Skocz do zawartości

[hamulec tarczowy hydrauliczny przód] Hydraulik na przód-jaki do 250zł?

ajgor11

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Panowie a jak z pancerzem od hydraulików? Ramy muszą mieć specjalne mocowanie czy jak? Kolega wcześniej napisał ,że muszę mocować na zipy? Jak z tym jest? Klocki do 596 spokojnie dostane na allegro? Popularne?

Napisano

Jeżeli nie masz przelotek na hydraulikę, to albo kupujesz takie klejone do ramy albo zwyczajnie na zipa (ja tak mam).

Z klockami nie ma najmniejszych problemów. Wybór spory: Shimano, Clarks, Accent, Ashima, SwissStop i można jeszcze wymieniać.

Napisano

2i regulaminu

Podałbyś link do zdjęcia z tymi przelotkami? Nie wiem co w google wpisać :D Poprosiłbym też o link do tych klejonych. Jak jest z tymi zipami? Obcierają o rame ,uszkadzając lakier? Trzyma się przewód?  I ostatnie pytanie: czy 596 ogarnie mój amor : xcm v3 ? Nie pęknie od tego hamowania?

• Mod Team
Napisano

Luzy złapie to pewnik ale połamać sie nie powinien :P przewód hydrauliczny jak dobrze przypięty to ruszać sie nie będzie, chyba ze ma sie pełny zawias to coż ... no przewód musi pracować. ale to i tak zależy jak jest przewidziane prowadzenie przewodu.

Napisano

Czyli jak będzie na zipy i będzie się ruszał to będzie ok? Głównie chodzi mi żeby lakieru nie zdarło. 

Co myślicie o takich przelotkach? : http://allegro.pl/uchwyt-przelotka-gripper-iii-do-przewodu-accent-i3430309285.html  Lepsze od zwyczajnych zipów?  Lub to : http://allegro.pl/przelotka-do-przewodu-hydraulicznego-i3476050305.html

Jedno jeszcze pytanie: panowie jak ten hamulce będą się sprawowały z tarczami tektro 160mm? Nie będą się mocno grzały? Myślę ,że postawię moje 55kg + rower na przednim kole jednym palcem ? :D

Napisano

Nie powinno być problemów z tarczą tektro.

Zanim kupiłem hydraulikę rozważałem takie przelotki. Ale pospinałem zipami i nic się nie rusza, nic nie rysuje.

Napisano

Ok ,chodzi mi o to ,żeby tarcza aż tak nie grzała. Chyba się zdecyduje 596 , taki zielony amator jak ja ,nie będzie żałował ,że kupił takie hamulce? Będą ok? 

Napisano

W mudserwis.com są po 185zł :) Tanio, względem innych ofert dostępnych w internecie aktualnie, do tego sklep dobry, cieszący się dobrą opinią :) 

Na pewno nie będziesz żałował ich zakupu. Tarcze jak to tarcze, grzać zawsze się będą..  Powinieneś być zadowolony.

Swego czasu hamulcami V-Brake nagrzałem obręcz tak, że była gorąca.. Nie pytajcie jak :D Taki szybki test ;)

Tych przelotek chyba nie ma sensu kupować. Zipy będą także spełniać swoją rolę.

• Mod Team
Napisano

Z doświadczenia ci powiem ze w kilku newralgicznych miejscach i tak sie wyczochra, możesz np folie poliwęglanowa ponaklejać ale moim zdaniem to bez sensu.

Napisano

Taśma naklejona na ramę w sumie powinna ograniczyć przecieranie. Dopóki sama się nie przetrze. Może pozostawić po sobie klej, który trzeba będzie po odklejeniu kiedyś taśmy zmyć :-P Według mnie rower ma jeździć. Co prawda wyglądać też, ale jeśli chcemy uniknąć wszystkich zadrapań, zarysowań, to może poprostu oprawmy go w ramkę i powieśmy nad łóżkiem? :D Troche rysek i przetarć dodaje czasami uroku :D

Wysłane z mojego Live With Walkman za pomocą Tapatalk 4

Napisano

Ostatnie pytanie : te 596 to najlepsze hamulce jakie mogą być w moim przedziale cenowym? Biore je :zero problemów ,kłopotów ,prostota obsługi?     

Chyba je wezmę ,czy jak już kupię i przyjdą ,to od razu moge założyć je na rower i jechać? Oczywiście chyba muszą się dotrzeć ?

Czy mój amorek xcm v3 nie rozleci się po hamowaniu tymi deore 596 ?

Napisano

Dla jednego najlepsze dla innego nie ;) Jak przyjdą to zakładasz i jeździsz. Amor z czasem może dostać luzów ale o to na razie się martwić nie musisz

Wysłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 4

• Mod Team
Napisano

Jeżeli nie trafisz na jakąś lewa partie a nie słyszałem jeszcze o takich będziesz zadowolony, miłe i bezobsługowe hamulce. Tylko uważaj żeby nie zatłuścić klocków bo sie wtedy zaczyna jazda :P

Napisano

Jeżeli nie trafisz na jakąś lewa partie a nie słyszałem jeszcze o takich będziesz zadowolony, miłe i bezobsługowe hamulce. Tylko uważaj żeby nie zatłuścić klocków bo sie wtedy zaczyna jazda :P

Tzn.? Klocki do wymiany i tarcza do odtłuszczenia ??

• Mod Team
Napisano

Można ale nie zawsze sie to udaje tak jak by człowiek tech chciał, a poza tym to jednak spory kłopot i dużo roboty przy tym wiec lepiej dmuchać na zimne i uważać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...