Skocz do zawartości

[Pierwsza Wyprawa] Pytania,dynamo,odzież.

wearethebest

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was bardzo ;) Jest to mój pierwszy post na tym forum ponieważ potrzebuje odpowiedzi na kilka pytań :)

Na początku chciałbym powiedzieć, że mam rower trekinkowy firmy MIFA w sumie jest to damka, ale trekinkowe rowery też mogę mieć taką ramę, tak? 

Chciałbym z tatą wyjechać na dłuższą wyprawę rowerową ponieważ zawsze marzyliśmy o dłuższej wyprawie np. w góry i taką mamy zamiar też przebyć. 

Wyjeżdżaliśmy by z okolic Leszna (wielkopolskie) i naszym celem była by szklarska poręba gdzie mielibyśmy bezpłatny nocleg.  W związku z tym mam kilka pytań:

1. Czy mógłbym do dynamo podłączyć ładowarkę do smartfona? Dało by to radę? Ponieważ gps było by dobrą opcją w podróz.

2. Jaką odzież musielibyśmy zakupić żeby czuć choć minimalny komfort?

3. Co wziąć w taką podróż nie mówiąc rzeczach potrzebnych do naprawy jakaś dętka,klucz itd. oraz ubrań i jedzenia.

4. Dotychczas robilismy 50-70km max. Pracujemy fizycznie i sprawnie fizycznie jesteśmy więc raczej problemów z pokonaniem tej trasy (ok 450km) by nie było? 

5. Jeden rower dopiero złoże więc pytanie dotyczące ramy i amortyzatora. Czy rama gianta starszy model sądzę że coś poniżej 2000r. da radę? 

6. Nie mam kasków więc raczej kupno jakiegoś taniego mija się z celem czy nie? 

7. Jak zaplanować taką trasę? Chcielibyśmy obrać mniej więcej jakąs spokojniejszą trasę wsie,mniejsze miasta.

Prosiłbym o jak najmniejszą kwotę odzieży ponieważ zależy nam na jak najmniejszym wydatku. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...