mgrinz Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Nazwa: Arkus Delta Wagant Design (2009) Data dodania: 16 sierpień 2013 - 22:42 Nie podano Zobacz rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Moze tylna opona sie zuzyla troche mocno i dlatego sie przebija . W sprawie szerszych opon musisz sprawdzic ile ci wejdzie w rame przeczuwam ze 28x1.75 to max . Obrecze jesli sa w dobrym stanie to bym na razie zostawil . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgrinz Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Dziękuję za odpowiedź Opony i dętki już sam zmieniłem na 28x1,75 i obręcze wyłożyłem na nowo. Ogólnie mam wrażenie, że tylko rama na coś się jeszcze przyda. Wybrałem taki tani rower, gdyż nie myślałem, że aż tak się w to wkręcę. Robię około 50 km dziennie, raczej po utwardzonych drogach. Zastanawiam się na single speed'em. Aktualnie jednak chciałbym jeździć bez problemów. Już nawet zawsze mam przy sobie "Puncture repair kit". Na szczęście dętki zawsze wymieniam w domu. Opony mają niewiele ponad 200km przebiegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Single speed na dalsze dystanse slabo wedlug mnie wypada Lepiej zostan przytym co masz chociaz do zajechania obecnego osprzetu . Co do opon to dobrze jak bys podal model jaki masz zalozony duzo by to dalo . Pozdrawiam i Szerokosci na trasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgrinz Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Witam ponownie Opony mam NO NAME rozmiar 28x1,75. Ponad 10 lat nie miałem roweru i dlatego tak się naciąłem. Jak zobaczyłem, że Romet i do tego jeszcze Wagant to wspomnienia wróciły. Teraz trzeba go będzie trochę zmodernizować. Martwi mnie tylko to tylne koło - już 2 dętki przebiły się od strony obręczy. Teraz okleiłem obręcz dodatkowo taśmą izolacyjną i zobaczymy co się będzie działo. Będę musiał wymienić jeszcze suport, bo po prawie 300 km zaczyna coś tam chrobotać. Tu będę potrzebował pomocy, jaki nowy kupić, ale zaczekam jeszcze, aż rozpadnie się do końca Pozdrawiam i życzę miłego weekendu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Pozdrawiam i szerokosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
mgrinz
Nazwa: Arkus Delta Wagant Design (2009)
Data dodania: 16 sierpień 2013 - 22:42
Nie podano
Zobacz rower
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.