tobo Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Ja rozumiem kwestię "po co" jednak zupełnie przy oglądaniu tej aukcji nie zwróciłem uwagi na wspomniany aspekt Skupiłem się na "nowe alivio a używane lx". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wac0 Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 A ja od siebie dodam, że jeszcze możesz rozważyć sramy trx, takie o: http://allegro.pl/manetki-sram-trigger-trx-8-biegowe-i3429977191.html miałem brać alivio ale zaryzykowałem i przyszły mi wczoraj. Z tyłu obsługują zmieniarkę slx shadow którą też teraz zawinąłem, na razie odbyłem tylko krótką jazdę testową po regulacji przerzutki i wydają się być OK, to co mi się podoba to fakt, że można zmienić jednym pociągnięciem kilka biegów w górę, niestety mam porównanie tylko do stefanów które obsługiwały zmieniarkę alivio i tu mogę powiedzieć, że jest bardzo duża różnica, co prawda nie wiem ile w tym zasługi zmieniarki, a ile manetek, ale zestaw mi pracuje ładnie, od poniedziałku będę pedałował intensywnie więc mogę skrobnąć coś więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajgor11 Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Dzięki za odpowiedzi brać alivio m410 czy takie http://allegro.pl/manetki-shimano-acera-sl-m360-3-x-8-rzed-i3463558875.html ? Które lepsze? Czy może te sramy co podał @wac0 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Alivio! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajgor11 Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Ok ,ale tylko spytam czemu nie acery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Sram trx - tutaj odpowiedzi będą zależne od zwolenników danej firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Ok ,ale tylko spytam czemu nie acery? Ponieważ jest to "gorsza" półka. http://en.wikipedia.org/wiki/Shimano#Mountain_bike_groupsets Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wac0 Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 i dodam, że sramy mają wyświetlacz "na dole" :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Te trx'y - nie. Manetki "pod palcem" nie pracują w sposób - przynajmniej mnie - satysfakcjonujący. Kliki są miękkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajgor11 Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Dobra biorę alivio m410. Dobry wybór? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 17 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Żartujesz? Akurat mam świeże porównanie i nowe alivio wypadają o niebo lepiej od tego typu starych LXów... Jedynie żywotność nowych alivio może być dyskusyjna, ale o tym będzie się można przekonać za -naście lat. W kwesti wygody, precyzji i wykonania ja nie mam zastrzeżeń do alivio, są to doskonałe manetki w stosunku ceny do jakości. Ja również miałem porównanie starych Alivio SL-MC20 (więc niżej niz LX) i nowych, pracują bardzo podobnie, a jakość wykonania, a więc i żywotność była wcześniej dużo lepsza. Dobrym przykładem są moje obecne manetki, XT M-740. Manetki z 98go a śmigają bardzo dobrze, bez porównania lepiej niz takie Alivio. Jedyny zonk jest taki że bardzo ciężko je dostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajgor11 Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Nie kombinuje biore alivio m410 , dobry wybór? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makog Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Nie kombinuje biore alivio m410 , dobry wybór? TAK !! bierz te nowe co linka ci podal @@dziobolek, tansze i nie z demontazu, nie bedzie problemu z dlugsciami linek, i masz gwarnacje w razie czego. Ja mam w dwoch roweruch aliwio tyle ze 3x9 i nie narzekam na te manetki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajgor11 Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 @makog Manetki będę zamawiał w mudserwisie ,bo też tam kupuje komplet hamulców deore 596 ,także przy okazji wezmę tam ,a linki będę miał stare z starej manetki, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Ale manetki sprzedaje się z linkami, więc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Co do tych LX-ów, takie już kupiłem, wizualnie nie zachwycają ale działają bez zarzutu. Gdyby nie odchudzanie roweru to nadal bym na nich jeździł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.