Skocz do zawartości

[hamulec tarczowy hydrauliczny przód] Hydraulik na przód-jaki do 250zł?

ajgor11

Rekomendowane odpowiedzi

2i regulaminu

Podałbyś link do zdjęcia z tymi przelotkami? Nie wiem co w google wpisać :D Poprosiłbym też o link do tych klejonych. Jak jest z tymi zipami? Obcierają o rame ,uszkadzając lakier? Trzyma się przewód?  I ostatnie pytanie: czy 596 ogarnie mój amor : xcm v3 ? Nie pęknie od tego hamowania?

• Mod Team

Luzy złapie to pewnik ale połamać sie nie powinien :P przewód hydrauliczny jak dobrze przypięty to ruszać sie nie będzie, chyba ze ma sie pełny zawias to coż ... no przewód musi pracować. ale to i tak zależy jak jest przewidziane prowadzenie przewodu.

Czyli jak będzie na zipy i będzie się ruszał to będzie ok? Głównie chodzi mi żeby lakieru nie zdarło. 

Co myślicie o takich przelotkach? : http://allegro.pl/uchwyt-przelotka-gripper-iii-do-przewodu-accent-i3430309285.html  Lepsze od zwyczajnych zipów?  Lub to : http://allegro.pl/przelotka-do-przewodu-hydraulicznego-i3476050305.html

Jedno jeszcze pytanie: panowie jak ten hamulce będą się sprawowały z tarczami tektro 160mm? Nie będą się mocno grzały? Myślę ,że postawię moje 55kg + rower na przednim kole jednym palcem ? :D

W mudserwis.com są po 185zł :) Tanio, względem innych ofert dostępnych w internecie aktualnie, do tego sklep dobry, cieszący się dobrą opinią :) 

Na pewno nie będziesz żałował ich zakupu. Tarcze jak to tarcze, grzać zawsze się będą..  Powinieneś być zadowolony.

Swego czasu hamulcami V-Brake nagrzałem obręcz tak, że była gorąca.. Nie pytajcie jak :D Taki szybki test ;)

Tych przelotek chyba nie ma sensu kupować. Zipy będą także spełniać swoją rolę.

Taśma naklejona na ramę w sumie powinna ograniczyć przecieranie. Dopóki sama się nie przetrze. Może pozostawić po sobie klej, który trzeba będzie po odklejeniu kiedyś taśmy zmyć :-P Według mnie rower ma jeździć. Co prawda wyglądać też, ale jeśli chcemy uniknąć wszystkich zadrapań, zarysowań, to może poprostu oprawmy go w ramkę i powieśmy nad łóżkiem? :D Troche rysek i przetarć dodaje czasami uroku :D

Wysłane z mojego Live With Walkman za pomocą Tapatalk 4

Ostatnie pytanie : te 596 to najlepsze hamulce jakie mogą być w moim przedziale cenowym? Biore je :zero problemów ,kłopotów ,prostota obsługi?     

Chyba je wezmę ,czy jak już kupię i przyjdą ,to od razu moge założyć je na rower i jechać? Oczywiście chyba muszą się dotrzeć ?

Czy mój amorek xcm v3 nie rozleci się po hamowaniu tymi deore 596 ?

Jeżeli nie trafisz na jakąś lewa partie a nie słyszałem jeszcze o takich będziesz zadowolony, miłe i bezobsługowe hamulce. Tylko uważaj żeby nie zatłuścić klocków bo sie wtedy zaczyna jazda :P

Tzn.? Klocki do wymiany i tarcza do odtłuszczenia ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...