Skocz do zawartości

[manetki] Jakie manetki 3x8 do 120zł?

ajgor11

Rekomendowane odpowiedzi

A ja od siebie dodam, że jeszcze możesz rozważyć sramy trx, takie o:

http://allegro.pl/manetki-sram-trigger-trx-8-biegowe-i3429977191.html

miałem brać alivio ale zaryzykowałem i przyszły mi wczoraj. Z tyłu obsługują zmieniarkę slx shadow którą też teraz zawinąłem, na razie odbyłem tylko krótką jazdę testową po regulacji przerzutki i wydają się być OK, to co mi się podoba to fakt, że można zmienić jednym pociągnięciem kilka biegów w górę, niestety mam porównanie tylko do stefanów które obsługiwały zmieniarkę alivio i tu mogę powiedzieć, że jest bardzo duża różnica, co prawda nie wiem ile w tym zasługi zmieniarki, a ile manetek, ale zestaw mi pracuje ładnie, od poniedziałku będę pedałował intensywnie więc mogę skrobnąć coś więcej.

• Mod Team

Żartujesz? Akurat mam świeże porównanie i nowe alivio wypadają o niebo lepiej od tego typu starych LXów...

Jedynie żywotność nowych alivio może być dyskusyjna, ale o tym będzie się można przekonać za -naście lat. W kwesti wygody, precyzji i wykonania ja nie mam zastrzeżeń do alivio, są to doskonałe manetki w stosunku ceny do jakości.

Ja również miałem porównanie starych Alivio SL-MC20 (więc niżej niz LX) i nowych, pracują  bardzo podobnie, a jakość wykonania, a więc i żywotność była wcześniej dużo lepsza. Dobrym przykładem są moje obecne manetki, XT M-740. Manetki z 98go a śmigają bardzo dobrze, bez porównania lepiej niz takie Alivio. Jedyny zonk jest taki że bardzo ciężko je dostać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...