Skocz do zawartości

[amortyzator] Problem z tłumikiem w Suntour XCR

xaviO

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc pragnę wszystkich serdecznie powitać :)

A teraz do rzeczy. 

Mój amortyzator przeszedł lekki tuning, który teoretycznie powinien zwiększyć jego skok. Czytam w różnych tutorialach, że "dobijam go teraz do 120mm" itp. więc zadowolony przystępuje do tuningu. Po wszystkim jednak okazuje się, że amortyzator faktycznie zrobił się miększy i czulszy ale nadal nie dobije go więcej niż 80mm pomimo tego ze teoretyczny skok zwiększyłem ze 100 na 120 mm. Zastanawiając się w czym problem doszedłem do wniosku, że winowajcą jest tłumik który nie pozwala na większy skok ;( Nie jestem jeszcze na tyle obeznany w temacie, więc chciałbym się poradzić was, bardziej doświadczonych ode mnie, czy to normalne w tym amortyzatorze czy coś jest nie tak ;] 

Amortyzator to Sr Suntour XCR LO 2012r

Z góry dziękuje za wszelakie odpowiedzi :)

ja osobiście nie mam tłumika i tylko korek i jak na razie wszsytko ładnie chodzi i nic się nie blokuje. Posiadam amor rst Space Jump. kiedy wlałem za dużo oleju to właśnie też nie mogłem go dobić tye, że mogłem go dobić tylko jakieś 40 mm a skok w tej chwili mam 130mm :)

Podstawowe pytanie. Po wyjęciu tłumika z widelca jesteś w stanie skompresować tłumik ręcznie o te 120mm? 

ja osobiście nie mam tłumika i tylko korek i jak na razie wszsytko ładnie chodzi i nic się nie blokuje.

Za to masz amortyzator, który nie jest amortyzatorem. Brawo   :laugh:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...