BADBOY211 Napisano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Strona producenta Canyon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Ech tan Canyon... Ma bardzo fajne rowerki - jak np. Nerve AL 29, tylko akurat jestem idealnie pośrodku ich rozmiarów - perfekcyjny dla mnie to to 20,5" a oni mają 19 albo 21,5. Podejrzewam, że 48,5cm podsiodłówki w L jest zmierzone z niemiecką precyzją, a niestety absolutne minimum dla mnie to 50cm. Przekrok w XL podają przerażający... Poza tym myślałem, że będzie już rower na kółkach 650B, bo prototyp był gdzieś widziany. Ale kolekcja ogólnie fajna. Dodali słabiej wyposażone i tańsze modele. Przy dużym kole widzę korby 3 rzędowe, ale o uzębieniu 22-30-40 - jest w tym pewna logika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BADBOY211 Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Z tego co wyczytałem 650b jest przy rozmiarze xs w 29erach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 A gdzie to wyczytałeś? Dla przykładu Grand Canyon AL 5.9 ma średnicę koła z oponą w XS taką, jak w większych rozmiarach. Wygooglać można łatwo info o prototypie roweru enduro na 650B... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucher Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 A gdzie to wyczytałeś? Dla przykładu Grand Canyon AL 5.9 ma średnicę koła z oponą w XS taką, jak w większych rozmiarach. Wygooglać można łatwo info o prototypie roweru enduro na 650B... Na FB pisali o tym, że to nie koniec kolekcji - reszta ma pokazać się na Eurobike. Generalnie np. w Nerve AL rozsądny kompromis - w tym roku między 7.9 i 8.9 nie było sensownej różnicy w osprzęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Z tego co wyczytałem 650b jest przy rozmiarze xs w 29erach patrząc na wymiary XS (choćby "Długość rurek łańcuchowych 422,3" vs 434 w pozostałych / "Bottom bracket Offset -48" vs -60 w pozostałych ) to jak najbardziej możliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BADBOY211 Napisano 14 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 A gdzie to wyczytałeś? Dla przykładu Grand Canyon AL 5.9 ma średnicę koła z oponą w XS taką, jak w większych rozmiarach. Wygooglać można łatwo info o prototypie roweru enduro na 650B... np tutaj: w opisie modelu cyt: Rozmiar XS posiada koła 27,5 cala, dzięki temu osoby o mniejszych wymiarach mogą cieszyć się jazdą na tym doskonałym modelu. Geometria ramy została specjalnie przystosowana do mniejszych kół aby zapewnić dokładnie takie samo prowadzenie jak w większych rozmiarach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi