Skocz do zawartości

[rower] kross a może unibike?

Eragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mój pierwszy post. :whistling:

Proszę o radę w wyborze roweru górskiego. Mam dylemat, nie wiem czy kupić Kross level b3, level a3, a może Unibike Fusion 29er?

Ewentualnie podajcie linki do waszym zdaniem lepszego sprzętu. Mój budżet to ok. 2000zł. Jeśli to się wam przyda to ważę 70kg, a mój wzrost wynosi gdzieś 176cm.

Za każdą pomocną odpowiedz serdeczne dzięki. :thumbsup:

Napisano

Jeżeli z zakupem roweru Ci się nie spieszy, zdecydowanie więcej uwagi poświęciłbym kołom 27.5" niz 29". Również ze względu na wzrost.

Tylko póki co jestem jescze nastolatkiem, rosnę i chce żeby ten rower posłużył mi trochę dłużej.

Obecnie mam hexagona v5, ale już z niego wyrosłem.

Poza tym czemu koła 27,5 sa lepsze od 29? :whistling:

Napisano

Jak kupisz w 29er ramę 19" przy tym wzroście to tylko sobie krzywdę zrobisz, a skoro rośniesz to wątpie że rozważasz ramę 17", zgadza się? - jeżeli się mylę to nie ma problemu.
Kolejna sprawa, coś wartego uwagi za te pieniądze ciężko dostać, najlepiej szukac czegoś fajnego używanego na 26" lub poczekać na ofertę na sezon 2014 i wybrać coś z 27.5, które jednak powinny mieć mniejszą masę kół a połaczenie piasta-amortyzator powinno byc zdecydowanie sztywniejsze niż w 29er.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...