Grand231 Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Witam chciałbym się was doradzić jaki będzie najlepszy bukłak z plecakiem do kwoty max 150 zł ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Wypowie się ktoś ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 21 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Czy ktoś używał takiego bukłaku i może się o nm wypowiedzieć http://www.decathlon.pl/bukak-hb-72-szaro-niebieski-id_8203174.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMacko06 Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Ja jego używałem. Niestety ale bukłaki z Decathlon są niskiej jakości. Może i na początku sprawiają wrażenie dobrego, ale po pewnym czasie zaczyna się czuć gumę w piciu( mam tu na myśli wodę). Nie wspominając o tym, że jak się chce pić Izo to strasznie szybko się przebarwia itp. I ostatnia sprawa jest taka, że przegryzłem końcówkę od tego bukłaka dość szybko. Wydaje mi się, że bądź co bądź warto zainwestować w produkty Source( ja mam jeden) Camelbak( ma najlepszą końcówkę moim zdaniem na maraton) albo Deuter. A z plecakiem to już jest sprawa otwarta. Tylko zwróć uwagę, że plecaki z Decathlon'u maja mocowania pod ichnie bukłaki. A np mój plecak 4F ma jeden haczyk, tak żeby pasowało do bukłaków wyżej wymienionych. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 21 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Czyli jaki konkretnie model polecasz ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Source i Deuter to to sam, w sensie że Source robi bukłaki dla Deutera. Przebarwienia nie świadczą o jakości bukłaka, raczej o tym jaki syf pijemy pod postacią izotoników, zwłaszcza tych w proszku. U mnie pojawiły się i w Source i w Evoku. Filozofie są dwie - kupić drogi bukłak i hołubić przez kilka sezonów, albo tani i wymieniać co jakiś czas. Po iluśtam podejściach do różnych plecaków stwierdzam, że najważniejsze jest to żeby dało się łatwo go rozłożyć, żeby był wygodny przy nalewaniu i żeby rurka nie puszczała. Reszta to detale. BTW, jakbyś był zainteresowany Ospreyem Viper 4 w dobrej cenie to zapraszam na PM. Bukłak świetny i wysokiej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMacko06 Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Mi sie wydaję, że najwygodniejszy pod kątem nalewania i mycia itp jest Source. Pisząc o produktach miałem również na myśli plecaki, niekoniecznie widział bym sens wymieniać dwa razy to samo (Aprops, że Source i Deuter to jedno) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Ja od siebie polecam bukłak Source. Posiadam wersję 2l, którą można czasem kupić w decathlonie za niecałe 100 zł. Mam go około 3 sezonów i użytkuję go praktycznie non stop - bidony używam tylko na szosie. Ogólnie obca cywilizacja mi się w nim nie rozwinęła ponieważ wlewam tam tylko wodę i staram się go płukać i suszyć po każdym powrocie. Przez ten czas tylko dwa razy musiałem czyścić rurkę - po prostu jakimś wiciorem ze szmatką na końcu. Ogólnie naprawdę polecam, odczepiana rurka dużo ułatwia - nie trzeba za każdym razem jej przyciągać przez plecak. Ustnik też dobrze spełnia swoją funkcję i jest w dobrym stanie. Przetarła mi się tylko linka od tej czarnej osłonki, ale tu wystarczy dać nową i wszystko gra. Wysłane za pomocą Tapatalk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.