytowane 14 Lutego 2016 przez GREEQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 14 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 (edytowane) Poxipolem w hamulce to rzeczywiście jest odwaga ... Przeciętny klej epoksydowy zaczyna się uplastyczniać po przekroczeniu 70 - 80 st. O Poxipolu piszą że niby w zależności od zastosowań wytrzymuje 120 st ... a to i tak za mało jak na hamulce @, To druciarstwo nie jest warte twojego zdrowia. Kiepsko tak wyglądać. Przemyśl to . Pozdrawiam Edytowane 14 Lutego 2016 przez rzezniol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREEQ Napisano 14 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Nie upieram się że to jest mądre, dlatego wybrałem temat ''druciarstwo''. ale nie ukrywam ze będe dalej eksperymentował z tymi okladzinami, bo efekty obiecujące. poklejone poxipolem bo taki miałem pod ręką, miałem taki do klejenia bloków silnika ale sie skończył. a okładzin do testów mam na kilogramy. Testuje na tylnim hamplu więc też jakiegos wielkiego ryzyka dla uzębienia nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 14 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Z czego te okładziny masz? Tak jak w bębnowych w samochodzie czy jakieś inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREEQ Napisano 14 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Tak z bębnowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przmor Napisano 14 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Pomysl o swoim zdrowiu w innym kontekscie. W tych okladzinach moze znajdowac sie azbest i o ile sam w sobie nie jest grozny to opilki tworzace sie podczas ciecia okladzin moga narobic nieodwracalnych szkod w Twoich plucach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 14 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 http://mtb.dn.ua/tech-zone/162-samodelnie-tormoznie-kolodki wiem że po rusku i wiem że mało kto z was zna ten język, ale w tym temacie gość pisze, że wytrzymałość temperaturowa kleju musi wynosić co najmniej 300 stopni jeśli planujesz używać takich klocków w trudniejszym terenie. Poxipol to 120 stopni. Nie piszę by się naśmiewać tylko weź pod uwagę tę informację przy następnej produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozek Napisano 23 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Bo zwykłe uchwyty na telefon są zbyt mainstreamowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sertom Napisano 27 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Może nie druciarstwo, a całkiem udany patent: za: http://forums.mtbr.com/singlespeed/show-off-your-vintage-ss-rigs-423641-8.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 27 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 A propos uchwytu na telefon, to nie ma się co śmiać skoro działa i przy tym tragicznie nie wygląda. Takie obudowy, zwłaszcza jak telefon starszy, to kosztują grosze w porównaniu z typowymi cenami wszelakich uchwytów na rower, które to w 90% okazują się kolejnym chińskim szajsem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 27 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 To nie jest druciarstwo ale PATENT na najlepszy uchwyt jaki miałem. 1. kupujesz tani chiński uchwyt na alle 2. dedykowane etui pod twój aparat. 3. dorabiasz płytkę alu do której przyklejasz etui z ptk. 2 ...i VOLIA :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 28 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 jako że nie umiałem idealnie dobrać przełożenia ( teraz już jest) powstała klatka + napinacz druciarski z drutu - szprychy misternie nawinięty na śrubę z przerzutki TY ;-) działa wyśmienicie. Teraz leży w gratach bo udało się ustawić przełożenie na styk. Zadziwiające jak ten prosty napinacz pięknie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyklista Napisano 2 Marca 2016 Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 (edytowane) Marzenie z dawnych lat: niebieskie kółeczka BBB na maszynówkach, no i marzenia się spełniają Edytowane 2 Marca 2016 przez cyklista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 2 Marca 2016 Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Wczorajsze skrzywienie haka zdopingowało mnie do działania, czego efektem jest... Park Ciool ZGAG-1. Wzorowałem się nieco na narzędziu Parka, stąd nazwa... Ośka z piasty Torpedo, rurkę kwadratową pobrałem ze stojaczka rowerowego. Wskaźnik ze szprychy. W każdym razie działa jak ma działać, luzy takie same jak w oryginalnym narzędziu Park Toola, kto go miał w ręku ten wie o czym mowa Wersja 2.0 będzie miała standardową ośkę, z Torpedo trza się było trochę namęczyć podczas instalacji... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 3 Marca 2016 Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 potrzeba matką/ojcem wynalazków.... w ramie żelazowej haki się jakoś nie gną.... Zag to bardziej do prostowania ramy. Ja do tego używam kierownicy Ritcheya Rizera (ścianka 4 mm) -prostowałem nią ramy, widelce.... modyfikowałem gięcie barana.... takie uniwersalne narzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 3 Marca 2016 Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Ja do tego używam kierownicy Ritcheya Rizera (ścianka 4 mm) -prostowałem nią ramy, widelce.... modyfikowałem gięcie barana.... No i to się nazywa druciarstwo! A dobry "wzmacniacz momentu" w warsztacie to podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 3 Marca 2016 Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 modyfikowałem gięcie barana Aluminiowego? Dużo się poddał? Nie zaczął się profil dziwnie deformować po drodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 3 Marca 2016 Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 rozgiąłem doły z 42 na 52....alu kiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 3 Marca 2016 Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Fiu fiu ja właśnie zmieniam kierę na baranka i widzę, że jednak zawsze jest jakaś opcja jakby mi brakowało szerokości poza szosą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Sztyca z mega offsetem + jarzemko na zacisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Powitoł Zbierałem się do wymiany suportu na kwadrat na zintegrowaną oś. Zabrałem wszystko oprócz klucza do suportu i klucza płaskiego do odkręcania pedałów Pedały poszły tym - wypilnikowany klucz zrobiony z fiatowskiego resora (pozostałość po jakiejś nożowej robótce): Suport odkręcili mi za darmo w rowerowym sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Tak samo zrobilem do konusow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 25 Marca 2016 Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Na szybko wykonany bacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 25 Marca 2016 Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Przecież to żadne druciarstwo Korzystam z podobnego od lat i sprawdza się znakomicie, tania konstrukcja z odzysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi