Skocz do zawartości

Poznań - Sanniki, wyznaczenie trasy.

ftpd

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

chciałbym dojechać rowerem do Sanników (konkretnie - na ROD Wagowo). Jakieś pomysły, którędy najszybciej/najprościej? Bo tam teraz autostrada i niekoniecznie wiem, co i jak.

Niestety, jeżdżę dopiero pierwszy sezon, także jestem bardzo kiepski i wyznaczaniu trasy. Mam smartfona z GPS-em, ale niekoniecznie mam pomysł, jak sensownie wyznaczyć trasę i jak się jej potem trzymać, jadąc pierwszy raz. Jakieś pomysły? Aplikacje, narzędzia, cokolwiek? No chyba, że ktoś z Was ma gotową trasę, którą mógłbym gdzieś (do jakiejś aplikacji?) zaimportować i posiłkować się tym w drodze?

Napisano

Witam.

Nie wiem na ile pomogę. Ale ja trasy na rower planuje zazwyczaj na www.traseo.pl Robię ślad i zapisuje go w pliku .gpx Następnie wrzucam go do programu. Obecnie używam Locusa pro. I fajnie daje radę. Prowadzi po śladzie. Jest tylko jeden problem. Szybko pada bateria. Mi wytrzymuje nie wiele ponad 4 godziny.

Używałem te z kilku innych aplikacji tego typu. M.in. Mytrails, BikeComputer a także TrekBuddy. BikeComputer używa map online, MyTrails jak dobrze pamiętam offline. TrekBuddy jest ciekawy i dobry. U siebie (obecnie przebywam na urlopie) właśnie TrekBuddy używam. Mam zakupione dwie mapy regionu gdzie są wszystkie szlaki rowerowe zaznaczone. Ale te z fajnie sprawdza się jako prowadzenie po wcześniej utworzonym śladzie.

Mam nadzieję, że trochę pomogłem. Ale inni koledzy też zapewne mają sporo do powiedzenia w tym temacie.

Pozdrawiam

Wysłane z mojej Xperii Arc S za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Witam.

Nie wiem na ile pomogę. Ale ja trasy na rower planuje zazwyczaj na www.traseo.pl Robię ślad i zapisuje go w pliku .gpx Następnie wrzucam go do programu. Obecnie używam Locusa pro. I fajnie daje radę. Prowadzi po śladzie. Jest tylko jeden problem. Szybko pada bateria. Mi wytrzymuje nie wiele ponad 4 godziny.

Używałem te z kilku innych aplikacji tego typu. M.in. Mytrails, BikeComputer a także TrekBuddy. BikeComputer używa map online, MyTrails jak dobrze pamiętam offline. TrekBuddy jest ciekawy i dobry. U siebie (obecnie przebywam na urlopie) właśnie TrekBuddy używam. Mam zakupione dwie mapy regionu gdzie są wszystkie szlaki rowerowe zaznaczone. Ale te z fajnie sprawdza się jako prowadzenie po wcześniej utworzonym śladzie.

Mam nadzieję, że trochę pomogłem. Ale inni koledzy też zapewne mają sporo do powiedzenia w tym temacie.

Pozdrawiam

Wysłane z mojej Xperii Arc S za pomocą Tapatalk 2

Witam!

Pochodzę z tamtych okoloc mniej więcej, tzn Kostrzyna, wiec wiem jak tam dojechać.

Ze względu na S5 nie wiem jak z końcówką trasy, ale da się to na pewno objechać.

Można by się kiedyś zgadać i przejechać w tamte okolice.

Pozdrawiam

Napisano

Witam!

Pochodzę z tamtych okoloc mniej więcej, tzn Kostrzyna, wiec wiem jak tam dojechać.

Ze względu na S5 nie wiem jak z końcówką trasy, ale da się to na pewno objechać.

Można by się kiedyś zgadać i przejechać w tamte okolice.

Pozdrawiam

Chciałem jechać w zeszły piątek i z braku ogarnięcia wybrałem autobus ;-)

Niemniej jednak chętnie się zgadam na jakiś weekend (najbliższy? ale _późna_ sobota albo niedziela od rana).

Napisano

chętnie się zgadam na jakiś weekend (najbliższy? ale _późna_ sobota albo niedziela od rana).

W najbliższy niestety nie dam rady ze względu na imprezę rodzinną, więc szybciej już kolejny.

Odezwę się po weekendzie.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam!

Jeśli warunki atmosferyczne mi tego nie utrudnią, to w najbliższą sobotę ruszam do rodziców w okolicach Kostrzyna. Myślę, że wyjadę jakoś z rana pewnie koło 9-10.

Jeśli też masz zamiar jechać do Wagowa to możesz skontaktować się na 668-36-19-17

Pozdrawiam

Napisano

Witam!

Jeśli warunki atmosferyczne mi tego nie utrudnią, to w najbliższą sobotę ruszam do rodziców w okolicach Kostrzyna. Myślę, że wyjadę jakoś z rana pewnie koło 9-10.

Jeśli też masz zamiar jechać do Wagowa to możesz skontaktować się na 668-36-19-17

Pozdrawiam

Nie ma mnie w Poznaniu :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...