Skocz do zawartości

[rower] Kross Level A2 2013 za ok. 1500 zł - czy warto?

Piotrek383

Rekomendowane odpowiedzi

Przy takiej wadze myślę, że zarówno XCT jak i XCM będą twarde. Sprawowanie amortyzatora oceniamy pod względem swojej jazdy- czy pokonujemy dużo leśnych duktów, przy większej prędkości i zależy nam na sprawnej reakcji, powrotów do pozycji wyjściowej chociażby. Ja w większy teren się nie zapuszczam, tylko drogi w lesie przy powiedzmy 20-25km/h i z XCT jestem zadowolony (mam niecałe 80kg). Polecałbym odwiedzić sklep rowerowy w okolicy i zrobienie jazdy próbnej modelami, które Cię interesują, bo gadać można dużo, jednak na żywo sam stwierdzisz co Tobie najbardziej odpowiada.

W poniedziałek rozejrzę się po moich okolicznych sklepach i jak go znajdę, to na pewno się przymierzę :) Teraz to już najlepiej czekać na zbliżające się promocje, w końcu sezon się kończy :) Chyba, że zadzwonię do sklepu Bikko i poproszę o jakiś rabat lub promocję :) Za 1200 zł to bym go wziął od razu :)

Ogólnie Limber to dość szemrana, w mojej ocenie firma.

Chociażby ich niedawna oferta na Gruperze, gdzie rower na swojej śmiesznej ramie uzbroili w pełne SLX. Poniżej, w opisie, już znacznie gorsza specyfikacja. Dzwoniłem do "hedkłoters" firmy; roweru ze zdjęć w ogóle nie da się kupić. Żenujący teaser.

Co mnie rozczarowało, to ani panienka z Limbera, ani z grupera nie widziała w ofercie problemu. Zobaczymy, co powie UOKiK.

Zastanawia mnie też lokalizacja firmy; czy budują z tego, co Kross odrzucił, czy właściciel jakiegoś lokalnego zakładu przetwórstwa mięsa zapatrzył się na giganta i też chce zdobywać świat :)

Rockrider bardzo ciekawa propozycja. Limber nie za bardzo mi się podoba i tak jak pisałem, wolałbym coś bardziej markowego (nie ze względu na "merida to dobra", tylko chodzi mi o wygląd).

Na razie to moimi faworytami są Kellys Viper 40 i ten Rockrider 5.3. W zimę pojawią się promocję to wybór w tej cenie pewnie będzie większy.

Jeżeli zastanawiasz się nad A2-ką nową za 1500 pln to może A4 lub A6 używane ?

Ja sprzedaję swoją A6-kę z 2009 roku , czyli w stosunku do nowszych lepiej wyposażoną a zakupioną w 2012 za 1600 pln.

Poza reklamą swojego egzemplarza dodam, że można spotkać inne, mniej jeżdżone za podobną kwotę.

Jak już Ktoś pisał możesz kupić coś lepiej wyposażonego niż A2 co komuś się znudziło, czy też nie trafił z zakupem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...