Mod Team adamos Napisano 17 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Nie wiem jak to skomentować Hehe, dobre, ale lubię jezdzić na rowerze samochodem raczej nie przebije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Nie wiem jak to skomentować Damska rama złożona do góry nogami Ale ktoś miał fantazję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Pany, co to w ogóle jest, jakieś 5-letnie foty z internetu? Se każdy może wejść na JBZD czy inne takie i sobie obejrzy wesołe obrazki. Tutaj wstawiamy chyba raczej dziwy widziane ne własne oczy, hm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) no to moje ostatnie osiągnięcie wysunęła mi się linka z przerzutki i nie miałem przy sobie imbusa (poza tym nie chciało by mi się regulować na trasie - 5km do domu miałem) żeby nie musieć jechać na przekosie mała/mała tak sobie zablokowałem przerzutkę na większej koronce Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez bartnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Bardzo ładnie, ale czy w zaSramych przerzukach śruby ograniczające są na imbus? bo w sumie pewniej i szybciej byłoby wkręcić śrubę H (chyba że nie miałeś czym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Ja na takim patencie wracałem do domu po urwaniu linki od przedniej przerzutki - kawałek patyka i nie trzeba wracać na młynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 pewniej i szybciej szybciej na pewno nie a czy pewniej? to type2, więc siła napiecia tej przerzutki jest naprawdę duża - nie ma siły, zeby patyk sam wypadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek516 Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) Jest i moje dzieło. Na szybko potrzebowałem stojaka, wiec i powstał taki cud techniki. Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez Jarek516 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) Pany, co to w ogóle jest, jakieś 5-letnie foty z internetu? Se każdy może wejść na JBZD czy inne takie i sobie obejrzy wesołe obrazki. Tutaj wstawiamy chyba raczej dziwy widziane ne własne oczy, hm? Więcej tutaj Czyli rozumiem, że to wszystko widziałeś na własne oczy? Wiesz, nie każdy ma czas i chęci na przeglądanie dziesiątek stron, żeby znaleźć jakiś śmieszny obrazek, więc jak ktoś się przypadkiem natknie na coś fajnego to czemu ma się nie podzielić? Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez SovaLTD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marco1973 Napisano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 ale pocisk... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Ja tam widzę różnicę między 'śmiesznym obrazkiem' z Joe Monstera a fotą ciekawego rozwiązania technicznego - druciarstwa Temat istotnie miał być o druciarstwie spotkanym osobiście w swoim życiu, więc istotnie mój post z 1 lipca jest nie na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Jest i moje dzieło. Na szybko potrzebowałem stojaka, wiec i powstał taki cud techniki. nieźle stojak eco-retro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 19 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Pany, co to w ogóle jest, jakieś 5-letnie foty z internetu? Se każdy może wejść na JBZD czy inne takie i sobie obejrzy wesołe obrazki. Tutaj wstawiamy chyba raczej dziwy widziane ne własne oczy, hm? Ja tam widzę różnicę między 'śmiesznym obrazkiem' z Joe Monstera a fotą ciekawego rozwiązania technicznego - druciarstwa Temat istotnie miał być o druciarstwie spotkanym osobiście w swoim życiu, więc istotnie mój post z 1 lipca jest nie na temat Akurat w tej kwestii, Ci co nie zakładali tematu i inni puszczający muzykę nie mają nic do gadania.Nie podoba się? Można założyć własny wątek i tam ustalać swoje zasady.Tyle w temacie.Ale co by pustych przebiegów nie robić, taka ładowarka. Na długich wyprawach, daleko do cywilizacji może okazać się zbawienna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 To już musi być bardzo daleko Jak dla mnie w dobie coraz mniejszych powerbanków troszkę mija się to z celem, taka sztuka dla sztuki. Prosta Nokia tylko do dzwonienia zużywa niewiele energii, do tego zwykle jest wyłączona a używana jedynie w trakcie potrzeby. Nawet z małej pojemności powerbankiem ma się zapas energii na miesiąc. Żeby być tyle z dala od cywilizacji naprawdę trzeba się postarać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 znalezione, ale pasuje Polak na Megavalanche https://youtu.be/_M8skrd8y-Q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 19 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Jak dla mnie w dobie coraz mniejszych powerbanków troszkę mija się to z celem, taka sztuka dla sztuki. Prosta Nokia tylko do dzwonienia zużywa niewiele energii, do tego zwykle jest wyłączona a używana jedynie w trakcie potrzeby. Nawet z małej pojemności powerbankiem ma się zapas energii na miesiąc. Żeby być tyle z dala od cywilizacji naprawdę trzeba się postarać. W dzisiejszych czasach to ludzie na wyprawy jeżdżą ze smartfonami, lustrzankami, kamerkami i innym ustrojstwem. A ze szlaku zjeżdżają głównie tylko po to, żeby się podładować.PS. oczywiście prosta, mała Nokia to podstawa w awaryjnej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 (edytowane) znalezione, ale pasuje Polak na Megavalanche https://youtu.be/_M8skrd8y-Q tytanowe pręty :] Edytowane 19 Sierpnia 2015 przez ishi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Powitoł True ze smartfonami i sam szybko przeszedłem na elektrykę. Choć ostatnio zabrakło mi papierowej mapy, jak się okazało, że na małym ekraniku nie doczytam którą odnogą potoku powinien lecieć szlak a nie leci Ode mnie druciarstwo: zaczął padać telefon na grubszym wyjeździe z kosmetyczkami, izolacjami, itp W przerwie między jednym etapem rowerowania a drugim na parkingu powstało to: Ładowarka na 1xAA z jakiejś promo oriflejmu znalezione gdzieś w szpejach w aucie (bez kabelków i końcówki mikroUSB), kabel odcięty od ładowarki, taśma izolacyjna, wszystko skręcone i zaklejone bez lutowania - dwa lata działa Kabel specjalnie dłuższy, żeby z jednej kieszeni do drugiej dostawał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 W dzisiejszych czasach to ludzie na wyprawy jeżdżą ze smartfonami, lustrzankami, kamerkami i innym ustrojstwem. Wiesz, ja odwołuję się do ładowarki ze wspomnianego zdjęcia. Nie wygląda na zbyt wydajną i podejrzewam że ma służyć jedynie do ładowania awaryjnego telefonu. Jak już to ładowarka z prądnicą w piaście ale z tego co kojarzę to i takie rozwiązanie przegrywa z powerbankami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 @porcelanowy: że tak zapytam - co masz na tapecie w telefonie pokazanym na obrazku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Uśmiechnięty rów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emcinek Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 a ja tak tylko zapytam, jak wygląda skuteczność ładowania z takiej bateryjki? Ładowarki do telefonów maja 5V wyjściowe, a taki paluszek AA daje 1,5V, więc troszkę cienko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Powitoł Nie traktuję tego jak powerbanku, raczej jak koło ratunkowe Telefon (samsung mini 2) i tak długo trzyma: od pełnego ładowania do ok. 5% schodzi w ok. 4,5 godziny przy włączonym GPS i endomondo, i okazjonalnych fotkach. Tekst który wrzuciłem na insze forum: Po szybkich testach:- telefon ma już chyba z dwa lata, bateria nominalne 1300 mAh.- pierwsze aku testowe to leciwe enloopy 2000mAh które ładowarka BC700 ładuje do ok 2050mAh (dane z wyświetlacza). Pierwsze ładowanie telefonu od odcięcia (telefon pokazywał po uruchomieniu na ładowarce 5% baterii) dobiło do 24% naładowania. Drugi eneloop doładował do 38%- drugie aku to eneloop PRO 2450mAh (nowe sztuki, maks 8-9 ładowań; ładowarka bc700 doładowała je do 2800-2900mAh): telefon startował od 3% o pierwszy eneloop doładował do 37%, adrugi doładował do 72%. i mi to na razie starcza. Jak kupię większy telewizor to dokupię normalny power bank. @porcelanowy: że tak zapytam - co masz na tapecie w telefonie pokazanym na obrazku? Szczęście Na pulpicie kompa mam większą wersję, ale mam również zakaz rozpowszechniania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 28 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Bang! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Bo jestem biedny i nie mam imadła w pokoju. Dobrze że było duże pudło po kołach Widzę, że nie tylko ja byłem tak pomysłowy ;-) też używam podobnego imadła po telewizorze Sony do serwisowania mojego Foxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi