Skocz do zawartości

[Amortyzator]Problemy z blokadą

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mianowicie tak jak w tytule tematu blokada nie dzała.Pacjent to RS Revelation 426 dual air  z roku 2008 na którym wczoraj została przeprowadzona operacja serwisowa. :D Zaznacze iż robiłem to po raz pierwszy aczkowiek problemów nie miałem posiłkując sie instrukcjami dostępnyni na tym furum oraz w sieci. Ponieważ w ciemie nie jestem bity sprawdziłem pierwszego podejrzanego mianowicie tłumik MC.Wykręciłem go jeszcze raz rozmontowałem na części pierwsze wyczyściłem posmarowałem złożyłem z powrotem i sprawdziłem czy wszystko działa tak jak powinno i tyłumik jest ok.Prawa goleń pacjenta została zalana olejem 5w do poziomu ok 114-116 cc tak jak to jest podane w manualu RS na 2008 rok.

Ktoś ma może jakieś sugestie co jest nie tak ??

Pozdrawiam

Raczej zawór  blokady w tłumiku nie chce działać , tak amortyzator pracuje ugina się itp, tylko jak przekręcam pokrętło blokady to się nic nie dzieje.Sprawdziłem to bo ,spuściłem powietrze z komory (-) i  w pozytywnej zostawiłem 4 bary . Amortyzator się schował prawie do końca a blokady jak nie było tak nie ma.

Tak to było pierwsze co zrobiłem

A teraz dla potomnych :

Udało się blokade doprowadzić do stanu działania.Mianowicie wyjołem tłumik jeszcze raz  rozebrałem i złożyłem jednak tym razem sprężynkę odpowiadającą za powrót blokady skręciłem tylko na jeden obrót,. poprzednim razem była skręcona na dwa razy (ciężko było to załorzyć korek) i to mógł być powód tego iż blokada nie chciała współpracować.Teraz blokada za to nie chce odbijać do końca za kżdym razem . 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...