Skocz do zawartości

[przerzutka przednia] Kąt pochylenia rury podsiodłowej

Franiuu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Szykuję się powoli do wymiany napędu. Pomyślałem, że wypadałoby również wymienić sfatygowaną acerę na przerzutkę Alivio (top swing, górny ciąg). doczytałem, że przerzutka FD M430 przeznaczona jest do ram z kątem pochylenia rury podsiodłowej 66 - 69 stopni. Mój Author Dexter ma najprawdopodobniej 71 stopni. Prawdopodobnie, ponieważ nie znalazłem starszych danych. Są szanse na poprawne działanie takiej przerzutki?

Pozdrawiam.

doczytałem, że przerzutka FD M430 przeznaczona jest do ram z kątem pochylenia rury podsiodłowej 66 - 69 stopni. Mój Author Dexter ma najprawdopodobniej 71 stopni.

Zdemontuj przerzutkę z roweru i sam zobacz,jaki tam masz kąt.

Ilu rzędową masz kasetę?

Przerzutka przednia,jaki masz  model? 

Korba na blacie,ile ma zębów?

• Mod Team

przeznaczona jest do ram z kątem pochylenia rury podsiodłowej 66 - 69 stopni

Nie jest :)

66-69 oznacza kąt między rurą podsiodłową a dolną rurką tylnego trójkąta (gdyby kąt był zbyt mały to wodzik mógłby zahaczać), generalnie 66-69 na 99% będzie ok.

A tak w ogóle zobacz jaki kąt ma stara przerzutka i kup taka samą (zapewe jest to napisane po wewnętrznej stronie wodzika)

Kaseta hg 51 8rz, korba będzie fc m590 44-32-22. Przerzutka niby jest przeznaczona do napędu 9, lecz myślę, że nie będzie większych problemów w działaniu.

Nie pamiętam teraz dokładnie modelu przerzutki. Pamiętam tylko, że to Acera. Jutro po pracy zerknę, żeby już się dzisiaj nie tłuc po piwnicy. Demontowałem ją kilka razy do dokładniejszego czyszczenia i nie pamiętam, żeby było zaznaczone, jaki jest kąt. być może jest wewnątrz obejmy. Nie pamiętam ;).

Pytam o ten model, ponieważ jest w tym samym sklepie co kaseta, korba i smar do łańcucha. Zaoszczędziłbym nieco na przesyłce ;)

Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...