Skocz do zawartości

[Wyprawa] Polska - Norwegia Nordkapp 2014

lukers

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szukam osób zainteresowanych (wyprawą życia) wspólną wyprawą z Polski do Norwegii Nordkapp w przyszłe wakacje,a więc w 2014r. Zdaje sobie sprawę, że liczba kilometrów jest znaczna, a więc przygotowania jak i pod kątem wydolnościowym, jak i samego planu należałoby rozpocząć teraz mile widziane osoby doświadczone, jak i te które nie mają większego doświadczenia ale będa się potrafiły zmotywować przez okres roku, aby się w odpowiedni sposób do wyjazdu przygotować. Proszę o nie pisanie bezsensownych postów typu pojechałbym ale nie wiem czy gdzieś indziej nie pojadę, albo może pojadę ale musze się zastanowić, pisanie tego typu teksów jest marnowaniem czasu piszącego jak i czytających. Co do trasy przejazdu oraz wszelkich ustaleń nie jest to jeszcze okreslone ale myślę, że najrozsądniejszym było by się wbić przez Litwę, Estonię i Finlandię, biorę też pod uwagę rozpatrzenie możliwości dogadania się z jakąś wypożyczalnią mikrobusów aby była jakaś alternatywa jakby coś poszło nie tak (pytań i przemyśleń względem tej wyprawy jest na pewno dużo i myślę że są one do przegadania i ustalenia gdy ukształtuje się grupa osób która będzie faktycznie zainteresowaną taką wyprawą). Osoby zainteresowane proszę o kontakt na moje gg 8692692.

Witam szukam osób zainteresowanych (wyprawą życia) wspólną wyprawą z Polski do Norwegii Nordkapp w przyszłe wakacje,a więc w 2014r. Zdaje sobie sprawę, że liczba kilometrów jest znaczna, a więc przygotowania jak i pod kątem wydolnościowym, jak i samego planu należałoby rozpocząć teraz mile widziane osoby doświadczone, jak i te które nie mają większego doświadczenia ale będa się potrafiły zmotywować przez okres roku, aby się w odpowiedni sposób do wyjazdu przygotować. Proszę o nie pisanie bezsensownych postów typu pojechałbym ale nie wiem czy gdzieś indziej nie pojadę, albo może pojadę ale musze się zastanowić, pisanie tego typu teksów jest marnowaniem czasu piszącego jak i czytających. Co do trasy przejazdu oraz wszelkich ustaleń nie jest to jeszcze okreslone ale myślę, że najrozsądniejszym było by się wbić przez Litwę, Estonię i Finlandię, biorę też pod uwagę rozpatrzenie możliwości dogadania się z jakąś wypożyczalnią mikrobusów aby była jakaś alternatywa jakby coś poszło nie tak (pytań i przemyśleń względem tej wyprawy jest na pewno dużo i myślę że są one do przegadania i ustalenia gdy ukształtuje się grupa osób która będzie faktycznie zainteresowaną taką wyprawą). Osoby zainteresowane proszę o kontakt na moje gg 8692692.

Witam ja bym był zainteresowany taką wyprawą mam zasobą parę kilometrów moja największa wyprawa była z tychów do międzyzdroi i wybrzerzem do gdańska szlakiem r10 1200km .W jakim terminie organizowana była by ta wyprawa i w ile dni pokonanie dystansu.Mi pasował by sierpień 5 2014.

Witam ja bym był zainteresowany taką wyprawą mam zasobą parę kilometrów moja największa wyprawa była z tychów do międzyzdroi i wybrzerzem do gdańska szlakiem r10 1200km .W jakim terminie organizowana była by ta wyprawa i w ile dni pokonanie dystansu.Mi pasował by sierpień 5 2014.

Czesc Mariusz milo mi poznac. W ten weekend wyskoczylem rowerem do Wisly, a jutro z Wispy przez Istebna na Żywiec a potem na Jure wiec caly dzień w drodze. Stad tez malo na necie a teraz klikam z telefonu. Co do wyprawy to najlepiej bylo by się spotkac oraz poklikac na gg moj numer 8692692 bo pisac tu I nabijac posty to bez sensu. Wysle do ciebie prywatna widomosc z namiarami do mnie wtedy pogafamy. Jutro bede caly dzień na rowerze wiec dostepny bede na gg poznym wieczorem.

