Fenthin Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Niech mi ktoś powie, że nóż na rowerach się nie przydaje http://i.imgur.com/dFguXfL.jpg Z góry przepraszam za OT, ale co to za nożyk? Benchmade 913? I jak się spisuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 9 Września 2014 Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Powitoł Yeap, Stryker. Spisuje się dobrze, jak ktoś tą stal lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 9 Września 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Kłaniam, I ponownie wtórne wykorzystanie elementów rowerowych do uzytku codziennego. Zerwne dyndasy w suwakach od opakowki namiotu? Noć-problema... Kolejna sprawa to rzecz lokalnie-specyficzna w JuKejowie. Wszystkie światła w kiblach i łazienkach na cholerne sznureczki. Co zatem uczynić jak porcelanową lub plasticzana gałkę szlag trafi? Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Września 2014 Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Dobrze, że zamiast sznurków nie ma łańcucha, jakieś przebicie mogło by się przytrafić trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shuvv Napisano 9 Września 2014 Udostępnij Napisano 9 Września 2014 jakieś przebicie mogło by się przytrafić Pięknie by popieściło. Mnie wyszły tak - Cornus L./dereń: twarde a stosunkowo elastyczne Warte zapamiętania. Co niektórzy miejscy ogrodnicy bez pasji przypomną sobie, jak wygląda ten krzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 10 Września 2014 Udostępnij Napisano 10 Września 2014 gearshifter marki castorama po tym jak sie linka w zmieniarce urwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 10 Września 2014 Udostępnij Napisano 10 Września 2014 ale jak to ma działać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mardrom Napisano 10 Września 2014 Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Jedyne co na teraz mi przychodzi to że przesuwa trytytke na ramie w celu większego naprężenia linki (?) ale to też nie ma jakiegoś super dużego sensu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 10 Września 2014 Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Działa na zasadzie preselekcji tak jak w widelcach bez wyprowdzenia na manetkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jhmp Napisano 15 Września 2014 Udostępnij Napisano 15 Września 2014 (edytowane) Powitoł Komuś nie wystarczają standardowe koszyki na bidon? Niech spróbuje tego ! Edytowane 15 Września 2014 przez jhmp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaW Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Musiałem zmienić zębatkę w singlu, ale nie chciało mi się jechać do sklepu rowerowego..ze starej zębatki wyciąłem koronki i zostawiłem sam okrąg z ząbkami, wziąłem inną zębatkę, która nie miała tych zębów i przyspawałem jedno do drugiego.Tutaj po wstępnym szlifowaniu nadmiaru materiału Przymiarka Po wypiaskowaniu i po ocynkowaniu Już na piaście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Ochyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaW Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Zgadza się, ten rower ma być tylko do pokonania pięcio kilometrowej trasy dwa razy w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 ale nie chciało mi się jechać do sklepu rowerowego Nie kumam ... mam za ciasny mózg na to ... wyciąć, przyciąć, pospawać, wyszlifować, OCYNKOWAĆ a na sam koniec ... ten rower ma być tylko do pokonania pięcio kilometrowej trasy dwa razy w tygodniu. Dla mnie to ten "pomysł" powinien się pojawić w temacie z absurdami ... Jak robisz druciarstwo i po pospawaniu szlifniesz to tylko po to żeby pasowało ... a tu mamy nieproporcjonalny nakład pracy do uzyskanego efektu ... Do sklepu ci się nie chciało ale ulepić takiego gluta do tego z taka dokumentacje zdjęciową już owszem ... nie kumam . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaW Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 O matko jakie ciśnienie.. Do najbliższego sklepu rowerowego mam 20km, cięciem i spawaniem stali zajmuje się na codzień. Całość zajęła max 8 minut wiec nie przesadzaj z tym nakładem pracy, skoro wszystko miałem pod ręką to czemu nie? Po za tym, lubię majsterkować i wolę coś zrobić samemu nuż po prostu kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 To ma sens. Jazda rowerkiem do sklepu w te i we wte to 2 godziny drogi a dla dobrego mechanika takie robótki ręczne to żaden problem. Tutaj widzę tylko jeden szkopuł... ocynk, który potrzebuje trochę czasu do zastygnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaW Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Cynk w sprayu robi swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Do sklepu ci się nie chciało ale ulepić takiego gluta do tego z taka dokumentacje zdjęciową już owszem ... nie kumam . To miał być lans i kryptopochwalenie się pod przykrywką druciarstwa. Szkoda że coś nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaW Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 (edytowane) Ale czym tu się chwalić? Według mnie to po prostu druciarstwo.. Twój tok myślenia mnie rozbraja. Edytowane 16 Września 2014 przez KubaW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Fachowe druciarstwo skończyło by się na etapie "przyspawałem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaW Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Na etapie z przyspawaniem zębatka nie weszła by na bęben, a ocynkowałem żeby nie rdzewiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 (edytowane) Nie że ciśnienie ale dla mnie to sztuka dla sztuki i zaistnienia na forum ... 8 min NIE WIE RZE ... Tak jak kolega @@MikeSkywalker, wspomniał ... druciarstwo kończy się na "przyspawałem" ... a na forum trafia tylko produkt finalny czyli fota zębatki zamontowanej w rowerze . Ponadto 20 km dla kogoś kto jest zarejestrowany na forum bo lubi rowerowanie to idealny pretekst aby wskoczyć na rumaka i poturlać się po zębatkę do sklepu... Pozdro Edytowane 16 Września 2014 przez rzezniol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venec Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Hejtujecie a mi się podoba - czasem większy fun jest z siedzenia przy rowerze i wykminieniu by banglało, niż na samym jeżdżeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Tam od razu "hejtujecie" ... wyrażamy swoją opinię, która nie zawsze musi się podobać autorowi "dzieła" ... Jest też coś takiego jak rzeczowa krytyka ... a taka zębatka to przerost formy nad treścią, która kieruje pomysł w stronę absurdu a nie "druciarstwa". Tylko tyle i aż tyle ... i żadne "hejtowanie". Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaW Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Nie wiedziałem, że tym "dziełem" narobie małe zamieszanie.. Proszę juz o koniec rozmowy na ten temat, nie sądziłem, że ktoś może to odebrać to jako "lans", według mnie jest to śmieszne. Nie biorę tego takimi kategoriami. Zrobiłem według mnie druciarstwo, więc je tu wstawiłem, i to tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi