lukers Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Witam szukam osób zainteresowanych (wyprawą życia) wspólną wyprawą z Polski do Norwegii Nordkapp w przyszłe wakacje,a więc w 2014r. Zdaje sobie sprawę, że liczba kilometrów jest znaczna, a więc przygotowania jak i pod kątem wydolnościowym, jak i samego planu należałoby rozpocząć teraz mile widziane osoby doświadczone, jak i te które nie mają większego doświadczenia ale będa się potrafiły zmotywować przez okres roku, aby się w odpowiedni sposób do wyjazdu przygotować. Proszę o nie pisanie bezsensownych postów typu pojechałbym ale nie wiem czy gdzieś indziej nie pojadę, albo może pojadę ale musze się zastanowić, pisanie tego typu teksów jest marnowaniem czasu piszącego jak i czytających. Co do trasy przejazdu oraz wszelkich ustaleń nie jest to jeszcze okreslone ale myślę, że najrozsądniejszym było by się wbić przez Litwę, Estonię i Finlandię, biorę też pod uwagę rozpatrzenie możliwości dogadania się z jakąś wypożyczalnią mikrobusów aby była jakaś alternatywa jakby coś poszło nie tak (pytań i przemyśleń względem tej wyprawy jest na pewno dużo i myślę że są one do przegadania i ustalenia gdy ukształtuje się grupa osób która będzie faktycznie zainteresowaną taką wyprawą). Osoby zainteresowane proszę o kontakt na moje gg 8692692. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vegochomik Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Witam szukam osób zainteresowanych (wyprawą życia) wspólną wyprawą z Polski do Norwegii Nordkapp w przyszłe wakacje,a więc w 2014r. Zdaje sobie sprawę, że liczba kilometrów jest znaczna, a więc przygotowania jak i pod kątem wydolnościowym, jak i samego planu należałoby rozpocząć teraz mile widziane osoby doświadczone, jak i te które nie mają większego doświadczenia ale będa się potrafiły zmotywować przez okres roku, aby się w odpowiedni sposób do wyjazdu przygotować. Proszę o nie pisanie bezsensownych postów typu pojechałbym ale nie wiem czy gdzieś indziej nie pojadę, albo może pojadę ale musze się zastanowić, pisanie tego typu teksów jest marnowaniem czasu piszącego jak i czytających. Co do trasy przejazdu oraz wszelkich ustaleń nie jest to jeszcze okreslone ale myślę, że najrozsądniejszym było by się wbić przez Litwę, Estonię i Finlandię, biorę też pod uwagę rozpatrzenie możliwości dogadania się z jakąś wypożyczalnią mikrobusów aby była jakaś alternatywa jakby coś poszło nie tak (pytań i przemyśleń względem tej wyprawy jest na pewno dużo i myślę że są one do przegadania i ustalenia gdy ukształtuje się grupa osób która będzie faktycznie zainteresowaną taką wyprawą). Osoby zainteresowane proszę o kontakt na moje gg 8692692. Witam ja bym był zainteresowany taką wyprawą mam zasobą parę kilometrów moja największa wyprawa była z tychów do międzyzdroi i wybrzerzem do gdańska szlakiem r10 1200km .W jakim terminie organizowana była by ta wyprawa i w ile dni pokonanie dystansu.Mi pasował by sierpień 5 2014. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukers Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Witam ja bym był zainteresowany taką wyprawą mam zasobą parę kilometrów moja największa wyprawa była z tychów do międzyzdroi i wybrzerzem do gdańska szlakiem r10 1200km .W jakim terminie organizowana była by ta wyprawa i w ile dni pokonanie dystansu.Mi pasował by sierpień 5 2014. Czesc Mariusz milo mi poznac. W ten weekend wyskoczylem rowerem do Wisly, a jutro z Wispy przez Istebna na Żywiec a potem na Jure wiec caly dzień w drodze. Stad tez malo na necie a teraz klikam z telefonu. Co do wyprawy to najlepiej bylo by się spotkac oraz poklikac na gg moj numer 8692692 bo pisac tu I nabijac posty to bez sensu. Wysle do ciebie prywatna widomosc z namiarami do mnie wtedy pogafamy. Jutro bede caly dzień na rowerze wiec dostepny bede na gg poznym wieczorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUKASSOP Napisano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Witam Jak możesz o terminie i odległosći napisać to jak bedziecie jechac w 2 połowie 2014 to moze bym pojechal z wami. Byłem juz w trasie Z polski-austria-słowacja-polska na litwie , zjechalem wybrzeze nasze polskie . Proszę o wiecej info na meila lukaszmularz1987@wp.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek040982 Napisano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Napisz może więcej szczegółów , jaka trasa (chociaż przybliżona) jaki termin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukers Napisano 24 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Napisz może więcej szczegółów , jaka trasa (chociaż przybliżona) jaki termin. Nie mogę pisać o szczegółach gdyż szczegóły i ustalenia mają zapaść wśród grona osób zainteresowanych wyprawą. Co do trasy myślę, że Litwa, Łotwa, Estonia, Finlandia, Norwegia NordKapp. Co do terminu oczywistym jest okres letni a więc Lipiec, Sìerpień. Co do formy noclegów 2 rozwiązania na chwilę obecną mi síę nasuwają. Pierwsze rozwiązanie w każdym kraju szukamy polaków nawiązujemy z nimi kontakt, współpracę w zakresie noclegów i ewentualnego suportu, wsparcia jezeli w ich kraju cośby poszlo nie tak, propozycja ewentulnago mini busa z bagażnikami do ewantualnego rozpatrzenia. Drugie rozwiązanie namioty czyli bez noclegów lecz w tym przypadku uważam, że pomoc polakow w krajach przejazdu nieodzowna, kwestia busa czy jedzie czy nie do dyskusji. Podsumowując nie da się o tym szczegółowo pisać na forum związku z czym proszę osoby zainteresowane o kontakt na gg 8692692 z osobami faktycznie zainteresowanymi stworzymy szkielet wyprawy, a więc trasę przejazdu, termin i czas wyprawy, zakładaną formę noclegu, wsparcia, ilość km na dzień, potrzebnego osprzętu, koniecznego przygotowania fizycznego, budżetu, finansów itp. itd. Dodatkowo proszę osoby klikające na gg o pozostawienie informacji na gg w jakich dniach i godzinach są dostępne co ułatwi sklikanie się w tym samym czasie, bo wiadomo, że świat się kręci i kazdy z nas ma masę innych zajęć. Postaram się też wymyśleć jakąś formę kontaktu z osobami zainterosowanymi, abyśmy w jednym miejscu mogli wspólnie dyskutować i rozważać wszelkie kwestie z wyprawą i je odnotowywać tworząc w ten sposób projekt, szkielet wypraw - myślę że będzie do tego przydatne odrębne formu + jakiś czat (ale to w momencie powstania grona napaleńców na wyprawę). Informacyjnie powinienem w dniu 24.08.2013r. być dostępny na gg koło godz. 21:00. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukers Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 W nazwiązaniu do tematu którego jestem autorem postanowiłem postawić forum dla osób podkreślam faktycznie zainteresowanych wyprawą NordKapp 2014r. o to jego adres: http://www.nordkapp2014.pl/ Z całą mocą chciałem jednocześnie, podkreślić, że forum które założyłem nie ma być w żaden sposób konkurencją dla forum rowerowego, ale z uwagi na złożoność projektu NordKapp 2014r. jest to konieczne. Obecne forum na którym jestem zarejestrowany jest jedyne w swoim rodzaju pozdrowienia dla użytkowników i adminów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anko Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 W nazwiązaniu do tematu którego jestem autorem postanowiłem postawić forum dla osób podkreślam faktycznie zainteresowanych wyprawą NordKapp 2014r. o to jego adres: http://www.nordkapp2014.pl/ Z całą mocą chciałem jednocześnie, podkreślić, że forum które założyłem nie ma być w żaden sposób konkurencją dla forum rowerowego, ale z uwagi na złożoność projektu NordKapp 2014r. jest to konieczne. Obecne forum na którym jestem zarejestrowany jest jedyne w swoim rodzaju pozdrowienia dla użytkowników i adminów . Podpinam się pod temat, na tej stronce, jakoś nie wiem, założyć konta nie mogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.