pffoff Napisano 15 Sierpnia 2013 Napisano 15 Sierpnia 2013 Witam. Muszę rozebrać wolnobieg, żeby dostać się do łożyska w kole. Mam wolnobieg na piaście KN-100R. Czy do wszystkich wolnobiegów są jednakowe klucze, czy też muszę dygać z odkręconym kołem do sklepu, żeby pan mi dopasował odpowiedni klucz?
Boxx Napisano 15 Sierpnia 2013 Napisano 15 Sierpnia 2013 klucze sa rozne. Bo jak ja kupowalem klucz to pan mnie zapewnial ze pasuje musi pasowac. a z domu zonk bo za duzy... wiec jak nie zamierzasz zmieniac wolnobiegu a chcesz miec klucz to najlepiej z kolem sie przejedz i dopasuj na miejscu
siemalysy Napisano 15 Sierpnia 2013 Napisano 15 Sierpnia 2013 Do wolnobiegów jest jeden rozmiar klucza. Natomiast jak kolega powyżej pisał, że kupił za duży to widocznie sprzedano mu klucz do kaset, który nie pasuje do wolnobiegów. Przerabialem to samo :-) Wysłane z mojej Xperii Arc S za pomocą Tapatalk 2
Kiciok Napisano 15 Sierpnia 2013 Napisano 15 Sierpnia 2013 Zaś odwrotnie pasuje starsze wolnobiegi odkreca sie troszke inaczej, ale w nowszych jest jeden standard.
Mod Team Puklus Napisano 15 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 15 Sierpnia 2013 Do wolnobiegów jest jeden rozmiar klucza. Nie wiemy, nie piszemy. Są różne klucze do wolnobiegów, chociażby suntoury mają inne a np niektóre stare są całkiem kosmiczne. najlepiej daj zdjęcie swojego wolnobiegu, znaczy mocowania klucza.
vitesse Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 można przyjąć ze jest jeden klucz do wolnobiegu pozostale się tak zadko trafiają ze można pominąć
pffoff Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Napisano 16 Sierpnia 2013 można przyjąć ze jest jeden klucz do wolnobiegu pozostale się tak zadko trafiają ze można pominąć ta, w sklepie powiedzieli to samo i w domu rzeczywiście pasował, dzięki.
siemalysy Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 Bo może sprzedali Tobie klucz do kaset, który rzeczywiście jest inny (tak jakby średnica była większa). Miałem tak samo. Tyle że ja sam w decathlonie nie ten co trzeba wziąłem. Wysłane z mojej Xperii Arc S za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.