Skocz do zawartości

[rower] Jaki rower crossowy do 1300 zł ?

LordCappY

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam na wstępie chciałbym powiedzieć że to mój pierwszy post także jak by jakieś uwagi to śmiało :)

A wiec konkretnie. 

Szukam roweru crossowego do 1300 zł i nie wiem jaki wybrać. mam 185 cm wzrostu i trochę ponad 100 kg wagi także chciałbym aby rower był dość wytrzymały. Ogólnie patrzyłam na ten model http://allegro.pl/rower-rock-machine-trekking-cross-shimano-alu-usa-i3466817502.html ale w sumie byłby to mój pierwszy rower także fajnie by było  jakbyście mieli jakieś lepsze propozycje od tego i podali je   :)

Pozdrawiam 

Napisano

Witam na wstępie chciałbym powiedzieć że to mój pierwszy post także jak by jakieś uwagi to śmiało :)

A wiec konkretnie. 

Szukam roweru crossowego do 1300 zł i nie wiem jaki wybrać. mam 185 cm wzrostu i trochę ponad 100 kg wagi także chciałbym aby rower był dość wytrzymały. Ogólnie patrzyłam na ten model http://allegro.pl/rower-rock-machine-trekking-cross-shimano-alu-usa-i3466817502.html ale w sumie byłby to mój pierwszy rower także fajnie by było  jakbyście mieli jakieś lepsze propozycje od tego i podali je   :)

Pozdrawiam 

Dlaczego zaczynasz pisać post jako facet a dalej już jako kobieta jakieś rozdwojenie jaźni. :woot:

Wracając do tematu.

W tej cenie "lazaro" jest jeszcze albo "Kands". Dobry osprzęt wiele osób na nich jeździ i nikt nie narzeka. Te rowery powinny wytrzymać twoją wagę. Albo poszukaj dla siebie jakiegoś "29er" w końcu są to rowery typowo górskie, są też trochę tańsze od crossowych. W 29er zawsze możesz opony węższe założyć i nie powinno być problemu.

Jakbyś miał większy budżet to pewnie więcej opcji by się znalazło. 

Napisano

Kobieta, więc krótsze nózki, czyli 19''. Powinno być 20'', ale dopiero dokładny pomiar i porównanie z danymi geometrii da Ci ostateczny rezultat. Możesz poszukać w internecie "bicycle size calculator" - są one przeznaczone do obliczania roweru na wymiar, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby te dane pomogły w szukaniu roweru odpowiedniego dla Ciebie (nie tylko rozmiar ramy, ale i mostka, długość korby, a nawet ustawienie siodełka gdy rower znajdze się już w domu). Co do tańszych i lepszych rowerów, to tak jak powyżej - Kands Maestro - ta sama kwota ale lepszy osprzęt, więc stosunek cena/jakość lepszy.

Sent from my ASUS Transformer Pad TF700T using Tapatalk 4

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...