Plastyk Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 No, było trochę tego, oczywiście nie będę wymieniał obejm do błotników tudzież lampek bo było tego kilkanaście.Z ciekawszych Jeździłem tak kilka tygodni, póki nie zgubiłem drugiego. Potem znów kilka tygodni na dwóch takich aż w końcu wstawiłem krótkie pręty M6 zakończone nakrętkami, zamiast Loctite - kombinerki. Może znajdę jeszcze coś na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 11 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Października 2013 hmmm napinacz z butelki powiadasz... z kumplem utworzyliśmy skrzynkę prowadzącą z deski do krojenia a kółka napinające z kółek od deskorolki. Jak nie zapomnę to się pochwalę Szczyt druciarstwa to wstawienie do roweru marki "zło" hamulca hydraulicznego, a dokładniej HFX9 z klockami metalicznymi. Jakoś byłem na początku września u rodziców i matula zaczęła się skarżyć, ze nie ma hamulców w rowerze a chętnie by pośmigała po okolicy. Jako że marketowy rower marki "zło" to jest dla niej najlepszy na świecie to postanowiłem wstawić jej na tył hayesa - jechałem w góry a tylny soczysty od avida czasem marudził więc wziąłem sobie coś na rezerwę. Zamontowałem toto plus tarcza 180... Efekt był taki że matula do mnie zadzwoniła bym brał samochód i ściągał ją do domu. Okazało się że przy większym hamowaniu urwały się mocowania hamulca na ramie...Ostatecznie wstawiłem tam swoje v-ki LX "gold edyszyn" podwajając tym samym cenę tego roweru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Coś ty to nitką wiązał ze sie urwało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 13 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Października 2013 materiał taki panie - przeca to rower marki Alpen Bike - do jazdy w Beskidach się nie nadaje tylko na Alpy więc nie wytrzymał materiał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niestrawny Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 http://www.forumrowerowe.org/topic/143286-licznik-jak-zabezpieczy%C4%87-licznik-sigma-przed-zgubieniem/?do=findComment&comment=1338513 /druciarskie zabezpieczenie licznika sigmy przed wypadnięciem autorstwa kkk2 @mrmorty: ... chciałeś rodzicielkę posłać do krainy wiecznych łowów? [to już po raz któryś czytam o takim sabotażu względem rodzonej matki... to jakieś forumowe zboczenie ku eutanazji*? ;-)] *tak wiem jak trudno przekonać do tego że warto kupować rower a nie makrokesza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Października 2013 A skoro jesteśmy przy strikte druciarskich pomysłach ... Zabezpieczenie ... nie przed kradzieżą bo roweru z oka nie spuszczam ale przez ... jazdą żebym nie zgubił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 13 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Października 2013 nie no mateczki na zgubę nie posyłałem - jeno chciałem dobrze - a wiadomo jak z tym bywa... Chcesz dobrze a wychodzi jak zawsze... Roweru jej nie kupowałem - dostała mój w spadku z czasów młodości...W kwestii skrzynki i napinacza - załączam foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 ładne jeżyki rock-ring też widzę własnej roboty ... : : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
descanting Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Największe druciarstwo to promuje pan z serwisu rowerowego przy ul.Wawrzyniaka we Wrocławiu. Zgrozo, przychodza tam ludzie i o zgrozo, kupją składane tam rowery. Facet twierdzi, że rolę sterów w jego pomyślunku bicyklach pełnią "kulki wyjęte z koszyczka łożyska" utytłane gęsto w smarze. Na pytanie jak redukuje i zaciska różniće między średnicą główki ramy a np.: widelcem 1 i 1/8 odpowiada i kłóci się, że rolę "klina" pełni.... gwiazdka, która tak rozpycha rurę sterową, że ta się zaciska poprzez kulki i smar z główką ramy :) Mówię poważnie, ten serwis istnieje chyba z 20 lat a facet ma taką minę i sposób bycia jakby wszystkie rozumy połknął. Więc połknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 13 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Października 2013 ładne jeżyki nom - jeżyki i osłona ramy to hand made w skórze wołowej - prezent od kumpla, a rockring wycięty w takim tajnym zakładzie gdzie się różne części do pukawek produkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niestrawny Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 recykling gripów: ... starły się? zużyły? znudziły? okazały niekomfortowe? ... zamiast się ich pozbywać - rozcinamy wzdłużnie, odcinamy [w razie potrzeby] końcówkę - zakładamy na rurkę tylnego trójkąta - zaciskamy opaskami i wuala: ochrona przed uderzeniami łańcucha jak ta lala http://www.mtnbikeriders.com/2013/03/18/repurposed-grips/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 16 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Października 2013 (edytowane) recykling gripów: ... starły się? zużyły? znudziły? okazały niekomfortowe? ... zamiast się ich pozbywać moim zdaniem, to już lepiej ze zużytej dętki robić taki protektor: Edytowane 16 Października 2013 przez adamos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klakson15 Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 czym on tam psikał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 16 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Października 2013 (edytowane) Zwykłą wodą, żeby łatwiej i ściślej supeł związać. Edytowane 16 Października 2013 przez Puklus Taki stary a poprawiać za nim trzeba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Ja bym wziął wężyk silikonowy ,rozciął,wyciąłtak zeby po zalozeniu na widelki ciasno silikon (łączenie)byl przy sobie a potem zgrzał to na gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaW Napisano 17 Października 2013 Udostępnij Napisano 17 Października 2013 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 znalezione na youtube gdzieś pod hasłem "tuning roweru" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 20 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Moje markery po centrowaniu i blaszki centrujące tarcze jest teraz idealna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adas651 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 sposób na pęknięcie linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 22 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Października 2013 A to mój najnowszy stojako-wieszako-podpieracz rowerowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 też ćwiczyłem takie patenty, aż mnie wkurzył ciągle spadający/przewracający się rower i kupiłem porządny stojak-nie żałuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 22 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Października 2013 najnowszy stojako-wieszako-podpieracz rowerowy Hehe, no i ile miejsca jest, żeby sobie kucnąć i dokonać czynności serwisowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Października 2013 To akurat model "weź i se wybij miskę sterów" ładna nazwa prawda? do czynności serwisowych mam jeszcze leszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 25 Października 2013 Udostępnij Napisano 25 Października 2013 nom ,to coś od redbulla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Swego czasu dawno dawno temu rwał sie łańcuch, bardzo często ... szczyt mojej irytacji został osiągnięty a efekty poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi