Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

133 km/h @ 150 RPM więcej to musiał by mieć chyba odrzut z tego co pamiętam to rekordzista w prędkości na rowerze miał 150 zębów w blacie.

Fred Rompelberg, który osiągnął 268,831 km/h miał przełożenia:

- pierwsza korba / druga korba - 70 / 13 zębów -

- druga korba / piasta  - 60 / 15 zębów,

co dawało 34,8 metra przy jednym obrocie pedałów.

I najważniejsze, Fred miał siodełko Brooksa :D

Napisano

Dzień dobry

Sposób kolegi... Wykorzystał sztućce do naprawy przerzutki... :P

11054840_837029803039304_109350318520713

z gorki to teraz i moze pocisnie, ale czym zje szprotki z puszki na postoju :) ?

Napisano

Nie do końca druciarstwo, bardziej ciekawostka. Nie chcę oczywiście w żaden sposób obrazić posiadacza poniższego roweru, bo być może ma krótszą lewą rękę czy coś podobnego... Ale jednak rower wzbudza pewien niepokój estetyczny i ergonomiczny:

IMG_20150627_161847.jpg

Napisano

a pod chwytem z lewej jest kierownica? wygląda jakby chwyt się zsunął, loga na kierownicy po obu stronach mostka wskazywałyby na poprawne ustawienie tejże :)

Napisano

Jak ktoś chce sobie na dziwne kierowniki i ustawienia popatrzeć, to proszzz: 10 Strange Bike Handlebar Set Ups - BikeHacks

Kiedyś jechałem z taką jak na obrazku i nie było źle , tylko bez tego poroża.

Napisano (edytowane)

Drodzy państwo nie wiem kaj to się nadaje druciarstwo czy nie i zdjęcie robione aparatem golgiego :P Bo takiej jakości, ale do rzeczy jadę sobie, jadę a tu tir przede mną. No myślałem że zawału dostanę, naczepa bagatela 17m według tabliczki :D Ciekawe czy miał tacho :D

post-158445-0-70840200-1435582973_thumb.jpg

Edytowane przez Shootee
  • Mod Team
Napisano

No to jeszcze druciarstwo użytkowe.

Tak szczerze powiedziawszy ramy canondale'a do niczego więcej sie nie nadają :P a robię przy nich to wiem :D