Skocz do zawartości

rusek12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Krosiwo bym wybrał

P.S. Zapewne temat zostanie usunięty przez złą nazwę albo coś tam bla bla :) Poszukaj na forum bo dużo takich podobnych jest

Napisano

Kross nie ma ostatnio dobrej renomy jeżeli chodzi o ramy, ale ten Level ma hydrauliczne hamulce, więc jest ok, XCM do amatorskich zastosowań też jest w porządku. Spec ma niestety amortyzator 80mm, więc nie oczekiwałbym fajerwerków. http://www.bikeland.pl/rower_romet_jolene_2_26_-_2009.html Tutaj masz Rometa, wiem, napis na ramie itd, ale tak szczerze - masz RS Torę czyli pancerny amorek, pracujący na całej długości 100mm, o niebo lepszy niż Suntoury XCM. Hamulce maszynowe, ale sprawdzone, kumpel ma 5 lat i do dzisiaj działają. Korba Truvativa, czyli jedna z mocniejszych. To jest rower w którym nie płacisz za napis na ramie, tylko za osprzęt i tego Rometa Ci polecam.

Edit: Zapomniałem dodać: masz tutaj SRAM X5, czyli bardzo dobre przerzutki w swojej półce cenowej, wszystkie części Truvativa, od mostku po korbe, a nie Kross Sport Components (cokolwiek to znaczy, a znaczy najpewniej: Zoom Components nazwane Kross), piastę Novateca tylną, a nie Joytechy jak w Krossie. Rama jest z Aluminium 6061 czyli dotąd najlepszego stopu tego materiału. Alulite to materiał opracowany przez Krossa i jak na razie najczęściej serwisowany z tego co widzę po forach. Także dla mnie Romet >>> Kross > Specialized > Merida. Wybór zaś należy do Ciebie :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...