Skocz do zawartości

[manetki] Jakie manetki 3x8 do 120zł?

ajgor11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! 

Szukam manetek 3x8 do 120zł. Mam teraz shimano st-m360 ,ale kupuję hydrauliki więc odpadają ,(chyba ,że ktoś wie jak rozdzielić klamkę od manetki? ). 

Specyfikacja napędu:

przerzutka tył :shimano alivio rd-m430 

przerzutka przód:  SHIMANO ALIVIO FD-M410

łańcuch: shimano

Jeśli potrzebujecie jeszcze jakieś informacje ,to piszcie.

Pozdrawiam 

Nie rozumiesz, że z nowych nic wyżej poza Alivio nie dostaniesz. Nie i koniec. Sam bym kupił bo mam jeden rower na 8 sp ale nie da rady. Poza tym w sytuacji kiedy właśnie z manetkami jest największy problem w tym napędzie to albo brał bym w dobrym stanie używki albo te Alivio a nie wydziwiał gdzie jest wyświetlacz. Zwłaszcza, że spełniają te wymienione wymagania.

Poza Alivio możesz co pisałem wcześniej poszukać manetek 3x8 SRAM Trigger Attack http://rowerowy.com/sklep/czesci/manetki_gripy/manetki/prod/trigger_attack. Nie kosztują mało ale jak ktoś wybrzydza to już nic na to się nie poradzi.

...Manetki wskazane w poście nr3 wg mnie będą całkiem dobre i są nowe...

Nie nowe, a niby zostały zdjęte z nowego roweru wink.gif

W aukcji podano tylko długość pancerza która to mi nic nie mówi.

Nie ma nic nt. długości linki.

Nawet jeśli nie były używane, to jednak mniemam, że linki zostały przycięte po założeniu do roweru.

Tym samym, jeśli był to rower z dużą ramą, to jest szansa, że długość przypasi do wielu innych.

Ale jeśli zostały zdjęte z roweru niedużego, to... może być kłopot.

IMHO szkoda zachodu, tym bardziej, że taniej można dostać kompletne nówki z nietkniętą linką.

Te LXy co podał Nieborak będą najlepsze. co z tego że używane, jak jakościowo dużo lepsze niż te nowe Alivio?

Żartujesz? Akurat mam świeże porównanie i nowe alivio wypadają o niebo lepiej od tego typu starych LXów...

Jedynie żywotność nowych alivio może być dyskusyjna, ale o tym będzie się można przekonać za -naście lat. W kwesti wygody, precyzji i wykonania ja nie mam zastrzeżeń do alivio, są to doskonałe manetki w stosunku ceny do jakości.

Nie nowe, a niby zostały zdjęte z nowego roweru wink.gif

W aukcji podano tylko długość pancerza która to mi nic nie mówi.

Nie ma nic nt. długości linki.

Nawet jeśli nie były używane, to jednak mniemam, że linki zostały przycięte po założeniu do roweru.

Tym samym, jeśli był to rower z dużą ramą, to jest szansa, że długość przypasi do wielu innych.

Ale jeśli zostały zdjęte z roweru niedużego, to... może być kłopot.

IMHO szkoda zachodu, tym bardziej, że taniej można dostać kompletne nówki z nietkniętą linką.

Nie zwróciłem nawet uwagi na linki :) Ich długość determinuje sens zakupu??

W najgorszym wypadku kupuję jedną nową, żeby wystarczyła na tył, a tą która jest montuję z przodu, wystarczy z zapasem.

Co do "najlepszości" to chodzi prawdopodobnie o "starą jakość" Shimano. Problem w tym że tak czy inaczej jakość w tym przypadku będzie miała naście lat przebiegu plus taki sobie stan wizualny.

@tobo - można i tak, tylko pytanie - po co??? 

Skoro, tak jak pisałem wcześniej, można taniej dostać nówki z nietkniętymi linkami.

Żeby jeszcze cena była atrakcyjna tych niby nowych (zdjętych z nowego roweru), to mógłbym zrozumieć, ale...

A tak - nieduży, ale jednak kolejny wydatek na linkę... koszta rosną.

To już IMHO lepiej nowe pancerze dokupić do tych komletnie nowych, jeśli potrzebne, niż kolejną linkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...