ajgor11 Napisano 15 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Panowie a jak z pancerzem od hydraulików? Ramy muszą mieć specjalne mocowanie czy jak? Kolega wcześniej napisał ,że muszę mocować na zipy? Jak z tym jest? Klocki do 596 spokojnie dostane na allegro? Popularne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Jeżeli nie masz przelotek na hydraulikę, to albo kupujesz takie klejone do ramy albo zwyczajnie na zipa (ja tak mam). Z klockami nie ma najmniejszych problemów. Wybór spory: Shimano, Clarks, Accent, Ashima, SwissStop i można jeszcze wymieniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajgor11 Napisano 15 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 2i regulaminu Podałbyś link do zdjęcia z tymi przelotkami? Nie wiem co w google wpisać Poprosiłbym też o link do tych klejonych. Jak jest z tymi zipami? Obcierają o rame ,uszkadzając lakier? Trzyma się przewód? I ostatnie pytanie: czy 596 ogarnie mój amor : xcm v3 ? Nie pęknie od tego hamowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Luzy złapie to pewnik ale połamać sie nie powinien przewód hydrauliczny jak dobrze przypięty to ruszać sie nie będzie, chyba ze ma sie pełny zawias to coż ... no przewód musi pracować. ale to i tak zależy jak jest przewidziane prowadzenie przewodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajgor11 Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Czyli jak będzie na zipy i będzie się ruszał to będzie ok? Głównie chodzi mi żeby lakieru nie zdarło. Co myślicie o takich przelotkach? : http://allegro.pl/uchwyt-przelotka-gripper-iii-do-przewodu-accent-i3430309285.html Lepsze od zwyczajnych zipów? Lub to : http://allegro.pl/przelotka-do-przewodu-hydraulicznego-i3476050305.html Jedno jeszcze pytanie: panowie jak ten hamulce będą się sprawowały z tarczami tektro 160mm? Nie będą się mocno grzały? Myślę ,że postawię moje 55kg + rower na przednim kole jednym palcem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Nie powinno być problemów z tarczą tektro. Zanim kupiłem hydraulikę rozważałem takie przelotki. Ale pospinałem zipami i nic się nie rusza, nic nie rysuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajgor11 Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Ok ,chodzi mi o to ,żeby tarcza aż tak nie grzała. Chyba się zdecyduje 596 , taki zielony amator jak ja ,nie będzie żałował ,że kupił takie hamulce? Będą ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mexo Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Będzie ok. Bierz póki są dostępne i się nie zastanawiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper512 Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 W mudserwis.com są po 185zł Tanio, względem innych ofert dostępnych w internecie aktualnie, do tego sklep dobry, cieszący się dobrą opinią Na pewno nie będziesz żałował ich zakupu. Tarcze jak to tarcze, grzać zawsze się będą.. Powinieneś być zadowolony. Swego czasu hamulcami V-Brake nagrzałem obręcz tak, że była gorąca.. Nie pytajcie jak Taki szybki test Tych przelotek chyba nie ma sensu kupować. Zipy będą także spełniać swoją rolę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Z doświadczenia ci powiem ze w kilku newralgicznych miejscach i tak sie wyczochra, możesz np folie poliwęglanowa ponaklejać ale moim zdaniem to bez sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajgor11 Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 @up A taśma izolacyjna też spełni swoje zadanie ? Nie chce mi się zamawiać specjalnie folie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper512 Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Taśma naklejona na ramę w sumie powinna ograniczyć przecieranie. Dopóki sama się nie przetrze. Może pozostawić po sobie klej, który trzeba będzie po odklejeniu kiedyś taśmy zmyć :-P Według mnie rower ma jeździć. Co prawda wyglądać też, ale jeśli chcemy uniknąć wszystkich zadrapań, zarysowań, to może poprostu oprawmy go w ramkę i powieśmy nad łóżkiem? Troche rysek i przetarć dodaje czasami uroku Wysłane z mojego Live With Walkman za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajgor11 Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Ostatnie pytanie : te 596 to najlepsze hamulce jakie mogą być w moim przedziale cenowym? Biore je :zero problemów ,kłopotów ,prostota obsługi? Chyba je wezmę ,czy jak już kupię i przyjdą ,to od razu moge założyć je na rower i jechać? Oczywiście chyba muszą się dotrzeć ? Czy mój amorek xcm v3 nie rozleci się po hamowaniu tymi deore 596 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jechan Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Dla jednego najlepsze dla innego nie Jak przyjdą to zakładasz i jeździsz. Amor z czasem może dostać luzów ale o to na razie się martwić nie musisz Wysłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Jeżeli nie trafisz na jakąś lewa partie a nie słyszałem jeszcze o takich będziesz zadowolony, miłe i bezobsługowe hamulce. Tylko uważaj żeby nie zatłuścić klocków bo sie wtedy zaczyna jazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajgor11 Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Jeżeli nie trafisz na jakąś lewa partie a nie słyszałem jeszcze o takich będziesz zadowolony, miłe i bezobsługowe hamulce. Tylko uważaj żeby nie zatłuścić klocków bo sie wtedy zaczyna jazda Tzn.? Klocki do wymiany i tarcza do odtłuszczenia ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jechan Napisano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Klocki można ratować a tarcze odtłuścić. Wysłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Można ale nie zawsze sie to udaje tak jak by człowiek tech chciał, a poza tym to jednak spory kłopot i dużo roboty przy tym wiec lepiej dmuchać na zimne i uważać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.