marekkk88 Napisano 15 Sierpnia 2013 Napisano 15 Sierpnia 2013 Podczas jazdy slychac cykanie z okolic pedalow co slychac na filmiku: http://www.dailymotion.com/video/x1364u8_cykanie-lazaro-integral_sportNa stojaku podczas krecenia pedalami odglosu nie ma. Nie wiem co to moze byc. Jutro chciałem odwiedzic rodzinke na wsi 90 kilometrow w jedna strone i teraz troche sie boje zeby nie stanac gdzies w lesie. Jak myslicie co to moze byc? Czy dam rade zrobic sobie taka wycieczke?
GhOsTwrc Napisano 15 Sierpnia 2013 Napisano 15 Sierpnia 2013 na 99 % sa to pedaly. Wykrec pedaly nasmaruj gwinty i problem powinien zniknac
Mlodziutki Napisano 15 Sierpnia 2013 Napisano 15 Sierpnia 2013 Niekoniecznie to są pedały przyczyn może być wiele np pęknięta oś piasty lub luz na haku. Luz na hak sam przerabiałem tylko u mnie bardziej strzelało długo się musiał nagłówkować żeby wpaść na hak tymbardziej że wszyscy znajomi mówili mi że to pęknięta rama Jeśli będziesz chciał dokręcić hak to pierw go odkręć i wyczyść i dopiero porządnie przykręć
marekkk88 Napisano 15 Sierpnia 2013 Autor Napisano 15 Sierpnia 2013 ale ogolnie wiekszego stresu nie ma, ze gdzies w lesie stane? Te 180 kilometrow powinienem spokojnie przejechac?
Mlodziutki Napisano 15 Sierpnia 2013 Napisano 15 Sierpnia 2013 Eeee raczej nie Ja z moimi stukami przejechałem 1 tyś km i nic się nie działo : P
patrykreset Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 Ja mialem podobnie wymienilem pedaly i stukanie ustalo
mogu Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 U mnie cykanie ustało po tym jak sznurówki zacząłem upychać do cholewek ;-) Wysłane z Atari 500
cukierxc Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 Ja bym zaczął od dokręcenia korb bo jak to one to luz może ci się zrobić a wtedy to już tylko wymiana.
matkell Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 To jest luz na łożysku pedała i najlepszą propozycję podał Ci GhOsTwrc: Wykrec pedaly nasmaruj gwinty i problem powinien zniknac tylko ja bym dodał byś sprawdził, czy nie ma tam już jakiś luzów
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.