MTBowiec97 Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 Witam.Posiadam oś piasty tył, na której jest wolnobieg. Chciałbym go wymienić na inny, a z tego co się dowiedziałem to także oś, bo się wygina. A więc pytanie czy wszystkie osie są takie same, czy są różne ?
KMtown Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 Jeśli chcesz się pozbyć problemu z wyginająca się osią to zainwestuj w piastę pod kasetę, najlepiej na łożyskach maszynowych Od siebie polecę novatec NT-DO42SB. Ale to0 już zależy jakie masz fundusze
Kiciok Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 Jeśli jest tylko krzywa, to nie wymieniaj. I tak wykrzywi się po kilkunastu km...
wnoto Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 No właśnie sporo zalezy od kosztów. Ojciec w woim wymieniał ostatnio całe koło (rawka, szprychy, piasta pod wolnobieg). Zapałcił 49 zł za komplet w sklepie rowerowym Dla niego marki się nie liczą ... ważne że się kręci
MTBowiec97 Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Napisano 16 Sierpnia 2013 Okej, a przypuśćmy, że oś jest krzywa, więc czy mogę zamontować na niej nowy wolnobieg ? Nie będzie żadnych problemów z dopasowaniem się ?
Kiciok Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 Bardziej martw sie o ustawienie konusow zeby luzow nie bylo i o lancuch czy lyknie nowy wolnobieg.
MTBowiec97 Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Napisano 16 Sierpnia 2013 O łańcuch nie mam co się martwić bo też będzie nowy, jedynie co to te konusy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.