matkell Napisano 23 Sierpnia 2013 Napisano 23 Sierpnia 2013 Ta czarna powłoka to nie anoda a czernienie i tak wyciera sie ona. Raidon z chromowanymi goleniami wygląda tak http://image.ceneo.pl/data/products/15161517/i-suntour-raidon-rld-coil-2011-bialy-z-piwotami-blokada-z-manetki-regulacja-odbicia-skok-100mm-2590g.jpg i takiego też miałem przez 4500km. Teraz ma go kolega jayjay Ale autor tematu ma na 99% na myśli to, że właśnie owa czarna powłoka wygląda brzydko
skaktus Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Napisano 25 Sierpnia 2013 na takie warunki jak piszesz to - sztywny widelec Sztywny odpada, miałem wiele lat sztywny, potem amory i już do sztywnego nie wracam. Ale autor tematu ma na 99% na myśli to, że właśnie owa czarna powłoka wygląda brzydko Mój nie ma czarnej powłoki, tylko sam chrom. Niestety pod uszczelkami i na ślizgach gdzie było pełno syfu (głównie ziemia i piasek) doszło do wytarcia chromu i odsłonięcia "żywego" metalu. O to mi chodziło
kerad Napisano 25 Sierpnia 2013 Napisano 25 Sierpnia 2013 Dołączę do tematu jeśli autor sie zgodzi, bo również zastanawiam sie nad SW7, z uwagi że ma tylko 80mm skoku. Mój oldtimer ma stary amor RST 171 (elastomer-sprężyna) i przy mojej wadzę 59kg praktycznie nie pracuję, pomimo serwisowania i kąpieli olejowej... Teoretycznie ma 65mm lagi ale ile tak naprawdę ma skoku to nie mam tyle wagi aby na niego naskoczyć. Tylko dwa pytania mnie nurtują 1/ czy nie zaburzy to geometrii, jak wymienię na 80mm 2/ mam stary typ sterów, ale sterówkę można zawsze dociąć i nagwintować, chyba że sie mylę... Poglądowe foto robione po wymianie na V-ki (jeszcze linki nie docięte)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.