Skocz do zawartości

[wyprawa] - Italy(Rzym,Watykan),France 2014

Bikes90

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem,że to jest jeszcze zbyt wcześnie na planowanie,ale jest dużo KM do pokonania a brakuje towarzyszy więc zapraszam

*chciałbym wyruszyć zaraz po zakończeniu sesji letniej, czyli na początku
lipca. Pierwszy etap podróży chciałbym przebyć polskim busem najlepiej zacząć gdzieś w Czechach .Na całość chcę przeznaczyć około miesiąca
*Trasa do ustalenia? No i tutaj trzeba wymyślić więc mam nadzieje,że mi pomożecie.
*budżet - jak najmniejszy choć wiadomo - bez przesady.
*Noclegi na gospodarza nie pogardzę więc tutaj jakoś sobie poradzimy ?
*dystans: wydaje mi się, że 100 km/dzień byłoby optymalne.Ale w realu może wyjść po 70-130 KM To wszystko będzie zależało od
warunków i samopoczucia.Powinniśmy zmieścić się w ciągu 30 dni,ale jeśli będziemy dłużej jechać to się nic nie stanie.
*Dla tych co lubią szybko jezdzić liczę tutaj przede wszystkim na grupę turystyczną,
ale osoby z kondycją mile widziane.
*drogi lokalne,boczne

*Coś o mnie? Nazywam się Piotrek i mieszkam sobie województwie mazowieckim.Niestety mamy tutaj strasznie płasko więc nie ma gdzie trenować.A w Warszawie jest jedna górka która nazywa się Agrykola :P.Kontakt to piszcie na priv :).W tym roku może jeszcze gdzieś wyjadę,ale nie wiem jak to będzie z czasem.
PS Majówka również zapowiada się ciekawie ponieważ wybieram się do Rumunii tylko 6-7 dni.

Ktoś się do odważy??

Wiem,że to jest jeszcze zbyt wcześnie na planowanie,ale jest dużo KM do pokonania a brakuje towarzyszy więc zapraszam

*chciałbym wyruszyć zaraz po zakończeniu sesji letniej, czyli na początku

lipca. Pierwszy etap podróży chciałbym przebyć polskim busem najlepiej zacząć gdzieś w Czechach .Na całość chcę przeznaczyć około miesiąca

*Trasa do ustalenia? No i tutaj trzeba wymyślić więc mam nadzieje,że mi pomożecie.

*budżet - jak najmniejszy choć wiadomo - bez przesady.

*Noclegi na gospodarza nie pogardzę więc tutaj jakoś sobie poradzimy ?

*dystans: wydaje mi się, że 100 km/dzień byłoby optymalne.Ale w realu może wyjść po 70-130 KM To wszystko będzie zależało od

warunków i samopoczucia.Powinniśmy zmieścić się w ciągu 30 dni,ale jeśli będziemy dłużej jechać to się nic nie stanie.

*Dla tych co lubią szybko jezdzić liczę tutaj przede wszystkim na grupę turystyczną,

ale osoby z kondycją mile widziane.

*drogi lokalne,boczne

*Coś o mnie? Nazywam się Piotrek i mieszkam sobie województwie mazowieckim.Niestety mamy tutaj strasznie płasko więc nie ma gdzie trenować.A w Warszawie jest jedna górka która nazywa się Agrykola :P.Kontakt to piszcie na priv :).W tym roku może jeszcze gdzieś wyjadę,ale nie wiem jak to będzie z czasem.

PS Majówka również zapowiada się ciekawie ponieważ wybieram się do Rumunii tylko 6-7 dni.

Ktoś się do odważy??

witam

wstępnie na tą rumunie wyrażam zainteresowanie , mieliśmy jechać w kwietniu do rzymu i watykanu ale jak dajesz termin na majówkę wstępnie ja i 2 kolegów myślę że byśmy się na to pisali

witam

wstępnie na tą rumunie wyrażam zainteresowanie , mieliśmy jechać w kwietniu do rzymu i watykanu ale jak dajesz termin na majówkę wstępnie ja i 2 kolegów myślę że byśmy się na to pisali

Jeśli chodzi o majówkę to może być problem ponieważ nie wiem czy nie pojadę gdzieś w Polskę,ale jakby co jesteśmy w kontakcie.Zawsze plany mogą się zmienić.

Jeśli chodzi o majówkę to może być problem ponieważ nie wiem czy nie pojadę gdzieś w Polskę,ale jakby co jesteśmy w kontakcie.Zawsze plany mogą się zmienić.

Cześć, w zeszłym roku byłem nad polskim morzem i właśnie wtedy potanowiłem sobie że w 2014 pojadę do Rzymu. Postanowienia się trzymam i powoli się przygotowywuje wiem że to daleko.. ale lepiej tego nie odkładać.Mieszkam w Rybniku, jest to 20km od granicy Czech. Zakładałem gdzieś 22 dni podróży razem z powrotem autokare/samolotem. Przede wszystkim zakładam przejazd przez alpy:

091.jpgi

i toskanie:)

290.jpg

Aktualnie dla mnie największym problemem będzie ilość urlopu:) Ale zakładam nawet zwolnienie się z pracy na rzecz wyprawy.

Noclegi głównie na dziko no i u gospodzarza jeśli będzie okazja. A budżet 2000~~ (z zwiedzaniem, transportem, jedzeniem itp).

• 2 tygodnie później...

nie sądziłem,że z Rumunią będzie takie zainteresowanie.Miałem to zrobić w ciągu 7 - 8  dni objechać Rumunię ale z jednej strony chciałem dojechać rowerem,a z drugiej objechać Rumunię wygląda na to,że wybieram opcje numer 2 .Jeślibyśmy wybrali opcję numer 2 to trzeba jakoś tam dojechać.Ale nie wiadomo jak będzie z majówką tak jak pisałem to jest wszystko realne dopóki nie zobaczę jak będzie z wolnymi dniami.Bo studiuje zaocznie.No i tu jest pies pogrzebany.Jak macie jakąś trasę po Rumuni to wstawcie linka.W Rumuni zależy mi na Bukareszcie i Tranvalni nie wiem jak się nazywa ta przełęcz?

Ale zastanawiam się nad pierwszą opcją :)

Siema. Ja wstępnie byłbym zainteresowany. Jak możesz ile orientacyjnie brałbyś pieniędzy ze sobą. Masz jakąś mapę przejazdu? Mam rozumiec, ze jedziesz czechy->austria->wlochy i wracasz tak samo? A jakby z rzymu na wschodni brzeg i przepłynąć promem do chorwacji->bosnia->slowenia->wegry->slowacja to by zaoszczedzilo drogi no i kolejne panstwa do zwiedzania ;) pozdrawiam

Cześć.Szacunkowy koszt jak najmniejszy.Nie będę chodził po dobrych restauracjach zakupy w typu lidl,tesco,zabka i tak dalej.Szczerze powiedziawszy to jeszcze nie myślałem o powrocie,ale jeśli miałbym wracać to ewentualnie samolotem no chyba,że na rowerze ?  Jeśli chodzi o państwa to tak,Czechy,Austria,Włochy,Wiadomo,że Austria bo przez Alpy już powoli trzeba trasę wyznaczyć.No niby by to zaoszczędziło,ale wiesz tyle KM i z powrotem nie wiem czy dałbym radę jeszcze Alpy nas wymęczą.Ja też jestem w stanie robić 100 dziennie,ale po 200 to raczej jest czasochłonne i raczej wolnym tempem.Nie wiem czy nie przerobię szosy i włożę sakwy do kolarzówki :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...