Bikes90 Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Wiem,że to jest jeszcze zbyt wcześnie na planowanie,ale jest dużo KM do pokonania a brakuje towarzyszy więc zapraszam *chciałbym wyruszyć zaraz po zakończeniu sesji letniej, czyli na początkulipca. Pierwszy etap podróży chciałbym przebyć polskim busem najlepiej zacząć gdzieś w Czechach .Na całość chcę przeznaczyć około miesiąca*Trasa do ustalenia? No i tutaj trzeba wymyślić więc mam nadzieje,że mi pomożecie.*budżet - jak najmniejszy choć wiadomo - bez przesady.*Noclegi na gospodarza nie pogardzę więc tutaj jakoś sobie poradzimy ?*dystans: wydaje mi się, że 100 km/dzień byłoby optymalne.Ale w realu może wyjść po 70-130 KM To wszystko będzie zależało odwarunków i samopoczucia.Powinniśmy zmieścić się w ciągu 30 dni,ale jeśli będziemy dłużej jechać to się nic nie stanie.*Dla tych co lubią szybko jezdzić liczę tutaj przede wszystkim na grupę turystyczną,ale osoby z kondycją mile widziane.*drogi lokalne,boczne*Coś o mnie? Nazywam się Piotrek i mieszkam sobie województwie mazowieckim.Niestety mamy tutaj strasznie płasko więc nie ma gdzie trenować.A w Warszawie jest jedna górka która nazywa się Agrykola .Kontakt to piszcie na priv .W tym roku może jeszcze gdzieś wyjadę,ale nie wiem jak to będzie z czasem.PS Majówka również zapowiada się ciekawie ponieważ wybieram się do Rumunii tylko 6-7 dni.Ktoś się do odważy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUKASSOP Napisano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Wiem,że to jest jeszcze zbyt wcześnie na planowanie,ale jest dużo KM do pokonania a brakuje towarzyszy więc zapraszam *chciałbym wyruszyć zaraz po zakończeniu sesji letniej, czyli na początku lipca. Pierwszy etap podróży chciałbym przebyć polskim busem najlepiej zacząć gdzieś w Czechach .Na całość chcę przeznaczyć około miesiąca *Trasa do ustalenia? No i tutaj trzeba wymyślić więc mam nadzieje,że mi pomożecie. *budżet - jak najmniejszy choć wiadomo - bez przesady. *Noclegi na gospodarza nie pogardzę więc tutaj jakoś sobie poradzimy ? *dystans: wydaje mi się, że 100 km/dzień byłoby optymalne.Ale w realu może wyjść po 70-130 KM To wszystko będzie zależało od warunków i samopoczucia.Powinniśmy zmieścić się w ciągu 30 dni,ale jeśli będziemy dłużej jechać to się nic nie stanie. *Dla tych co lubią szybko jezdzić liczę tutaj przede wszystkim na grupę turystyczną, ale osoby z kondycją mile widziane. *drogi lokalne,boczne *Coś o mnie? Nazywam się Piotrek i mieszkam sobie województwie mazowieckim.Niestety mamy tutaj strasznie płasko więc nie ma gdzie trenować.A w Warszawie jest jedna górka która nazywa się Agrykola .Kontakt to piszcie na priv .W tym roku może jeszcze gdzieś wyjadę,ale nie wiem jak to będzie z czasem. PS Majówka również zapowiada się ciekawie ponieważ wybieram się do Rumunii tylko 6-7 dni. Ktoś się do odważy?? witam wstępnie na tą rumunie wyrażam zainteresowanie , mieliśmy jechać w kwietniu do rzymu i watykanu ale jak dajesz termin na majówkę wstępnie ja i 2 kolegów myślę że byśmy się na to pisali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikes90 Napisano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 witam wstępnie na tą rumunie wyrażam zainteresowanie , mieliśmy jechać w kwietniu do rzymu i watykanu ale jak dajesz termin na majówkę wstępnie ja i 2 kolegów myślę że byśmy się na to pisali Jeśli chodzi o majówkę to może być problem ponieważ nie wiem czy nie pojadę gdzieś w Polskę,ale jakby co jesteśmy w kontakcie.Zawsze plany mogą się zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas221 Napisano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Jeśli chodzi o majówkę to może być problem ponieważ nie wiem czy nie pojadę gdzieś w Polskę,ale jakby co jesteśmy w kontakcie.Zawsze plany mogą się zmienić. Cześć, w zeszłym roku byłem nad polskim morzem i właśnie wtedy potanowiłem sobie że w 2014 pojadę do Rzymu. Postanowienia się trzymam i powoli się przygotowywuje wiem że to daleko.. ale lepiej tego nie odkładać.Mieszkam w Rybniku, jest to 20km od granicy Czech. Zakładałem gdzieś 22 dni podróży razem z powrotem autokare/samolotem. Przede wszystkim zakładam przejazd przez alpy: i i toskanie:) Aktualnie dla mnie największym problemem będzie ilość urlopu:) Ale zakładam nawet zwolnienie się z pracy na rzecz wyprawy. Noclegi głównie na dziko no i u gospodzarza jeśli będzie okazja. A budżet 2000~~ (z zwiedzaniem, transportem, jedzeniem itp). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikes90 Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 U sory ze dopiero teraz odpisuje.Ok to się możemy zgadać napisz do mnie na priv albo ja napiszę do Ciebie.Francja może odpaść ze względu na to,ze może zabraknąć sił i chęci,ale Rzym jest głównym celem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Majówka w Rumunii brzmi nieźle, jeżeli dojdzie do skutku to może i ja się wybiorę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaCeHa Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Również zainteresowany majówką w Rumunii. Jakieś więcej szczegółów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikes90 Napisano 6 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2013 nie sądziłem,że z Rumunią będzie takie zainteresowanie.Miałem to zrobić w ciągu 7 - 8 dni objechać Rumunię ale z jednej strony chciałem dojechać rowerem,a z drugiej objechać Rumunię wygląda na to,że wybieram opcje numer 2 .Jeślibyśmy wybrali opcję numer 2 to trzeba jakoś tam dojechać.Ale nie wiadomo jak będzie z majówką tak jak pisałem to jest wszystko realne dopóki nie zobaczę jak będzie z wolnymi dniami.Bo studiuje zaocznie.No i tu jest pies pogrzebany.Jak macie jakąś trasę po Rumuni to wstawcie linka.W Rumuni zależy mi na Bukareszcie i Tranvalni nie wiem jak się nazywa ta przełęcz? Ale zastanawiam się nad pierwszą opcją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaCeHa Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Ja jestem w stanie robić dziennie 150-200 km, a Rumunia podoba się bo jest dzika i piękna jak Polska 20-30 lat temu, nie skażona syfem jak my teraz. Nie mówię o większych miastach lecz o tych pobocznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michallazuga Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Siema. Ja wstępnie byłbym zainteresowany. Jak możesz ile orientacyjnie brałbyś pieniędzy ze sobą. Masz jakąś mapę przejazdu? Mam rozumiec, ze jedziesz czechy->austria->wlochy i wracasz tak samo? A jakby z rzymu na wschodni brzeg i przepłynąć promem do chorwacji->bosnia->slowenia->wegry->slowacja to by zaoszczedzilo drogi no i kolejne panstwa do zwiedzania pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikes90 Napisano 10 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Cześć.Szacunkowy koszt jak najmniejszy.Nie będę chodził po dobrych restauracjach zakupy w typu lidl,tesco,zabka i tak dalej.Szczerze powiedziawszy to jeszcze nie myślałem o powrocie,ale jeśli miałbym wracać to ewentualnie samolotem no chyba,że na rowerze ? Jeśli chodzi o państwa to tak,Czechy,Austria,Włochy,Wiadomo,że Austria bo przez Alpy już powoli trzeba trasę wyznaczyć.No niby by to zaoszczędziło,ale wiesz tyle KM i z powrotem nie wiem czy dałbym radę jeszcze Alpy nas wymęczą.Ja też jestem w stanie robić 100 dziennie,ale po 200 to raczej jest czasochłonne i raczej wolnym tempem.Nie wiem czy nie przerobię szosy i włożę sakwy do kolarzówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.