ajgor11 Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Witam! Szukam manetek 3x8 do 120zł. Mam teraz shimano st-m360 ,ale kupuję hydrauliki więc odpadają ,(chyba ,że ktoś wie jak rozdzielić klamkę od manetki? ). Specyfikacja napędu: przerzutka tył :shimano alivio rd-m430 przerzutka przód: SHIMANO ALIVIO FD-M410 łańcuch: shimano Jeśli potrzebujecie jeszcze jakieś informacje ,to piszcie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Z nowych to max Alivio lub kupić coś od Srama oczywiście kompatybilne ze zmieniarkami Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makog Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 http://allegro.pl/manetki-shimano-alivio-3-8-linki-pancerze-nowe-i3473910752.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajgor11 Napisano 15 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Z nowych to max Alivio lub kupić coś od Srama oczywiście kompatybilne ze zmieniarkami Shimano. A da rade kupić za te 120zł mantki z wyświetlaczem u dołu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekR Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Ja kupiłem nowe Alivio za niecałą stówkę, dają radę. Do znalezienia na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Tutaj masz z wyświetlaczem na dole http://allegro.pl/manetki-lx-8s-m569-i3463343416.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajgor11 Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Poleciłby ktoś coś jeszcze? Wolałbym nowe. Chyba za 120zł nie kupie z wyświetlaczem na dole, nie znam się ? Szukam takich , w których łatwo linke wymienić , regulować, proste w naprawie i wytrzymałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Nie rozumiesz, że z nowych nic wyżej poza Alivio nie dostaniesz. Nie i koniec. Sam bym kupił bo mam jeden rower na 8 sp ale nie da rady. Poza tym w sytuacji kiedy właśnie z manetkami jest największy problem w tym napędzie to albo brał bym w dobrym stanie używki albo te Alivio a nie wydziwiał gdzie jest wyświetlacz. Zwłaszcza, że spełniają te wymienione wymagania. Poza Alivio możesz co pisałem wcześniej poszukać manetek 3x8 SRAM Trigger Attack http://rowerowy.com/sklep/czesci/manetki_gripy/manetki/prod/trigger_attack. Nie kosztują mało ale jak ktoś wybrzydza to już nic na to się nie poradzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajgor11 Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Czyi biore nowe model alivio i spokój ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Nowe m430 są 3x9, to chyba "stare" m410 będą dobre bo są 3x8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajgor11 Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Starsze alivio też bedą dobre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Starsze alivio też bedą dobre? Tak, a dlaczego by nie ? Oprócz wyglądu nie sądzę, aby coś się w nich zmieniło. Alivio na 3 x 8, bez problemu znajdziesz na allegro w kwocie do 100zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makog Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Juz racz ci tego linka podalem http://allegro.pl/manetki-shimano-alivio-3-8-linki-pancerze-nowe-i3473910752.html tutaj masz !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Co tak drogo??? I to jeszcze używki do tego Tutaj deczko taniej i nówki - http://allegro.pl/dzwignie-przerzutki-shimano-alivio-sl-m410-3-8-i3463120714.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Tutaj deczko taniej i nówki - http://allegro.pl/dz...3463120714.html Alivio moze być,czemu nie,a Acera? A da rade kupić za te 120zł mantki z wyświetlaczem u dołu ? Ja w swoich nie mam wyświetlaczy,monitorków,czy ....potrzebne to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajgor11 Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Ja w swoich nie mam wyświetlaczy,monitorków,czy ....potrzebne to? Chyba nie zrozumiałeś. Nie chodziło mi o elektryczny wyświetlacz ,tylko o wyświetlacz pokazujący dane przełożenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 17 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Te LXy co podał Nieborak będą najlepsze. co z tego że używane, jak jakościowo dużo lepsze niż te nowe Alivio? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek3033 Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Nie pamietam modelami, ale z grupy alivio klamkomanetki kosztują 120zł a gołe manetki (z wyswietlaczami) kosztują równą stówę albo i mniej nawet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Zastanawia mnie co trzeba robić żeby tak "styrać" pokrywy od manetek jak w tych LX-ach - do mnie wizualnie nie przemawiają. Manetki wskazane w poście nr3 wg mnie będą całkiem dobre i są nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Nie no nie są takie złe. Ale biorąc ich wiek pasowało by pozaglądać do środka. A że tyle kosztują ... no retro MTB trzyma cenę niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Te minetki LX mają naście lat. Stan wizualny nie jest rewelacyjny - przynajmniej jak dla mnie nie ma powodu by miały wyglądać tak jak te. A do wyboru nowe manetki, nawet jeśli "tylko" alivio. No ale jak kto woli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 ...Manetki wskazane w poście nr3 wg mnie będą całkiem dobre i są nowe... Nie nowe, a niby zostały zdjęte z nowego roweru W aukcji podano tylko długość pancerza która to mi nic nie mówi. Nie ma nic nt. długości linki. Nawet jeśli nie były używane, to jednak mniemam, że linki zostały przycięte po założeniu do roweru. Tym samym, jeśli był to rower z dużą ramą, to jest szansa, że długość przypasi do wielu innych. Ale jeśli zostały zdjęte z roweru niedużego, to... może być kłopot. IMHO szkoda zachodu, tym bardziej, że taniej można dostać kompletne nówki z nietkniętą linką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sertom Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Te LXy co podał Nieborak będą najlepsze. co z tego że używane, jak jakościowo dużo lepsze niż te nowe Alivio? Żartujesz? Akurat mam świeże porównanie i nowe alivio wypadają o niebo lepiej od tego typu starych LXów... Jedynie żywotność nowych alivio może być dyskusyjna, ale o tym będzie się można przekonać za -naście lat. W kwesti wygody, precyzji i wykonania ja nie mam zastrzeżeń do alivio, są to doskonałe manetki w stosunku ceny do jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Nie nowe, a niby zostały zdjęte z nowego roweru W aukcji podano tylko długość pancerza która to mi nic nie mówi. Nie ma nic nt. długości linki. Nawet jeśli nie były używane, to jednak mniemam, że linki zostały przycięte po założeniu do roweru. Tym samym, jeśli był to rower z dużą ramą, to jest szansa, że długość przypasi do wielu innych. Ale jeśli zostały zdjęte z roweru niedużego, to... może być kłopot. IMHO szkoda zachodu, tym bardziej, że taniej można dostać kompletne nówki z nietkniętą linką. Nie zwróciłem nawet uwagi na linki Ich długość determinuje sens zakupu?? W najgorszym wypadku kupuję jedną nową, żeby wystarczyła na tył, a tą która jest montuję z przodu, wystarczy z zapasem. Co do "najlepszości" to chodzi prawdopodobnie o "starą jakość" Shimano. Problem w tym że tak czy inaczej jakość w tym przypadku będzie miała naście lat przebiegu plus taki sobie stan wizualny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 @tobo - można i tak, tylko pytanie - po co??? Skoro, tak jak pisałem wcześniej, można taniej dostać nówki z nietkniętymi linkami. Żeby jeszcze cena była atrakcyjna tych niby nowych (zdjętych z nowego roweru), to mógłbym zrozumieć, ale... A tak - nieduży, ale jednak kolejny wydatek na linkę... koszta rosną. To już IMHO lepiej nowe pancerze dokupić do tych komletnie nowych, jeśli potrzebne, niż kolejną linkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.