bartnik Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Bang! miszczostwo ten patent wymagał długiego błądzenia zrokiem po zdjęciu by ogarnąć geniusz i wielość rozwiązań w nim zawartych zasłużone +1 ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 5 Września 2015 Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Chyba pasuje tutaj: Spotkany pod sklepem z piłami, kosiarkami, itp. - może poszukiwania nowych rozwiązań do napędu? ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 5 Września 2015 Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Z takim ogonem to pewnie wybitnie zwrotny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 5 Września 2015 Udostępnij Napisano 5 Września 2015 @modrzew: sporo się na tym zdjęciu dzieje... Trzeba docenić wysiłek techniczny poczyniony dla komfortowego przewożenia 20 sztuk butelek na raz. Widziałbym tam jeszcze kilka sakwo-toreb w stylu Leniwca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 5 Września 2015 Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Z takim ogonem to pewnie wybitnie zwrotny Ronda pewno przeskakuje ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 6 Września 2015 Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Zapewne nie jest mniej zwrotny od tandemu, ale fakt sporo w nim smaczków. Zadbano nawet o wygodne wsiadanie w razie zapełnienia skrzynki towarem, wzmocnienie przedziału silnika, itp. Miejsce nad tylnym kołem aż się prosi o drugą skrzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 18 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Pany, kto ma pomysł jak uratować tego Knog'a? Gumka się rozwarstwiła i chyba już długo nie pociągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 18 Września 2015 Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Powitoł A który model? Takie coś nie podejdzie? http://g02.a.alicdn.com/kf/HTB1ZL9ZHFXXXXbGaXXXq6xXFXXXk/5pcs-font-b-Silicone-b-font-Gel-Outdoor-Mountain-Road-Bike-Bicycle-Cycling-Sports-Light-Torch.jpg Knog ma zapasowe gumy w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 18 Września 2015 Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Nie wiem jak giętka ta guma jest, ale mi jak w takiej lampce pękła gumka to po prostu związałem mocno te 2 końce i do tej pory się trzyma A w ostateczności - kawałkiem dętki da się naprawić setki problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 18 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Dokładnie to model Strobe. Nie widziałem nigdzie w sieci tych gumowych zamienników do tej lampki.Nawet nie mam pewności, czy ją można w ogóle wydobyć z tej gumy.Sama objemka jeszcze się nie rozerwała do końca, więc nic wiązać nie będę. Bardziej się boję, że gdzieś strzeli i już jej nie znajdę.Stąd pytanie, czy uda się to jakoś uratować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 18 Września 2015 Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Powitoł Do tej nie widziałem. Do większych modeli tak. Może dwa zipy na krzyż by styknęły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 20 Września 2015 Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Pany, kto ma pomysł jak uratować tego Knog'a? Gumka się rozwarstwiła i chyba już długo nie pociągnie. Witam, mam ten sam problem tyle, że w Knog 4 Blinder. U mnie wygląda to dokładnie tak samo jak u Ciebie! Jak Ci się to stało? Ja miałem nie wielką glebę dosłownie przy prędkości 10 km/h po prostu przewróciłem się na bok i tyle. Po kilku dniach od tego zdarzenia zauważyłem, że lampka ledwo się już trzyma wcześniej tego nie widziałem. Próbowałem to skleić klejem a`la super glue ale oczywiście nic z tego. Może jakimś Loctite by dało radę, ale one są drogie. Napisałem wczoraj maila do Knog-a czy da radę wymienić ten gumowy uchwyt, więc pewnie na dniach dostanę odpowiedź. U mnie wygląda to tak jakby cały tylny panel się zdejmowało razem z uchwytem, więc pewnie da radę go wymienić, pytanie tylko za ile? Najgorsze jest to, że nie można mojej lampki zamontować na stałe, bo żeby naładować baterię przez USB to trzeba zdemontować całą lampkę z roweru i podłączyć do kompa. Ostatnio przymocowałem ją do sztycy trytką czarną, i nawet się trzymała lepiej niż na tej gumie, ale kiepsko to wygląda, poza tym co jakiś czas i tak trzeba trytkę uciąć, żeby naładować baterię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 20 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Września 2015 U mnie wygląda to dokładnie tak samo jak u Ciebie! Jak Ci się to stało? Dokładnie to nie wiem gdzie i jak, ale podejrzewam, że w trakcie jakiejś wyprawy, gdzie trochę nią żonglowałem ze względu na rozmieszczenie toreb. Pamiętam, że raz trochę na siłę naciągałem ją nawet na kask, więc może wtedy.Jak Ci już odpiszą z Knog'a, to proszę daj znać na PW jaka była odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marco1973 Napisano 21 Września 2015 Udostępnij Napisano 21 Września 2015 nie to zebym się czepiał, ale chyba na temat ratowania Knog-a to powinien zostać oddzielny wątek założony bo OT się zrobiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 27 Września 2015 Udostępnij Napisano 27 Września 2015 i tak trzeba trytkę uciąć są trytki wielorazowe - mają taki dodatkowy dzyndzel do zwalniania zapadki (kupiłem w ałszanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHUDY150 Napisano 28 Września 2015 Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Najgorsze jest to, że nie można mojej lampki zamontować na stałe, bo żeby naładować baterię przez USB to trzeba zdemontować całą lampkę z roweru i podłączyć do kompa. Ostatnio przymocowałem ją do sztycy trytką czarną, i nawet się trzymała lepiej niż na tej gumie, ale kiepsko to wygląda, poza tym co jakiś czas i tak trzeba trytkę uciąć, żeby naładować baterię. A jaki problem w kupieniu przewodu USB z 2m długości i podpięcie pod zwykłą ładowarkę telefoniczną? Ja tak córce ładuję już dawno. Jakoś nie chce mi się za każdym razem ściągać lampek tylko po to żeby je naładować. Wolę podłączyć do gniazdka i mam spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 28 Września 2015 Udostępnij Napisano 28 Września 2015 (edytowane) @CHUDY150 Moja lampka jest ładowana od tyłu, ma gniazdo ładowania na tylnej ściance, tej która przylega do sztycy, więc niby jak mam ją naładować bez ściągnięcia jej? Zobacz, gniazdo otwarte żeby naładować i zamknięte gotowe do zamontowania na sztycę. Edytowane 28 Września 2015 przez SovaLTD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 1 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Października 2015 No to kontynuujemy oświetleniowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrtur Napisano 9 Października 2015 Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Na takie "platformy" się dzisiaj natknąłem pod bankomatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drchlubicz Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 najważniejsze... że są piny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 ruski pedał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Przecież to jest tytanowa osłona na SPD, dopasowana do butów z miękką podeszwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 10 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Prosty patent na nieprzeciekanie butów od strony bloków. Ponownie go odkryłem podczas dziesiejszego prania butów. Wklejamy poprostu kawałek dętki Proste, tanie i działa... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Ja zakleiłem taśmą naprawczą. Ale dętka bardziej druciarska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozek Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Ja zakleiłem taśmą naprawczą. Ale dętka bardziej druciarska Mowa o duck tape? Obok trytytek to druga najczęściej wykorzystywana przeze mnie rzecz w domu Takie zabezpieczenie zrobione na szybko, żeby convoy nie chciał ponownie "odlecieć". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi