ftpd Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 Cześć, chciałbym dojechać rowerem do Sanników (konkretnie - na ROD Wagowo). Jakieś pomysły, którędy najszybciej/najprościej? Bo tam teraz autostrada i niekoniecznie wiem, co i jak. Niestety, jeżdżę dopiero pierwszy sezon, także jestem bardzo kiepski i wyznaczaniu trasy. Mam smartfona z GPS-em, ale niekoniecznie mam pomysł, jak sensownie wyznaczyć trasę i jak się jej potem trzymać, jadąc pierwszy raz. Jakieś pomysły? Aplikacje, narzędzia, cokolwiek? No chyba, że ktoś z Was ma gotową trasę, którą mógłbym gdzieś (do jakiejś aplikacji?) zaimportować i posiłkować się tym w drodze?
siemalysy Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 Witam. Nie wiem na ile pomogę. Ale ja trasy na rower planuje zazwyczaj na www.traseo.pl Robię ślad i zapisuje go w pliku .gpx Następnie wrzucam go do programu. Obecnie używam Locusa pro. I fajnie daje radę. Prowadzi po śladzie. Jest tylko jeden problem. Szybko pada bateria. Mi wytrzymuje nie wiele ponad 4 godziny. Używałem te z kilku innych aplikacji tego typu. M.in. Mytrails, BikeComputer a także TrekBuddy. BikeComputer używa map online, MyTrails jak dobrze pamiętam offline. TrekBuddy jest ciekawy i dobry. U siebie (obecnie przebywam na urlopie) właśnie TrekBuddy używam. Mam zakupione dwie mapy regionu gdzie są wszystkie szlaki rowerowe zaznaczone. Ale te z fajnie sprawdza się jako prowadzenie po wcześniej utworzonym śladzie. Mam nadzieję, że trochę pomogłem. Ale inni koledzy też zapewne mają sporo do powiedzenia w tym temacie. Pozdrawiam Wysłane z mojej Xperii Arc S za pomocą Tapatalk 2
christophorus1 Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 Witam. Nie wiem na ile pomogę. Ale ja trasy na rower planuje zazwyczaj na www.traseo.pl Robię ślad i zapisuje go w pliku .gpx Następnie wrzucam go do programu. Obecnie używam Locusa pro. I fajnie daje radę. Prowadzi po śladzie. Jest tylko jeden problem. Szybko pada bateria. Mi wytrzymuje nie wiele ponad 4 godziny. Używałem te z kilku innych aplikacji tego typu. M.in. Mytrails, BikeComputer a także TrekBuddy. BikeComputer używa map online, MyTrails jak dobrze pamiętam offline. TrekBuddy jest ciekawy i dobry. U siebie (obecnie przebywam na urlopie) właśnie TrekBuddy używam. Mam zakupione dwie mapy regionu gdzie są wszystkie szlaki rowerowe zaznaczone. Ale te z fajnie sprawdza się jako prowadzenie po wcześniej utworzonym śladzie. Mam nadzieję, że trochę pomogłem. Ale inni koledzy też zapewne mają sporo do powiedzenia w tym temacie. Pozdrawiam Wysłane z mojej Xperii Arc S za pomocą Tapatalk 2 Witam! Pochodzę z tamtych okoloc mniej więcej, tzn Kostrzyna, wiec wiem jak tam dojechać. Ze względu na S5 nie wiem jak z końcówką trasy, ale da się to na pewno objechać. Można by się kiedyś zgadać i przejechać w tamte okolice. Pozdrawiam
ftpd Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Napisano 19 Sierpnia 2013 Witam! Pochodzę z tamtych okoloc mniej więcej, tzn Kostrzyna, wiec wiem jak tam dojechać. Ze względu na S5 nie wiem jak z końcówką trasy, ale da się to na pewno objechać. Można by się kiedyś zgadać i przejechać w tamte okolice. Pozdrawiam Chciałem jechać w zeszły piątek i z braku ogarnięcia wybrałem autobus ;-) Niemniej jednak chętnie się zgadam na jakiś weekend (najbliższy? ale _późna_ sobota albo niedziela od rana).
christophorus1 Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 chętnie się zgadam na jakiś weekend (najbliższy? ale _późna_ sobota albo niedziela od rana). W najbliższy niestety nie dam rady ze względu na imprezę rodzinną, więc szybciej już kolejny. Odezwę się po weekendzie.
christophorus1 Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Witam! Jeśli warunki atmosferyczne mi tego nie utrudnią, to w najbliższą sobotę ruszam do rodziców w okolicach Kostrzyna. Myślę, że wyjadę jakoś z rana pewnie koło 9-10. Jeśli też masz zamiar jechać do Wagowa to możesz skontaktować się na 668-36-19-17 Pozdrawiam
ftpd Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Napisano 28 Sierpnia 2013 Witam! Jeśli warunki atmosferyczne mi tego nie utrudnią, to w najbliższą sobotę ruszam do rodziców w okolicach Kostrzyna. Myślę, że wyjadę jakoś z rana pewnie koło 9-10. Jeśli też masz zamiar jechać do Wagowa to możesz skontaktować się na 668-36-19-17 Pozdrawiam Nie ma mnie w Poznaniu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.