Witam

Jak możesz o terminie i odległosći napisać to jak bedziecie jechac w 2 połowie 2014 to moze bym pojechal z wami. Byłem juz w trasie Z polski-austria-słowacja-polska     na litwie , zjechalem wybrzeze nasze polskie . Proszę o wiecej info na meila lukaszmularz1987@wp.pl

Pozdrawiam

Napisz może więcej szczegółów , jaka trasa (chociaż przybliżona) jaki termin.

Nie mogę pisać o szczegółach gdyż szczegóły i ustalenia mają zapaść wśród grona osób zainteresowanych wyprawą. Co do trasy myślę, że Litwa, Łotwa, Estonia, Finlandia, Norwegia NordKapp. Co do terminu oczywistym jest okres letni a więc Lipiec, Sìerpień. Co do formy noclegów 2 rozwiązania na chwilę obecną mi síę nasuwają. Pierwsze rozwiązanie w każdym kraju szukamy polaków nawiązujemy z nimi kontakt, współpracę w zakresie noclegów i ewentualnego suportu, wsparcia jezeli w ich kraju cośby poszlo nie tak, propozycja ewentulnago mini busa z bagażnikami do ewantualnego rozpatrzenia. Drugie rozwiązanie namioty czyli bez noclegów lecz w tym przypadku uważam, że pomoc polakow w krajach przejazdu nieodzowna, kwestia busa czy jedzie czy nie do dyskusji.

Podsumowując nie da się o tym szczegółowo pisać na forum związku z czym proszę osoby zainteresowane o kontakt na gg 8692692 z osobami faktycznie zainteresowanymi stworzymy szkielet wyprawy, a więc trasę przejazdu, termin i czas wyprawy, zakładaną formę noclegu, wsparcia, ilość km na dzień, potrzebnego osprzętu, koniecznego przygotowania fizycznego, budżetu, finansów itp. itd.

Dodatkowo proszę osoby klikające na gg o pozostawienie informacji na gg w jakich dniach i godzinach są dostępne co ułatwi sklikanie się w tym samym czasie, bo wiadomo, że świat się kręci i kazdy z nas ma masę innych zajęć. Postaram się też wymyśleć jakąś formę kontaktu z osobami zainterosowanymi, abyśmy w jednym miejscu mogli wspólnie dyskutować i rozważać wszelkie kwestie z wyprawą i je odnotowywać tworząc w ten sposób projekt, szkielet wypraw - myślę że będzie do tego przydatne odrębne formu + jakiś czat (ale to w momencie powstania grona napaleńców na wyprawę).

Informacyjnie powinienem w dniu 24.08.2013r. być dostępny na gg koło godz. 21:00.

W nazwiązaniu do tematu którego jestem autorem postanowiłem postawić forum dla osób podkreślam faktycznie zainteresowanych wyprawą NordKapp 2014r. o to jego adres:

http://www.nordkapp2014.pl/

Z całą mocą chciałem jednocześnie, podkreślić, że forum które założyłem nie ma być w żaden sposób konkurencją dla forum  rowerowego, ale z uwagi na złożoność projektu NordKapp 2014r. jest to konieczne. Obecne forum na którym  jestem zarejestrowany jest jedyne  w swoim rodzaju pozdrowienia dla użytkowników i adminów ;).

• 2 tygodnie później...

W nazwiązaniu do tematu którego jestem autorem postanowiłem postawić forum dla osób podkreślam faktycznie zainteresowanych wyprawą NordKapp 2014r. o to jego adres:

http://www.nordkapp2014.pl/

Z całą mocą chciałem jednocześnie, podkreślić, że forum które założyłem nie ma być w żaden sposób konkurencją dla forum  rowerowego, ale z uwagi na złożoność projektu NordKapp 2014r. jest to konieczne. Obecne forum na którym  jestem zarejestrowany jest jedyne  w swoim rodzaju pozdrowienia dla użytkowników i adminów ;).

Podpinam się pod temat, na tej stronce, jakoś nie wiem, założyć konta nie mogę :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...