Skocz do zawartości

[Amortyzator] Suntour XCR - problem,wymiana.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ta czarna powłoka to nie anoda a czernienie i tak wyciera sie ona.

Raidon z chromowanymi goleniami wygląda tak http://image.ceneo.pl/data/products/15161517/i-suntour-raidon-rld-coil-2011-bialy-z-piwotami-blokada-z-manetki-regulacja-odbicia-skok-100mm-2590g.jpg i takiego też miałem przez 4500km. Teraz ma go kolega jayjay

Ale autor tematu ma na 99% na myśli to, że właśnie owa czarna powłoka wygląda brzydko

Napisano

na takie warunki jak piszesz to - sztywny widelec

Sztywny odpada, miałem wiele lat sztywny, potem amory i już do sztywnego nie wracam.

Ale autor tematu ma na 99% na myśli to, że właśnie owa czarna powłoka wygląda brzydko

Mój nie ma czarnej powłoki, tylko sam chrom. Niestety pod uszczelkami i na ślizgach gdzie było pełno syfu (głównie ziemia i piasek) doszło do wytarcia chromu i odsłonięcia "żywego" metalu. O to mi chodziło :)

Napisano

Dołączę do tematu jeśli autor sie zgodzi, bo również zastanawiam sie nad SW7, z uwagi że ma tylko 80mm skoku.

Mój oldtimer ma stary amor RST 171 (elastomer-sprężyna) i przy mojej wadzę 59kg praktycznie nie pracuję, pomimo serwisowania i kąpieli olejowej...

Teoretycznie ma 65mm lagi ale ile tak naprawdę ma skoku to nie mam tyle wagi aby na niego naskoczyć.

Tylko dwa pytania mnie nurtują

1/ czy nie zaburzy to geometrii, jak wymienię na 80mm

2/ mam stary typ sterów, ale sterówkę można zawsze dociąć i nagwintować, chyba że sie mylę...

Poglądowe foto robione po wymianie na V-ki (jeszcze linki nie docięte)

futeral1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...