Skocz do zawartości

[buty spd] - shimano czy North Sparta

Volumne

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przymierzam się do zakupu butów spd. Wybór padł na

1.North Sparta z potrójnymi rzepami cena 250 zł

2.Vermont 40 -170 zł 2 rzepy + ściągacz

2a. Vemont spinning 36

-cena 170 zł =2 rzepy + ściągacz

3. Shimano Sh-M088 = 200 zł

Które polecacie buty? Będą to moje pierwsze w życiu buty spd. Jeżeli chodzi gdzie jężdze to trasy i czasem wypad na jakieś ścieżki rowerowe.

Ps . Jeżeli źle założyłem prosze o nie usuwanie postu tylko przestawienie go w inny punkt .

Dziękuje bardzo za szybkie odpowiedzi

Do niedawna nie posiadałem żadnych spd ale za radą forumrowerowego zakupiłem takie: http://www.mudserwis.com/buty-spd-mtb-exustar-esm321-rozm45-p-3754.html   i jestem bardzo zadowolony. Więc może też się tymi zainteresujesz? Do tego mam pedały spd shimano m530 i jak na początek jestem zadowolony i myślę że szybko nie będę zmieniał.

Od kilku dni mam nw Sparta sbs, są to moje pierwsze tego typu buty. Jeśli chodzi o jazdę na rowerze są świetne, zwłaszcza wentylacja. Do chodzenia po płaskim utwardzonym podłożu raczej się nie nadają. Kupiłem numer większe niż zazwyczaj cywilne i to błąd. Czuć trochę luzu jednak sbs prawie to niweluje. Jeśli myślisz o nich bez przymiarki kup numer taki jak zazwyczaj nosisz.

Wysłane z mojego MB526 za pomocą Tapatalk 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...