Niedzwiedz1 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 (edytowane) Kłódka home-made zauważona na parkingu rowerowym: Ciekawe jaką ocenę by dostała w skali zabezpieczeń poszczególnych producentów Edytowane 23 Lipca 2014 przez Niedźwiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper512 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Nie wiem czy pasuje tu czy raczej do absurdów, ale oto muzyczny rower kolegi xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Niedźwiedź wiesz, takie zabezpieczenie wcale nie jest złe. Jak złodziej zobaczy, że stary rower jest przypięty to sobie odpuści, a jak stoi sobie bez opieki to czemu miałby zostawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 (edytowane) Złe może i nie jest, na takiej samej zasadzie jak linka grubości ołówka za 3zł, ale dobre też nie, w końcu można "otworzyć" kluczem francuskim. Edytowane 24 Lipca 2014 przez Niedźwiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 To prawda, ale nawt najsłabsze zabezpieczenie jest 100 razy lepsze od braku zabezpieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Nie wiem czy pasuje tu czy raczej do absurdów, ale oto muzyczny rower kolegi xD Jeśli kolega jeżdzi sam ... Swego czasu widziałem Waldiego, który prowadził grupkę Polaków wzdłuż Dunaju. Niestety gość nie grzeszył skromnością i jak tylko zwinął namiot to od razu odpalił swoją muzę z głośników doczepionych do kierownicy. Owej sytuacji bym nie zapamiętał gdy nie jeden istotny szczegół...Waldi doczepił jeszcze do bagażnika sporych rozmiarów Polską flagę. W tym momencie chciałem się pod ziemię zapaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 24 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Druciarstwo użytkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawkon13 Napisano 25 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Jakby taka lampka miała przebicie to współczuję Tu efekt dzisiejszej nudy (również druciarstwo użytkowe- jeszcze nie skończone, ale już spełnia swoją rolę) Więcej zdjęć w wysokiej rozdzielczości: http://imgur.com/a/gLkj8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 25 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Oryginał, nie ma co Thomson Setback się chowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 A wiedziałem, że było Najnowszy model sztycy Thomsona z regulowanym off-setem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 30 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 I jeszcze trochę druciarstwa użytkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 To pierwsze postawione wg mnie na potrzeby zdjęcia, drugie faktycznie użytkowe. PS. Szukałem pomysłu na kinkiet, chyba właśnie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Nie ma ktoś do sprzedaży kawałka ramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Są na alledrogo carbony pocięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgodny Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Myślę, że to też można zaliczyć do druciarstwa, ale użytkowego, wiele sie czyta "jak domowym sposobem odkrecić korek z xcm xcr itd itd. dziś w ten piękny słoneczny dzień postanowiłem wyciągnąć elastomer z tego ugniatacza, no ale jak zniszczę się ząbki śrubokrętem, i wpadłem na taki pomysł jest to mój patent klucz do odkręcania korka z amortyzatora suntour XCMa w gwincie z butelki po tymbarku z biedronki 1,75 (http://www.biedronka.pl/pl/product,id,1149,name,napoj-tymbark-1-75-l) wytopiłem lutownicą rowki, lekkie piłowanko i gotowe, odkręciłem bez problemu korek, podczas dokręcania złamałem 3 ząbki ale klucz chyba już się nie przyda, myślę też, że rozwiązałem odwieczny dylemat na tym forum a w 15 minut można zaoszczędzić parę złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant3z Napisano 31 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Kurde banalne! A lutownica gazowa precyzyjna leży i się kurzy Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejker Napisano 31 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Nie wpadłbym na to Ja jak na razie to tylko młotek, szmatka i śrubokręt ale chyba spróbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 31 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Nie mogłem się powstrzymać od zrobienia zdjęcia . Co by nie było, inwestycja w oryginalne zabezpieczenie była .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 31 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 1. Przeskoczyć przez płot i przepchać pałąk przez oczka siatki, starannie omijając gruby metalowy słupek. 2. Przeskoczyć przez płot i zamknąć ulock. Misja zakończona sukcesem, rower "zabezpieczony"! Choć to bardziej absurd niż druciarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 31 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 fakt, troszkę brakuje do druciarstwa, aczkolwiek "drut" na zdjęciu jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyklista Napisano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Druciarstwo w moim wykonaniu, czyli montaż e-typa na zipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaW Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 (edytowane) Przez chwile zastanawiałem się, czy to zdjęcie nadaje się do tematu, ale szybko znalazłem drucik trzymający hamulec torpedo Typowy wiejski pomykacz Edytowane 5 Sierpnia 2014 przez KubaW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marudaXL Napisano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Mój ulubiony temat o duciarstwie spadł, więc: To jest (mojej) własnej roboty skuwacz do łańcucha stojący ewolucyjnie o jeden szczebel wyżej nad zestawem młotek - gwóźdź - nakrętka. Używam go statystycznie niecały raz w roku bo na codzień mam zwyczaj wycierać łańcuch szmatą i smarować bez zdejmowania. Używając mruczę brzydkie słowa a potem wrzcam skuwacz do sakwy/szuflady z mocnym postanowieniem zakupu czegoś lżejszego, ładniejszego i poręczniejszego. I tak już... xx lat. Ale teraz na pewno kupię! Tylko skończą się upały. Minęły? No to jak przestanie padać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Fajny skuwacz. Takie 3in1. skuwacz, młotek i małe kowadełko to już nie druciarstwo ślusarstwo albo kowalstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Tyyyyy... fajny ten skuwacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi